Αέρας ανανέωσης φύσηξε στο εσωτερικό του Μ3!
Σήμερα το παρέλαβα από το Βρανάκη όπου κάναμε αλλαγή δέρματος στα μπροστά καθίσματα και βιολογικό πλύσιμο – περιποίηση στα υπόλοιπα δέρματα. ΄
Γενικά, τα μπροστινά καθίσματα παρόλο που δεν είχαν χτυπητή φθορά, είχαν αποκτήσει (ειδικά του οδηγού) τις γνωστές ραγάδες – ρυτίδες που κάνει το υπερευαίσθητο nappa του Μ3. Επειδή λοιπόν είμαι κάπως «ψείρας» και επειδή βρήκα γνήσιο Imola Red δέρμα στο Bρανάκη αποφάσισα να τα ντύσω…άλλωστε σε 2-3 χρόνια θα χρειαζόταν σίγουρα αλλαγή και τότε σίγουρα δεν θα έβρισκα το εργοστασιακό δέρμα αλλά θα προσπαθούσα να ταιριάξω κάποιο παρόμοιο (πράγμα αδιανόητο για το “all original parts” κόλλημά μου).
Το Imola Red όπως και τα περισσότερα nappa του Μ3 δεν πωλούνται πια σαν «τομάρι» από την BMW, σαν ανταλλακτικά έχουν «Λήξει». O μόνος τρόπος για να προμηθευτείς εργοστασιακό δέρμα είναι ή να αγοράσεις έτοιμα ραμμένα καλύμματα σαν ανταλλακτικά από τη BMW, όπου το κόστος είναι περί τα 1,200 ανά κάθισμα, ή να πέσεις στην περίπτωση που ο Βρανάκης (σαν συνεργάτης της BMW) έχει τομάρι στην αποθήκη του
!!!!
Λοιπόν, όπως βλέπετε και από τις photos η δουλειά που έχει κάνει είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου, τόσο το ράψιμο των δερμάτων στα μπροστά όσο και ο καθαρισμός – ματάρισμα των υπόλοιπων δερμάτων. Τα πλυμένα δέρματα είναι σαν καινούργια, ματ και απόλυτα αρμονικά με τα νέα δέρματα των μπροστινών καθισμάτων. Το εσωτερικό μου πια είναι αυτοκινήτου που μόλις βγήκε από το εργοστάσιο
!!! Ο Στέλιος ο Βρανάκης πέρα του ότι ξέρει τα BMW όπως και τα καπρίτσια των εσωτερικών τους, κάνει δουλειά πραγματικά εργοστασιακού επιπέδου και σε αντιμετωπίζει σαν πελάτη και όχι σαν να σου κάνει χάρη όπως πολλοί κάνουν στο χώρο του αυτοκινήτου.
Ως συμπλήρωμα των δερμάτων αλλαγή έγινε και στο τιμόνι, που είχε τη γνωστή ενοχλητική γυαλάδα. Το τιμόνι δεν ντύθηκε αφού κακά τα ψέματα κανένας ταπετσέρης δεν μπορεί να το κάνει ίδιο με το εργοστασιακό. Πέρα από το ότι συνήθως βγαίνει πιο χοντρό και με κάποιον «κυματισμό» στο δέρμα, δεν έχω βρει κανέναν που να έχει τη θαλασσί κλωστή του γνήσιου Μ τιμονιού. Άλλος θα σου βάλει γκρί, άλλος θαλασσί σκούρο...κανένας το genuine χρώμα. Το τιμόνι μου λοιπόν αλλάχτηκε με νέο γνήσιο (ελέω Νίκου M3EST) κρατώντας όμως τον αερόσακο, τα paddles και τα κουμπιά πολλαπλών ελέγχων από το παλιό μου τιμόνι.