Καλησπέρα έχω αγοράσει ένα car radio Android και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να πάρω μέτρηση θερμοκρασίας και πίεσης λαδιού από κάποιο Android app σε σύνδεση με το OBD . Έχει κάνει κάτι ανάλογο κάποιος ;;
Ευχαριστώ και χρόνια πολλά.
Καλησπέρα έχω αγοράσει ένα car radio Android και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να πάρω μέτρηση θερμοκρασίας και πίεσης λαδιού από κάποιο Android app σε σύνδεση με το OBD . Έχει κάνει κάτι ανάλογο κάποιος ;;
Ευχαριστώ και χρόνια πολλά.
.....να συμπληρώσω ότι θέλω να είναι μόνιμες οι μετρήσεις με εικονικά όργανα ...το έχω δει σε άλλα αυτοκίνητα να δουλεύει.
Μάλλον έχεις δει κάτι με το torque, απλά δεν ξέρω αν υπάρχουν τα PID ή θα πρέπει να τα δημιουργήσεις
Send from Redmi Note 7 using Tapatalk
BILL007 (05-05-21)
θελεις σειριακη θυρα, το παρακατω interface και φυσικα το αναλογο λογισμικο (σαν το GT1 ή το INPA) που δεν ξερω αν υπαρχει για Android.
Τα Ε36 δεν ειναι κανονικο OBD protocol.
https://openlabs.co/store/Tiny-ADS-Interface
BILL007 (05-05-21)
Έχω δει αλλά όχι σε e36 με ενδιαφέρει πιο πολύ η θερμοκρασία λαδιού και η πίεση . Δεν ξέρω εάν η θερμοκρασία λαδιού περνάει από εγκέφαλο η απλά ειναι μια απλή αναλογική ένδειξη όσο για την πίεση λαδιού δεν έχω ιδέα
Μην ψάχνεις, το Ε36 (που έχω και εγώ), έχει το OBD στο τμήμα του μοτέρ! Το προσπάθησα αλλά απέτυχα! αυτά χρειάζεσαι, αλλά μην τα πάρεις!
OK ευχαριστώ
θερμοκρασια λαδιου δεν εχεις ηδη ?