Δυο φώτο από το απέραντο σκουπιδαριό και την ανεξέλεκτη μόλυνση του Καίρου.
Έχω έρθει από το 2004 πάρα πολλές φορές και ακόμα δεν μπορώ να την συνηθίσω...Υπενθυμίζω ότι εγώ ταξιδεύω πάντα με την δουλεία και ελάχιστες φορές κάνω και λίγο τουρισμό.Έχω ταξιδέψει οδικώς σε όλη σχεδόν τη χώρα εκτός από την Αλεξάνδρεια.Η εικόνα είναι παντού ίδια.Βρωμιά παντού,στα μαγαζιά στους δρόμους στα αυτοκίνητα στο Νείλο στους ανθρώπους στην ατμόσφαιρα.Πνίγομαι εδώ...Το δεύτερο τραγικό είναι η οδήγησή τους.Κάθε μέρα που πάμε στην δουλειά βλέπουμε ατυχήματα.Διαλυμένα φορτηγά κομμένα αυτοκίνητα,κατεβασμένες κολώνες καμμένα κουφάρια.Δεν υπερβάλω,κάθε μέρα κάνω τον σταυρό μου μέχρι τον προορισμό μου.Κάποιες φορές μάλωνα με την εταιρία και νοίκιαζα μόνος αυτοκίνητο,τουλάχιστον να σκοτωθώ με τα χέρια μου.Κάθε στιγμή περιμένεις να δεις κάτι αποκρουστικό κάτι τραγικό.Βλέπεις ανθρώπους 40 ετών και μοιάζουν για 70,από το ακάθαρτο νερό και το κακό φαγητό τα χασίσια και τα όπια δεν τους μένει συκώτι σπλήνα καρδιά αλλά ούτε και δόντι γερό! Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει-σπουδάσει έξω ξεχωρίζουν αμέσως...Ένα πράγμα όμως μου μένει πάντα.Η ευγένεια και η φιλοξενία τους,η φιλικότητά τους.Θα μου πείτε έτσι είναι η θρησκεία τους...Οκ, μακάρι να είχαμε και εμείς οι "καλοί" Χριστιανοί λίγο από το σεβασμό και την αγάπη στον συνάνθρωπό μας,πράγματα που και η δική μας θρησκεία διδάσκει αλλά κανείς μας δεν τηρεί.Όλοι είμαστε με το ζωνάρι απλωμένο που λέει και η μάνα μου.Τέλος πάντων λίγα λόγια ήθελα να πω για αυτό μου το ταξίδι.Γυρνάω από βδομάδα οπότε αν καταφέρω θα ποστάρω και άλλες φώτο παράξενες-περίεργες κτλ. Αααααααα σήμερα είδα μια καινούργια corolla και είχε κολλήσει πίσω αυτοκόλλητο 330i !! Δεν την πρόλαβα γμτ μια άλλη φορά είδα ένα Lada 2105 και είχε πίσω ένα μεγαλοπρεπές carrera docccc!!