Προ δεκαπενταετίας είχα την τύχη και την "ατυχία" να είμαι κάτοχος ενός Μ3 E30.
Το αυτοκίνητο ήταν τελικά μετατροπή, αν και εμένα τότε με ειχαν διαβεβαιώσει οι πρώτοι μηχανικοί που το πήγα ότι ήταν γνήσιο (άρα το είχα πληρώσει για γνήσιο). Οι επόμενοι όμως (από την αντιπροσωπία) με διαβεβαίωσαν ότι ήταν μετατροπή, αλλά πολύ καλή, καθόσον είχε έλθει ολόκληρο αυτοκίνητο από Γερμανία και είχε μπει σε ένα κουφάρι εδώ. Ο ένας εκ των μηχανικών της αντιπροσωπίας συμμετείχε στη μετατροπή και έτσι το έμαθα.
Το αυτοκίνητο ήταν απίστευτο και στη κυριολεξία πέταγε με το evo 2 μοτέρ πάνω (όχι το ιταλικό) και το zf. Από τα καλύτερα αυτοκίνητα που είχα οδηγήσει. Δυστυχώς δεν έχω Photos, καθόσον εκείνη την εποχή δεν ήταν διαδεδομένα τα κινητά με κάμερα.
Πέραν όμως της απολαυτστικής οδήγησης και του γεγονότος ότι ήταν αμάξι που το κοίταγαν όλοι (ήταν και κόκκινο χρώμα με μαύρες ζάντες από το αντίστοιχο M5 για όσους γνωρίζουν) ήμου συνέχεια στη τσίτα μην πάθει κάτι...
Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα με τα ηλεκτρικά του. Μέχρι και το κοντέρ κάποια στιγμή είχε χαλάσει. Το επόμενο παιδί που το είχε πάρει τότε, είχε αναγκαστεί να αλλάξει όλοκληρη τη πλεξούδα. Πέραν των ηλεκτρικών πόναγε στους θερμοστάτες. Αν θυμάμαι καλά είχα αλλάξει δύο. Το χειρότερο όλων όμως ήταν το zf όπου έσπασα τρία σασμάν. Πολύ καλό το zf γρήγορο, αλλά υπερβολικά ευαίσθητο. Γενικά ήταν αυτοκίνητο που το ευχαριστιώμουν στην οδήγηση, στο παιχνίδι, αλλά ήθελε πολύ παρακολούθηση και σχεδόν ανά δύο μήνες έπρεπε να το πηγαίνω συνεργείο απλά προληπτικά για να μην βγάλει κάτι. Σε προληπτικό έλεγχο για παράδειγμα αντιληφθήκαμε ότι ήθελαν ρύθμιση η βαλβίδες καθώς και αλλαγή τα ωστήρια κοκοράκια. Γλυτώσαμε το μοτέρ, αλλά θυμάμαι ότι και μετά τις βαλβίδες (δε θυμάμαι τώρα πόσα είχα πληρώσει, αλλά θυμάμαι ότι με είχε πονέσει...) αποφάσιασα να το πουλήσω, γαιτί πλέον δεν άντεχα άλλο να πληρώνω και με είχε κουράσει πολύ να είμαι στη τσίτα όποτε το άνοιγα. Δε ξέρω για τα πιο κανιούρια (Ε36,Ε46), αλλά θυμάμαι τότε είχα πει ποτέ ξανά Μ3!
Στη συνέχεια πήρα το Ε39 (με το μονό vanos) και βρήκα την υγειά μου. Φοβερά αξιόπιστο αυτοκίνητο, στα όσα χρόνια το είχα μόνο κρεμαριέρα και Compresor A/C χρειάστηκε να αλλάξω.
Αυτή ήταν η ιστορία μου με το Ε30 για τους λάτρεις του είδους