Σήμερα ένοιωσα υπερήφανος και θα 'θελα να το μοιραστώ μαζί σας!
Η κόρη μου είναι γεννημένη τέλη του '96 καλά καλά δεν έχει κλείσει τα 14.
Παίζει βόλλευ από τα 7 της και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γυρίσει όλη τα γήπεδα της Αττικής (μέχρις στιγμής) για τους αγώνες της κάθε Σαββατοκύριακο.
Έχει καθημερινές προπόνησεις και γενικά έχουμε ρίξει αρκετό τρέξιμο, γιατί πολλές φορές έχει αγώνες ταυτόχρονα με το γιο μου, που κι αυτός αθλείται από τα 5 του στο ποδόσφαιρο με την ομάδα του και είναι επίλεκτος στην μικτή Αθηνών για ηλικίες ως 13 ετών και είναι 11.5 ...άλλα τρεξίματα εκεί....
Η κανονική της ομάδα είναι οι "πανκορασίδες" (κορίτσια 14-15 ετών) παίζει όμως στην μεγαλύτερη κατηγορία "κορασίδες" (κορίτσια 16-17 ετών) κάθε Σάββατο, ενώ από πέρυσι την καλούν και τις Κυριακές και παίζει στη βασική 5αδα της μεγαλύτερης κατηγορίας (νεανίδων) για κορίτσια μέχρι 20 ετών... Είναι συμπαίκτριες με την Χριστίνα Πασιαλή πρωταθλήτρια Ελλάδος, αλλά και παγκοσμίως διακριθείσα στο Beach Volley στην κατηγορία των νεανίδων.
Σήμερα λοιπόν, η ομάδα της των νεανίδων (ΑΣ Παπάγου - δεν μένουμε Παπάγου αλλά τη στέλνουμε εκεί γιατί πηγαίνει μαζί με μια φίλη της που μένει εκεί) έπαιζε στο κλειστό του Παπάγου με την ομάδα μου (αλλά και ομάδα της κόρης μου) τον Παναθηναϊκό.........
Ανάμικτα τα συναισθήματα, το παιδί σου ενάντια στην ομάδα σου/του... όταν όμως αρχίζει το παιχνίδι, ξεχνάς όλα τα άλλα.. και είσαι με το παιδί σου... φανατικά με το παιδί σου.. στην κυριολεξία ξεχνάς ποιος είναι ο αντίπαλος!!
Το αποτέλεσμα? 2-3 στο tie break
Τα σετ 23-25, 25-12, 22-25, 25-19, tie break 12-15
η "δικιά μου" είναι το λίμπερο (που δεν είναι η κανονική της θέση) με τα πορτοκαλί. Δίπλα της με το Νο 11 είναι η Πασιαλή.
Παράλληλα όμως με την ευχαρίστηση που ένοιωσα και μοιράζομαι εδώ μαζί σας (παρά το ότι χάσαμε το ματς ενώ "το είχαμε") θα ήθελα να κάνω και την εξής παραίνεση:
Ωθείστε τα παιδιά σας στον αθλητισμό! Είναι ότι καλύτερο έχετε να τους προσφέρετε και είναι η καλύτερη διαφυγή για αυτά από την καθημερινότητα, τη βαρεμάρα, αλλά και ...τους υπόλοιπους κινδύνους που τα περιτριγυρίζουν.
Ακόμα κι αν δεν διακριθούν (...που αν τους γίνει τρόπος ζωής, θα συνωμοτήσουν τα πάντα ώστε να συμβεί και αυτό σε κάποιο επίπεδο) θα έχουν μια πιο ισορροπημένη ζωή, θα αποκτήσουν αθλητική παιδεία, θα έχουν καλή υγεία, θα μάθουν να χάνουν (πολύ σημαντικό θέμα στην ψυχολογία τους), να σέβονται τους συναθλητές τους, άρα και να εκτιμούν τους συνανθρώπους τους στη ζωή.
Μια μικρή θυσία απ' τους γονείς για τα παιδιά, για την οποία δεν θα μετανοιώσουν ποτέ!