εχουμε και λεμε συνφοφουριτες......
βαζω μπρος με κρυο μοτερ δεν ακουγεται κιχ.καλο ρελαντι κατω απο 1.000 στροφες.ξεκιναω μετα απο κανα 3λεπτο ολα καλα παει μπομπα.μολις σταματησω σε κανα φαναρι και βαλω νεκρα ακουω (μονο εγω το καταλαβαινω γιατι καλυπτεται απο την βαβουρα μοτερ-εξατμισης) ενα πολυ αδυνατο τικ-τικ-τικ.περιπου 5-6 τικ-τικ το δεπτερολεπτο.μολις του δωσω ενα ξερογκαζο 2-3 χιλ στροφες σταματαει!
αυτο δεν το κανει καθε φορα στο ρελαντι.ποτε το κανει ποτε οχι.επσης καποιες φορες αμα το αφησω να δουλευει ρελαντι και αρχισει μετα απο 2-3 λεπτα να κανει τικ-τικ παλι σταματαει μονο του χωρις να το πειραξω μετα απο κανα 2λεπτο!...
ωστηρια δεν ειναι γιατι αλλαχτηκαν με καινουργια πριν ενα χρονο.(δεν το κανει κρυο ετσι και αλλιως.μονο οταν ζεσταθει).
ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα οτι ενας ξενος που ειχε το ιδιο προβλημα θορυβου στο ρελαντι εκανε μια δοκιμη.οταν του το εκανε με ζεσταμενο μοτερ εσβησε τη μηχανη αφηνοντας το κλειδι ομως στην 1η σκαλα και αυτο συνεχισε.ετσι βρηκε απο που ερχοτανε (δεν ειχε το θορυβο της μηχανης να τον μπερδευει).
βρηκε οτι ηταν βαλβιδα αναθυμιασεων δεξαμενης καυσιμων.
απομονωσε την βαλβιδα απο το σωμα του αυτοκινητου με ενα λαστιχο που δινει η bmw και κανει 7ε και δεν ξαναακουσε κατι.
διαβαστε εδω:https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...TNOzvCBtL277nw
επισης σε αλλα ψαξιματα που εκανα μπορει επισης να ειναι ενα ελατηριο στο μοτερ που τρωγεται με τα χρονια και βαραει ελαφρως (δεν ξερω ακριβως τι ελατηριο).
αλλη αιτια μπορει να ειναι εχω ακουσει βαλβιδα θερμανσης???
επισης (μακρια απο μας) μπορει να εχει σχεση με το βανος η' κατι με τον χρονισμο η' καμια βαλβιδα πιστονιου δεν ξερω τι να πω .(περιεγραψα οσες αιτιες εχω ακουσει απο μηχανικους η' διαβασα στο ιντερνετ).
παντως θα το ψαξω.μακαρι να ειναι αυτη η κωλοβαλβιδα αναθυμιασεων του τεποζιτου να βαλω το λαστιχακι απομονωσης της bmw να ηρεμησω γιατι μου την δινει να κανει ετσι αφου στον δρομο παει κανονι....
θα το ψαξω στον μηχανικο και αμα βρω τι ειναι θα σας πω...
πριν παω καμια ιδεα κανεις?εχει ξανατυχει σε κανεναν?