Σχεδόν βούρκωσα σήμερα το μεσημέρι όταν αντίκρισα αυτή τη γνήσια 944S2 να σαπίζει παρατημένη σε ένα πάρκινγκ στη Γλυφάδα. Αν δεν ήμουν με το κουμπάρο μου, που τα αυτοκίνητα τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο, θα καθόμουν εκεί με τις ώρες.
Ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα της εποχής που μπορούσα να το ονειρεύομαι μόνο μέσα από τις σελίδες του αγγλικού EVO. Ακόμα θυμάμαι στις σελίδες του το τεστ μίας ίδιας (σε ασημί) παρέα με ένα Quattro (λευκό). Κράτησα το συγκεκριμένο τεύχος για πολλά χρόνια στη βιβλιοθήκη μου. Απίστευτα κρατήματα την εποχή που οι 911 ήτανε σκοτώστρες.
Όπως φαίνεται και από τις φωτό, πέρα από τη σκουριά που έχει αρχίσει να τη τρώει, σοβαρή ζημιά φανοποιείας δεν έχει πουθενά στη λαμαρίνα της. Το μόνο 'παράτερο' που πρόσεξα ήταν η αλλαγμένη εξάτμιση. Η γνήσια ήταν σχήμα 'οβάλ'.
Στην Ελλάδα πρέπει να ήταν ελάχιστα τα κομμάτια. Θα θυμάστε που οι περισσότεροι έπαιρναν τους 'κουβάδες' τα 924 και τα έκαναν αργότερα μετατροπή σε 944. Το εσωτερικό το άφηναν βέβαια το ίδιο. Πόσα εκατομμύρια να έκανε αυτό το διαμάντι καινούριο ? Γιατί να βρίσκεται σήμερα παρατημένη στο δρόμο, χωρίς να πάσχει από κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ? Ποια να είναι άραγε η ιστορία της ?
Πολύ θα ήθελα να ήμουν ο τυχερός που θα την έπαιρνε σπίτι και θα ξεκινούσε την ανακατασκευή. Piece by piece, αργά αλλά σταθερά, απογεύματα και Σαββατοκύριακα, με στόχο να γίνει το ιδανικό track car.
Παρακαλώ πολύ ονειρευτείτε μαζί μου