καταρχήν ,καλώς σας βρήκα .
μετα απο άπειρες ωρες ενασχόλησης κ διαβάσματος κ μετα απο πολυήμερη αναμονή σε συνεργείο στο ντόρμουντ,αποφάσισα να ζητήσω τα φώτα σας.
αλλά ας τα πάρω απο την αρχή.δουλέυω ελλάδα κ ο αδερφός μου γερμανία,οπότε είπα ας πάω ενα ταξιδάκι προς τη κυρα μερκελ να δώ τι παίζει.ήλεγξα το m3 πριν φύγω.όλα καλά όλα ωραία.
μετα απο 2.500 km περίπου (έφτασα χωρίς πρόβλημα στο ντορτμουντ( ήμουν στο λεβερκούζεν κ μπαίνω στο τουτου ,βάζω μπρός κ άρχισε να κα΄νει σαν τρακτέρ.δεν πολυέδωσα σημασία κ συνέχισα πιστεύοντας οτι θα σταματήσει όπως κ έκανε στην πορεία.δεν άναψε κάποιο λαμπάκι.
μετά απο 50 60 km σα να μπούκωνε κ το έκανε όλο κ πιο έντονα.άναψε κ το λαμπάκι check engine.
έφτασα σπίτι ,το έσβησα.πάωτο επόμενο πρωί ,βάζω μπροστά κ οι δονήσεις ήταν πολύ πιο έντονες κ μπούκωνε συνέχεια κ έκανε ενα κροτάλισμα ο κινητήρας όταν ανέβαζε απο χαμηλά στροφές κ κάπου κοντά στις 4/ 5.000 στροφές με έκοβε σχεδόν εντελώς.αλλά μετά απο λίγο ξαναφόρτωνε κ τις περνούσε τις 5.000..πίστεψα οτι θα έσβηνε κάποια στιγμή κ εκεί ψιλοφοβήθηκα.
σταματ'αω κ πάω σε ενα α΄θλιο συνεργείο.για να μην σας τα πολυλογώ μ λέει αυτός πολλαπλασιαστές .οκ λέω,μ είπε κ μια τιμή στον ουρανό αλλά τέλος πάντων .έτυχε ο μηχανικός να είναι κ έλληνας παρεπιμπτόντως.κ μ λέει το αργότερο άυριο θα σε έχω ετοιμο.χωρίς να τσεκάρει καθόλου το αμάξι.ούτε διαγνωστικά,ούτε τίποτα.απλά απο οτι του είπα.κ εδώ ξεκινάει η ταλαιπωρία.
π'αω την επόμενη μέρα,μ λέει άλλαξα πολλαλασιαστές σε 2 κυλίνδρους που έβγαλε το διαγνωστικό ,αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα.δοκίμασα μπουζί,ούτε εκεί.μ λέει θα ψάξω καλωδιώσεις κ έλα ξανά αύριο.αγχώθηκα τότε.π'ηγα την επομένη ,μ λεεί δεν είναι πολλαπλασιαστές,ούτε μπουζί,ούτε καλωδιώσεις.το διαγνωστικό έβγαλε πρόβλημα ανάφλεξης στον 5ο κύλινδρο κ μάλλον είναι βαλβίδες προτείνοντας ρεκτιφιέ.εκεί τα είδα όλα.κ μ λέει τσέκαρα τη συμπίεση κ είναι πιο χαμηλή απο οτι στους άλλους.αλλά επειδή εδώ,λέει δεν είναι καλό το μηχάνημα που μετράει τη συμπίεση καλό θα ήταν να την μετρήσεις κ κάπου αλλού,γιατί μπορεί να χάνει το δικό του.κ μ έδωσε ενα χαρτάκι που λέει στα γερμανικά πρόβλημα ανάφλεξης στον 5ο κύλινδρο.
συνεχίζει κ μ λέει το κόστος εδώ είναι απαγορευτικό για τέτοιου είδους επισκευές κ σ προτείνω να το πας ελλάδα με μεταφορική να στο ξαναδούνε εκεί.με χερώνει 160 ευρα για τον έλεγχο κ τη φιλική συμβουλή λέγοντας μ να πάω να βάλω βενζίνη μήπως κ είναι εκεί το πρόβλημα.δεν ήταν στην βενζίνη.
στα καπάκια πάω κ σε ένα άλλο συνεργείο ,έρχεται ο μάστορας το ακούει ,το κάνει μια βόλτα κ μ λέει δεν είναι μηχανικό το πρόβλημα.100% ηλεκτρολογικό.κ μ λε΄΄ει αυτός στάνταρ είναι πολλαπλασιαστής,πήγαινε στην αντιπροσωπεία να στα αλλάξουν γιατί εγώ πρέπει να τα παραγγείλω.φέυγω ενώ το αμάξι με τα ζόρια πήγαινε κ σερνόταν στη κυριολεξία ,πάω στη bmw κ μ λέει μια γριά γερμανίδα ,δε μιλάω αγγλικά ,περίμενε 1 λεπτό να βρούμε κα΄ποιον να συνεννοηθείς.περίμενα 45λεπτά ,τη ρωτούσα τι θα γίνει,κτλ μέχρι που με έφτασε στο αμήν,με αγνοούσε παντελώς απο ενα σημείο κ μετα ,φόρτωσα την ε΄σετιλα στον αγύριστο ,βρόντηξα οτι πόρτα υπήρχε κ σηκώθηκα κ έφυγα.
όλα αυτα απο το σάββατο μέχρι σήμερα.
για να μην τα πολυλογώ εγώ φέυγω αύριο λόγω δουλεια΄ς,το αμάξι έμεινε γερμανία .θα το πάει αύριο μάλλον ο αδεφός μ στο 2ο συνεργείο για να πεί κ αυτός την γνώμη του.
εσείς τι λέτε οτι είναι,να το πω στον μηχανικό να το κοιτάξει?
να αρχίσω να αγχώνομαι ή είναι ήδη αργά ακόμα κ για αυτό?