Κουμπουρ
ης λεβεντη μου, δεν αλλαζουμε τα παρατσουκλια
------
Δεν εχω παει ποτε, αλλα εχω ακουσει τα καλυτερα για την ταβερνα "το λάθος".
Βγαινεις απο Βυτινα με κατευθυνση προς Πυργο, και στο πρωτο χωριο μετα απο 10-11 χλμ που συναντας (Καρκαλού), στριβεις αριστερα προς Δημητσανα. Στο ενα - εναμιση χλμ στο αριστερο σου χερι και εφτασες.
Μεσα στην Βυτινα, ειχα φαει υπεροχα (πριν απο χρονια, δεν ξερω τωρα) στην "Κλιματαρια".
ΟΠΩΣ & ΔΗΠΟΤΕ πρεπει να πας την παρακατω διαδρομη:
- Βγαινεις απο Βυτινα προς Πυργο, και στα 2,5 περιπου χλμ βγαινεις αριστερα προς Πυργακι, Ελατη (νομιζω πως η πινακιδα γραφει και Στεμνιτσα, Λιμποβισι κλπ)
Πηγαινεις για 15 χλμ, μεσα στο δασος. Ρωτα πριν πας, αν ο δρομος ειναι ενταξει (μην εχει τιποτε χιονια δλδ). Η διαρδομη ειναι Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Η.
Μολις κανεις αυτα τα 15 χλμ, βγαινεις σε μια
διασταυρωση:
Δεξια, στα 12 χλμ φτανεις Στεμνιτσα, αν συνεχισεις μετα την Στεμνιτσα στα 8-9 χλμ εφτασες Δημητσανα. Συνεχιζεις μετα (δεν στριβεις πουθενα) βγαινεις καρκαλου στα περιπου 5 χλμ, και δεξια παλι στα 10-11 εφτασες παλι Βυτινα.
Εκανες δλδ εναν γυρω μεσα απο τα βουνα και επεστρεψες χωρις να κανεις πηγαινε - ελα.
Εμενα προσωπικως η Στεμνιστα δεν λεει και τιποτα, τουλαχιστον για αυτον που θα περασει με ενα αυτοκινητο απο τον κεντρικο της δρομο. Οποτε προτεινω να μην χασομερησεις στην Στεμνιτσα, και να πας για τον καφε σου στην Δημητσανα.
====================
10 χλμ απο την Δημητσανα (σε διαφορετικη απο τις παραπανω κατευθυνση) υπαρχει ενα χωριο, το οποιο έχει τετοια θεα που πιστευω πως δεν εχεις ξαναδει. Εισαι κεντρο πελοπονησσου, και βλεπεις Ζακυνθο.
Αν σε ιντριγκαρει η ιδεα, πες μου να σε κατευθυνω. Το κακο με αυτο το χωριο ειναι οτι δεν εχει ουτε εναν καφε να πιεις...
IMG_0730 by
ntinos5, on Flickr
IMG_0677 by
ntinos5, on Flickr
Et Arcadia by
ntinos5, on Flickr
for hundreds of years... by
ntinos5, on Flickr