Μπορει καποιος παρακαλω πολυ να μου πει τι "κοστοβορο" μπορει να προκυψει στο ενθεματι αυτοκινητο ?
Θελω να πω, (πχ) αλλαγες / ρυθμισεις τιποτα ιμαντων κλπ, κοστος, σε ποσα χλμ κλπ
Εχει κανει 138.οοο
Μπορει καποιος παρακαλω πολυ να μου πει τι "κοστοβορο" μπορει να προκυψει στο ενθεματι αυτοκινητο ?
Θελω να πω, (πχ) αλλαγες / ρυθμισεις τιποτα ιμαντων κλπ, κοστος, σε ποσα χλμ κλπ
Εχει κανει 138.οοο
Λίγο πριν τα 150Κ, αρχίζει να λιώνει το βερνίκι και να τρέχει το χρώμα. Ειδικά αν σε πετύχει καλοκαίρι τη μάμησες. Κλασσικό πρόβλημα σε όλα τα Ε90.
Λύση: Ολική βαφή.
Λοιπόν στα σοβαρά τώρα...... το service manual λογικά πρέπει να λέει για ιμάντα χρονισμού και κάθε πότε πρέπει. Από αναρτήσεις / φρένα / συμπλέκτη πως είσαι ?
ntinos (26-03-12)
Το πιό κοστοβόρο είναι η ρύθμιση βαλβίδων.
Τωρα εαν πας και σου πουν οτι πχ τα αμορτισερ σου ειναι τελειωμενα είναι εκτός scope προκαταρκτικής εκτίμησης.
Ρε παίδες για καρμπόν φορμουλίσιο μιλάμε, τι ιμάντες χρονισμού λέτε;
Ντίνο ομορφάντρα μου τίποτα δε θέλει (τα έχεις αλλάξει όλα ),
τσέκαρε τα αμορτισέρ σου να δεις σε τι % αποτελεσματικότητας βρίσκονται κ για τα υπόλοιπα δες το βιβλιαράκι σε τι προβλέπει αλλαγή/συντήρηση και σε πόσα km.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Τακακια αλλαξα στις 125k περιπου, (Για πρωτη φορα μαλιστα!!!) Οι δισκοι δειχνουν να ειναι ok
H αναρτηση δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι, δεν νιωθω να εχει "αλλοιωθεί" η αισθηση που εχει το αυτοκινητο.
Ο συμπλεκτης λειτουργει αψογα.
Γιωργο για τις βαλβιδες πληρωσα καπου στα 200 ευρω αν θυμαμαι σωστα
Οι αποριες μου προεκυψαν λογο του οτι σημερα τα ξημερωματα ενας τυπος (ο οποιος εξαφανιστηκε) επεσε με ενα σιτροεν πανω στο Α3 πολυ καλου μου φιλου συναφελφου.
Το A3 παει για total loss, το αλλο αυτοκινητο (το οποιο ο παπαρας το παρατησε καρφωμενο πανω στο Α3) μαλλον εινα ανασφαλιστο, και ο φιλος σκεφτεται να παρει το δικο μου, αλλα θε ηθελε να εχει μια ιδεα περι συντηρησης....
Αυτα τα κολπα με τους ιμαντες ειναι ακριβα ???
gnx (26-03-12)
Ptboul (26-03-12)
ntinos (26-03-12)
Ντίνο το αμάξι είναι ακριβό στην συντήρηση του και τα ανταλλακτικά του αν θες να είσαι τυπικός - αυτό το ξέρεις πολύ καλά!
Είναι διαχρονικό αμάξι σε όλα του και παρά τα 6 χρόνια στην πλάτη του και τα αρκετά km (λίγα για πενφέ), του φίλου σου (σε σχέση με το Α3) θα του φανεί πολύ ανώτερο στα πάντα.
Δεδομένου ότι και το Α3 είναι πανάκριβο στην συντήρηση του, λογικά η διαφορά δε θα του φανεί τραγική η σύγκριση με το si.
Ιμάντα χρονισμού αν δεν κάνω λάθος έχει το Α3. Εδώ όμως μιλάμε για bmw του 21ου αιώνα.
Σε ένα μτχ αμάξι ξέρεις επίσης ότι τώρα το έχεις πένα κ μόλις το αγοράσει φίλος μπορεί να διαλυθεί στο δρόμο (νόμος Μέρφυ).
Συνήθως σε αυτά τα κμ θέλουν τσεκάρισμα το ψυγείο, κολλάρα, ιμάντες (δυναμό, ac), βαλβολίνες, κιβώτιο, τσιμούχες.
Εσένα είναι πένα το αμάξι, πιστεύω θα βγάλει ελλάχιστα και αυτά ως φυσική φθορά του χρόνου.
ps: μόνο φυλλάδιο της εποχής στα Αγγλικά βρήκα https://www.bohp.net/pict2/catalog320si.pdf
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
ntinos (26-03-12)
Ptboul (26-03-12)