Ναι καλά διαβάσατε
Στο θέμα μας τώρα, λοιπόν ας υποθέσουμε οτι έχουμε έναν κινητήρα 318is 16v με τους 2πλους εκκεντροφόρους!
Μας αποδίδει αβάδιστα 140hp!
Καταργούμε λάμδα, εγκέφαλο, αισθητήρες, μπέκ και πάσης φύσεως ηλεκτρονικό εξάρτημα απο τον κινητήρα και φτιάχνουμε τα απαραίτητα πλακάκια για να πατήσουν ή webber 48mm ή Dellorto καρμπυρατέρ.
Αυτά τα μοτέρ έχουν ήδη πολλαπλασιαστή και διανομέα οπότε δεν μας χρειάζεται τέτοια προσθήκη, αλλά και να χρειάζεται λόγο ότι το αβάνς το ρυθμίζει ο εγκέφαλος βάζεις εξωτερικό διανομέα (πχ μια βάση και δίνεις κίνηση με ιμάντα απο τον στρόφαλο) και ρυθμίζεις το αβάνς σου!
Με το σκεπτικό ότι καταργούμε τον καταλύτη ή βάζουμε έναν αγωνιστικό να κερδίσουμε δύναμη, μελλοντικά τραβάμε και έναν υπερκιβυσμό, κατεβάζουμε καπάκι για συμπίεση και αγριεύουμε λίγο τους εκκεντροφόρους
Τι κερδίζουμε?
Θα μου πείς πάρε ένα έτοιμο βανάτο ρε φίλε τι μπλέκεις, θέλω να μπλέξω γιατί θέλω να ξαναζήσω αυτό το "κροτάλησμα" στα αυτιά μου και ΔΕΝ θέλω injection! Όσο οτι θα πίνει κάτι παραπάνω το ξέρω ήδη αλλά τουλάχιστον έχω βαρύ πόδι εκεί που χρειάζεται και ελαφρύ εκεί που χρειάζεται!
Περιμένω εν αγωνίως τις γνώμες σας!
Τώρα σε τι καρότσα θα μπούν όλα αυτά θα δείτε όπου να ναι!