Παιδιά ο κανονισμός που λέει ότι σέρβις μπορεί να γίνει οπουδήποτε χωρίς να αλλοιώνεται η εγγύηση, αρκεί να ακολουθούνται οι προδιαγραφές που έχει θεσπίσει το εργοστάσιο, ισχύει (όπως σωστά ειπώθηκε) εδώ και χρόνια...στα χαρτιά. Γιατί στην πράξη κατά κανόνα δεν εφαρμόζεται. Ξάδερφός μου με civic type S, αναγκάζεται για να ισχύει η (8ετής αν δεν κάνω λάθος) εγγύησή του να αλλάζει λάδια κάθε 6 μήνες αυστηρά και μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο! Του έχουν πει ρητά ότι αν κάνει αλλαγή σε άλλο συνεργείο, ακόμα και στο προβλεπόμενο διάστημα με τα προβλεπόμενα λάδια, το αυτοκίνητο τίθεται αυτομάτως εκτός εγγύησης. Και μάλιστα το γράφει και στο manual του αυτοκινήτου, ότι για να ισχύει η εγγύηση τα σέρβις πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την 5ετή εγγύηση των opel (έχει agila τελευταίας γενιάς η μάνα μου και τα σέρβις τα αναλαμβάνω εγώ) και φαντάζομαι και γενικότερα.
Αυτό πιθανώς συμβαίνει γιατί ορισμένες εταιρείες, πιθανόν επεκτείνοντας την εγγύηση των αυτοκινήτων τους (από δύο χρόνια που θέτει υποχρεωτικά ο νόμος) για αρκετά χρόνια, μπορούν ίσως να θέσουν τους δικούς τους όρους για τα σέρβις και ο πιο βασικός και κερδοφόρος γι'αυτές είναι να γίνονται σε εξουσιοδοτημένα. Τελικά, αυτόν που έχει πχ civic και δίνει κάθε εξάμηνο 120 ευρώ για λάδια (ενώ αλλού θα έδινε 60-70) και πρέπει να το κάνει αυτό για 8 χρόνια, τον συμφέρει η εγγύηση? Ειλικρινά δεν το πιστεύω. Όπως και να'χει πάντως, παρά το όσα ορίζει η νομοθεσία, οι εταιρείες έχουν βρει παραθυράκια και πετούν τα αυτοκίνητα εκτός εγγύησης. Μακάρι αυτό να αλλάξει με το νέο κανονισμό που λέει ο Βασίλης, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος...
the more people agree with me
the more I think I'm wrong