Δεν ήξερα που να το ανεβασω αλλα ηθελα σιγουρα να μοιραστω την εμπειρια μου.
Το ΣΚ που περασε αντιπροσωπεια BMW της θεσ/νικης διοργανωσε διημερο ποιοτικων μεταχειρισμενων.
Αφου δεχτηκα ενα σωρο ηλεκτρονικα μηνυματα και αφου τα ραδιοφωνα της πολης απο το πρωι με ζαλισαν με την εκδήλωση αρχισα να το σκεφτομαι.
Ειναι καιρος τωρα που ζαχαρωνω ενα αυτοματο 116 το οποιο ειναι πολλους μηνες στο car.gr με τιμη 18.500¤.
Η τιμη οπως αντιλαμβανεστε ειναι εξωφρενικη με τα δεδομενα της εποχης, οποτε αποφασισα να παω στην εκδηλωση να δω μηπως μπορεσω να πετυχω κατι καλυτερο.
Πηγαινοντας στο χωρο ηταν μαζεμενο ολο το προσωπικο με κιοσκια και μπουφε για να καλωσορισει τους επισκεπτες.
Μετα απο μια συντομη καταγραφη στοιχεων και επειδη ηθελα κατι πολυ συγκεκριμενο πηγα με τον πωλητη στο εν λογω αμαξι.
Η τιμη στο τζαμι ελεγε 18.000¤
Δεν κανω κανενα σχολιο.
Ανοιγω την πορτα, μπαινω μεσα και παθαινω το πρωτο σοκ.
Το αυτοκινητο, υπενθυμιζω ότι πηγα σε διημερο ποιοτικων μεταχειρισμενων, ειναι μεσα στη βρώμα.
Σκονες, λασπες, αμμος στα καθισματα, εντονη μυρωδια τσιγαρου και το αποκορυφωμα χυμενος φραπε στις ποτηροθηκες που αν κρινω απο τον ξεραμενο αφρο πρεπει να ειχε πεσει πριν απο μηνες.
Βγαινω απο το αμαξι.
Λεω στον πωλητη οτι η τιμη ειναι εξωφρενικη.
Με ρωταει γιατι και του λεω γιατι η μεση τιμη στο car.gr για αυτοματα 116 ειναι κατω απο 15.000¤ και το δικο τους σιγουρα δεν ειναι και το ποιοτικοτερο.
Δευτερο σοκ! Μου λεει οτι το δικο τους ειναι καλυτερο.
Του αναφερω τη βρωμια, τα περισσοτερα χιλιομετρα, το παλαιοτερο μοντελο.
Με αμφισβητει.
Του λεω να κοιταξει στο car.gr για να εχει αποψη, αλλα δε το τραβαω αλλο.
Ωστοσο του κανω την εξης ερωτηση:
Το νεο 114 εχει περιπου 20000¤ γιατι καποιος να δωσει 18.000 για να παρει ενα παλαιοτερο, μεταχειρισμενο;
Και ερχεται το τριτο σοκ! Γιατι το παλιο 116 ειναι καλυτερο απο το καινουριο!
Λοιπον κυριοι της αντιπροσωπειας να τους χαιρεστε τους πωλητες σας.
Περαν του οτι ειναι καταφανως ασχετοι με την αγορα αυτοκινητου, εχουν μεινει στην εποχη που απευθυνονταν στους καταναλωτες-μοσχαρια, που εμπαιναν σε γερμανικη αντιπροσωπεια και επρεπε να πληρωσουν ακομα και το τασακι (βλ. πακετο καπνιστου).
Οι Ελληνες ομως ξυπνησαν...
Θα ηθελα πραγματικα να μου εξηγησει καποιος τη λογικη τους γιατι αρχιζω και πιστευω οτι πραγματικα οσα τραβαμε σαν οικονομια μας αξιζουν.
Υ.Γ.: Η δικη μου προσφορα ηταν 10.000¤ μετρητα και το αμαξι μου (το οποιο το αξιολογησαν πριν 1 μηνα περιπου 5.000¤)