Αρχικό μήνυμα απο
spyrosK
Καλημέρα κι απο μενα. Εχω την Ε83 μετα facelift και τοποθέτησα πριν 47 χιλ χλμ το σύστημα prins (αν δεν κάνω λάθος το ίδιο εχει και ο gnx). Καταρχάς να συμφωνήσω με τον emperor, κάποια φθορά με την παροδο του χρόνου και των χλμ σίγουρα ειναι αναπόφευκτη κυρίως στις βαλβίδες. Το θέμα ειναι να μην εισαι συνέχεια με πρόβληματα, λαμπάκι μηχανής αναμμένο, και να αναγκάζεσαι να επισκέπτεσαι τον εγκαταστάτη καθε λιγο και λιγάκι. Απο τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, αναφορικά με προβλήματα, δεν μου εχει βγάλει κατι ιδιαίτερο, εκτός απο κατι αρρυθμίες στο ρελαντί κυρίως όταν εχει χαμηλές θερμοκρασίες. Βέβαια δεν εχω ελέγξει βαλβίδες για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Απο οικονομία μές τη πόλη ένα γέμισμα με 30 ¤ δηλ 45-48 lt με βγάζει περίπου 300-320 χλμ. Αντίστοιχα η ίδια ποσότητα σε εθνική φτάνει τα 400-450 χλμ. Εννοείται οτι όσο το πατάς τόσο αυξάνει η κατανάλωση και δεν συνίσταται για αυτοκίνητα με υγραέριο. Απο σέρβις όπως ειπώθηκε θελει καθε 25 χιλ χλμ φίλτρα. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και μπουζί ειδικά -υποτίθεται - για αέριο που θέλουν αλλαγή καθε 30 χιλ χλμ με κόστος περίπου 60 ¤. Απο κει και πέρα ειναι κυρίως θέμα σωστής εγκατάστασης και ο εγκαταστάτης να μην ειναι οτι να ναι, ώστε να έχεις σωστή κάλυψη αν χρειαστείς. Αν βάλεις και λαδιερα υπολόγισε και το λάδι της (20 ¤ καθε 5 χιλ χλμ).
Συμπερασματικά πιστεύω οτι αν κάνεις πάνω απο 15-17 χιλ χλμ ετησίως και για το συγκεκριμένο κινητήρα ο οποίος δεν εχει ακουστεί να ειναι ασύμβατος με αέριο όπως κάποιοι άλλοι πχ Honda, αξίζει η αλλαγή αφού θα έχεις μια καλη οικονομία και ένα κέρδος στη τσέπη που ακόμα κι αν σου προκύψει πρόβλημα να το αποσβέσεις απο την οικονομία που θα έχεις κανει. Μόνο προσοχή στον εγκαταστάτη...
Sent from my iPhone using Tapatalk