Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 20

Θέμα: Πρωτο service σε 116d

Rides
    0

Προεπιλογή Πρωτο service σε 116d

Μετα απο 15 μερες περιπου που εχω τον ασσο μου 116d εχω καποιες αποριες σε σχεςη με τον υπολογιστη του αυτοκινητου και το service. Εχω κανει 1500km και μου λεει οτι πρεπει να παω για service σε 27000 km ενω ειχα ξεκινησει με 30000... Επισης ο αδερφος μου με ιδιο αυτοκινητο και 3500km του βγαζει οτι πρεπει να παει σε 23000 km... Τα χιλιομετρα που κανουμε ειναι η διαδρομη θεσσαλονικη Χαλκιδικη,,, ελαχιστα ειναι μεσα στην πολη,,, ειναι φυσιολογικο αυτο,,,, γιατι βλεπω να πηγαινω για service στα 15000 αντι για τα 30000 που λεει η bmw... Το καταλαβαινω φυσικα οτι ο υπολογιστης αναλογα με την χρηση που κανεις σε ενημερωνει και αλλαζει τα διαστηματα του service αλλα δεν παυει να ειναι λιγο τραβηγμενο κατα την γνωμη μου.

Ευχαριστω!!!

Rides
    1

Προεπιλογή

Ουτως ή αλλως εσυ θα πας για μια ενδιαμεση αλλαγη λαδιων και φιλτρου οταν το bc φτασει στα 15000. Μην το αφησεις τοσα πολλα χλμ κι ας λενε στην bmw. Απο το e90 ξερω οτι το bc μετραει πολλες παραμετρους οποτε δεν μπορεις να πεις πως κατι "δεν ειναι φυσιολογικο". Και στα τακακια θα δεις τα χλμ να αλλαζουν δυσαναλογα. Εμενα για τα πισω ειχε φτασει 1000 υπολοιπο και οταν πηγα να τα αλλαξω εδειχναν πως ειχαν πολυ ακομη. Εβγαλαν νομιζω ακομη 5000 χλμ πριν αναψει η κοκκινη ενδειξη.
    Γενικα το bc σου δινει μια εικονα δεν αποτελει ομως απαραιτητα μπουσουλα. Τουλαχιστον αυτο ισχυε στο e90, δεν ξερω αν το εχουν βελτιωσει.
    Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος

3. The Following User Says Thank You to strof For This Useful Post:

Ptboul (15-11-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

και στο δικλο μου τα ιδια γίνονται έχω 3500χλμ και μου αανφέρει αλλαγλη λαδιων σε 23000
    αρα σύνολο μέχρι στιγμής 26500 , σε κάθε περίπτωση εγω θα τα αλλάξω στο εξάμηνο δεν τα αφήμω δύο χρόνια με τίποτα
    στα τακάκια βέβαια η ένδειξη ειναι σταθερή 50κ χλμ δεν έχει κατέβει
    Σε κάθε περίπτωση όμως ο υπολογιστής της bmw ειναι κλάσεις ανώτερος απο την mercedes
    όπου είναι απλός ημερολογιακός

Περιοχή
    Neverland
    Rides
    0

Προεπιλογή

Πήγα για την πρώτη αλλαγή λαδιών στην 116 d στα 15.000 χλμ (το bc έδινε άλλα 8.000 χλμ). Την επόμενη μέρα διαπίστωσα ότι στο εξουσιοδοτημένο bmw service είχαν βάλει λάδια bmw super power 5-40 longlife-98 ενώ στο βιβλίο του αυτοκινήτου γράφει καθαρά ότι η μόνη προδιαγραφή για το εν λόγω μοτέρ (1600 diesel) είναι η longlife-04 και στην περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωμα λαδιού μπορώ να προσθέσω μέχρι ένα λίτρο λάδι προδιαγραφών ACEA C3 (ούτε αυτή την προδιαγραφή πληρούν τα λάδια που μου έβαλαν). Τι κάνω? Ζητάω άμεσα αλλαγή με longlife-04 ή δεν έχω κάποιο θέμα όπως με διαβεβαίωσαν όταν τους πήρα τηλ? Τα ίδια έπαθε και ένας φίλος μου με το ίδιο αυτοκίνητο σε άλλη αντιπροσωπεία bmw.

Rides
    0

Προεπιλογή

το κόστος για τα λάδια πόσο ήταν ?
    για να έχουμε και μια εικόνα απο τιμές

Περιοχή
    Αγγλία, Αθήνα, Λάρισα, Δράμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mrclouzo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πήγα για την πρώτη αλλαγή λαδιών στην 116 d στα 15.000 χλμ (το bc έδινε άλλα 8.000 χλμ). Την επόμενη μέρα διαπίστωσα ότι στο εξουσιοδοτημένο bmw service είχαν βάλει λάδια bmw super power 5-40 longlife-98 ενώ στο βιβλίο του αυτοκινήτου γράφει καθαρά ότι η μόνη προδιαγραφή για το εν λόγω μοτέρ (1600 diesel) είναι η longlife-04 και στην περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωμα λαδιού μπορώ να προσθέσω μέχρι ένα λίτρο λάδι προδιαγραφών ACEA C3 (ούτε αυτή την προδιαγραφή πληρούν τα λάδια που μου έβαλαν). Τι κάνω? Ζητάω άμεσα αλλαγή με longlife-04 ή δεν έχω κάποιο θέμα όπως με διαβεβαίωσαν όταν τους πήρα τηλ? Τα ίδια έπαθε και ένας φίλος μου με το ίδιο αυτοκίνητο σε άλλη αντιπροσωπεία bmw.

Πιστεύω πως μπορεί ο πελάτης να διαλέξει τα λάδια που θέλει.
    Το αμάξι του φίλου σου είχε πρόβλημα μετά την αλλαγή;
    Και το όνομα είναι Marie-Noëlle (ελληνιστί Μαρί-Νοέλ) ή υποκοριστικό MNL, ΟΧΙ Μαρί (Marie) ΟΥΤΕ Νοέλ (Noëlle), εκτός αν ψάχνετε για κάποια άλλη... That's it babes!

Rides
    0

Προεπιλογή

Σημερα πηγα για αλλαγη στα τακακια!!!Κοστος μου ειπαν 190 ευρω...Επισης βρηκαν 2 προωθητικες ενεργειες,η μια αφορα τον εγκεφαλο και η δευτερη μονωση στο καλωδιο της μπαταριας!!!Εχει ακουσει κανεις κατι;;Η τιμη πως σας φαινεται μονο για τακακια;;Ευχαριστω!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη freddys : 27-12-13 στις 18:00

Rides
    0

Προεπιλογή

Δεν εχω αποψη για το κοστος αλλαγης...
    Ποσα χλμ ειχες κανει ?

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν εχω αποψη για το κοστος αλλαγης...
    Ποσα χλμ ειχες κανει ?
    22608...Oταν μιλαμε για αλλαγη τακακια ξερει κανεις ποιο ακριβως κομματι αλλαζει απο το σχεδιαγραμμα;Το 12;
    https://gr.bmwfans.info/parts-catalo...or/#6850569_12

11. The Following User Says Thank You to freddys For This Useful Post:

ntinos (27-12-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ναι τα τακακια ειναι το 12
    Δεν ξερω (δε νομιζω) αν αλλαζουν και τιποτε αλλο περιφεριακο...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP