Aυτό είχα δει.Νομίζω ότι λεει για τροχό.Με 95 δικιά μας βενζίνη.
https://www.burgertuning.com/images/dyno2.jpg
Ο δημητριάδης που είχα ρωτήσει τόσο μου είχε πει τροχο.
Τώρα αν μου λένε μ@λακίες....Δεν ξέρω.
UP YOURS!
σε dynojet ειναι λογικο να βγαζει τοσο. ειναι απο τα πιο αισιοδοξα.
ή αλλιως τα πιο "φιλικα" προς τον ιδιοκτητη (και τον βελτιωτη)...
το δυναμομετρο ουτως ή αλλως εχει χρησιμοτητα για να δουμε το πριν και το μετα.
ή αν το χρησιμοποιουμε για συγκρισεις οπου δεν μας ενδιαφερει τοσο η απολυτη μετρηση ιπποδυναμης, αλλα οι διαφορες.
οποιος θελει να δει ποσο πραγματικα ειναι το αυτοκινητο του παει στο μαχα...
(και γυριζει κρατωντας μικροτερο καλαθι...)
φιλε σταθη εχεις μετρησει σε μαχα? το δυναμομετρο μετραει τροχο και μετα το μετατρεπει σε μοτερ. ζοριζει το αυτοκινητο παρα πολυ να φορτωσει απο τα φρενα και καθε φορα βγαζει αλλο νουμερο επειδη παιζουν με τα φρενα οποτε αναξιοπιστο.
τα καλυτερα στον κοσμο ειναι dynojet mustang kai dyno dynamics τωρα αν δεν το χρησιμοποιουν οι εταιρειες γιατι οπως καταλαβαινεις ολοι εχουν συμφεροντα εμενα δεν μου λεει κατι. εγω το πηρα κουτα το αμαξι εβαλα dp s και εβγαλε 285 τροχο αυτο που μου δωσανε αυτο μετρησα.το μαχα ειναι κοροιδια σου βγαζει βλεπω 320 μοτερ το οποιο ειναι κοντα στο σωστο και μετα σου λεει 220 τροχο???? δλδ το αμαξι χανει 100 αλογα απο το μοτερ στους τροχους? τι ειναι τετρακινητο εβο που εχουν 20% απωλειες?
ενα πισωκινητο εχει 12-13% απωλειες οποτε ποιο μαχα κοροιδευομαστε?
το αυτοκινητο βγαζει στοκ εκει 270 τροχο δλδ 310 περιπου μοτερ και ενα καλο 1ο σταδιο με ολα τα περιφερειακα παιζει στα 400whp σε πιεσεις 1-1,1 bar.
τα 500 που λεει ο στρατος δεν ειναι τπτ γι αυτο το μοτερ ειναι σκυλι και ο μονος περιορσμος του ειναι τα τουρμπο και μετα το καυσιμο γι αυτο βοηθας με μεθανολες και καυσιμο.οπως γνωριζετε ολα τα tfsi εχουν προβλημα με το καυσιμο τωρα και πολλοι χρησιμοποιουνε παλιες μεθοδους με εξτρα μπεκ. ελπιζουμε μελλοντικα να υπαρξει λυση
Karizma Z4 (03-04-11), Nick bmwlover (03-04-11), Panos 316T (03-04-11), TAZ118! (03-04-11)
ρε συ Σταθη, η δυναμομετρηση που εχεις ποσταρει εχει μεν 220 τροχο αλλα δινει συνολικα αλογα με τις απωλειες στα 325 (αν διαβαζω σωστα την δυναμομετρηση). Δηλαδη εσυ βρισκεις λογικο να μετραει το εν λογω δυναμομετρο 105 αλογα απωλειες?
Γιατι αν ειναι ετσι τοτε θα ξεχασουμε οτι ξερουμε για τις απωλειες. Εγω παντως απο αυτα που γνωριζω, απωλειες (για ενα πισωκινητο) της ταξεως του 32.3 % (105 αλογα απωλειες στα 325) δεν υπαρχουν.
Nick bmwlover (03-04-11), Panos 316T (03-04-11)
δημητρη δεν ξερω αν πρεπει να ξεχασουμε αυτα που ξερουμε, ή να μαθουμε αυτα που δεν ξερουμε.
το γεγονος ειναι πως τα δυναμομετρα μετρανε ΤΡΟΧΟ.
πως η μετρηση αυτη "μεταφραζεται" στο στροφαλο, ειναι αλλο θεμα και με πολλες παραδοχες.
κατ' εμε η αναγωγη ειναι αυθαιρετη, σε αλλο συστημα περισσοτερο σε αλλο λιγοτερο.
και δεν την λαμβανω καν υποψιν μου.
σωστη μετρηση στο στροφαλο γινεται μονο σε δυναμομετρο παγκου.
το θεμα για μενα ειναι η μετρηση στον ΤΡΟΧΟ.
αν σε ενδιαφερει να δεις ποσο ειναι το αμαξι σου ΤΡΟΧΟ πηγαινε στο μαχα.
(αν θες παμε και παρεα την αλλη βδομαδα γιατι εκανα μια αλλαγη και θελω να δω ποσο εχασα.)
αλλιως αν δεν θες να στεναχωρηθεις αρκεσου σε αυτα που σου λεει ο βελτιωτης σου (και το δυναμομετρο του).
τα οποια και ποτε δεν θα μαθεις αν ειναι πραγματικα ή οχι.
φιλε μου ναι εχω μετρησει σε μαχα.
το οτι ειναι αναξιοπιστο το λες εσυ, διοτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες και οι σοβαροι βελτιωτες με αυτο μετρανε.
τι συμφεροντα να υπαρχουν? τι συμφερον εχει η bmw ή η αλπινα να μετρησει σε μαχα?
απλα θελουν να ξερουν τι τους γινεται... δεν τους ενδιαφερει να "χαιρονται" για αλογα που δεν υπαρχουν.
το οτι οι μαρκες που ανεφερες ειναι οι πιο αξιοπιστες, με τη μικρη μου πειρα θα διαφωνησω.
ειναι οι πιο αναξοπιστες σε θεμα απολυτης μετρησης, απλα λογω κοστους και τυπου μετρησης ειναι πιο διαδεδομενες.
και δεν κανουν κακη δουλεια οταν το ζητουμενο ειναι να δεις τις διαφορες πριν και μετα. σε αυτον τον τομεα ειναι πολυ καλα εργαλεια.
τωρα ποσες απωλειες εχει το καθε αυτοκινητο, εμενα δεν με ενδιαφερει, με νοιαζει τι περναει στον τροχο.
οπως προανεφερα ολες οι αναγωγες ειναι αυθαιρετες. κατα τη γνωμη μου παντα.
τελος αυτο που ανφερες με τα φρενα στο μαχα δεν ισχυει μιας και εγω οταν μετρησα οι τρεις μετρησεις βγηκαν πανομοιοτυπες.
οπως ειπα στο δημητρη σου προτεινω να πας κι εσυ μια βολτα ωστε να δεις τι κανει το αυτοκινητο σου.
αν σε ενδιαφερει αυτο βεβαια...
σου απαντησα, συμφωνα με τις γνωσεις μου, οι αναγωγες ειναι αυθαιρετες.
τωρα το ποια ειναι πιο αυθαιρετη απο την αλλη δεν το ξερω, αλλα γιατι να με ενδιαφερει αυτο?
με ενδιαφερει, ξαναματαεπαναλαμβανω, η μετρηση στον τροχο!
θα σε ειδοποιησω οταν ειναι να παω, ή αυτη την εβδομαδα ή την αλλη...
Edit: αν υπαρχει ενδιαφερον και απο αλλους μπορω να ρωτησω για καποια ειδικη τιμη ωστε να κανουμε dynoday ως φορουμ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stathis : 03-04-11 στις 14:55 Αιτία: dynoday
nikos1400 (03-04-11)
αμα συνεργαζεσαι με καποια εταιρεια γιατι να παρεις ενα dyno απο αμερικη η απο αυστραλια??? συμφωνιες ειναι και εκει σου φαινεται απιθανο?
οσο για τις φτηνες λυσεις δεν καταλαβαινω που το στηριζεις γιατι τα αλλα μαλλον ειναι πιο ακριβα και στοιχιζουν 100.000ε+
εχω παει και ευχαριστω δεν θα ξαναπαρω γιατι καλο το dyno αλλα ο δρομος δειχνει ποσα εισαι και το εχω τσεκαρει με αλλα αυτοκινητα. τωρα εσενα αμα εχει τυχει και σε εχει καλυψει το δεχομαι.
τελευταια φορα που πηγε το μαζντα κλαμπ αυτοκινητα ιδια τα εβγαζε λιγοτερα απο την προηγουμενη οποτε οταν εχεις διαφορα +-10 αλογα πως θα τσεκαρεις την εισαγωγη που εβαλες η το ic η οτιδηποτε αλλο???
οπως κι εσυ ξαναπηγανε τα παιδια να δουν τις βελτιωσεις που κανανε και πιστεψε με δεν εβγαλε κανεις ακρη. αυτο δεν ειναι επαναληψιμοτητα γιατι απο ενα δυναμομετρο ειδικα οταν ρυθμιζεις πανω σε αυτο μονο αυτο θες ασε τα νουμερα. εγω στο dynojet που παταω καλως η κακως εχει ενα file απο την εταιρεια περασμενο και μετραει παντα με τον ιδιο τροπο ουτε ποσοστα φρενα ουτε κιλα αυτοκινητου τπτ το πετας πανω και πατας οποτε με βοηθαει στο πριν και το μετα