Αρχικό μήνυμα απο
stratos
Η αλήθεια είναι οτι με τον Kostadas τα είχαμε ξαναπεί και παλιότερα και δυστηχώς είχαμε μια μικρή αψιμαχία. Όμως εδώ είναι νέος χώρος και νέες συνθήκες οπότε καλωσήρθες.
Απο ότι ξέρω είχε δοκιμάσει τον ίδιο παράλληλο εγκέφαλο με τον δικό μου, αλλά το παλιότερο μοντέλο που δεν είναι canbus και φυσικά με τους παλιότερους χάρτες V1 (εγώ έχω τους V3 και τώρα βγήκαν και οι V4). Δυστηχώς δεν δούλεψε για 3 πιθανούς λόγους. Το Χ6 είτε πιθανόν πολλές και περισσότερες δικλίδες ασφαλείας απο τα 335/135 οπότε η παραμικρη παρέμβαση προκαλέι κάποιο σφάλμα στον εγκέφαλο και αμέσως CEL.
Δευτερον, ελατωματικοί πολλαπλασιαστές και αντλία βενζίνης που δημιουργούν πρόβλημα κατά την αύξηση του φορτίου του κινητήρα με αποτέλεσμα τα κομπιάσματα και πάλι την ένδειξη του CEL.
Τρίτον και για μένα πιο πιθανό είναι οτι λόγω του μεγάλης μάζας του αυτοκινήτου ο εγκέφαλος διαβάζει αυξημένο φορτίο κινητήρα σε συνδιασμό με τις ανεβασμένες συνθήκες υπερπλήρωσης και δίνει αμέσως CEL. Δηλαδή διαβάζει μεγάλο φορτίο κινητήρα αλλά το αμάξωμα δεν επιταχύνει όπως πρέπει λόγω αυξημένης μάζας.
Πιστεύω πως ένα mail στην Vishnu tunning θα έλυνε πολλές απορείες σχετικά με τα σφάλαματα του εγκεφάλου. Παρόλαυτά, οι δοκιμές τους γίνονται σε 335/135 και όχι σε Χ6.
Παρόλαυτα, η καλήτερη λύση φαίνεται να είναι η δημιουργία ένός φτιαχτού προγράμματος (παρόλο που σε 135/335 διαφωνώ εντελώς). Δηλαδή επιτόπου αλλαγή των τιμών των χαρτών υπερπλήρωσης και ανάφλεξης πάνω σε δυναμόμετρο. Αυτό επιτρέπει την αύξηση της ιπποδύναμης real time. Αν και αυτό δεν πετύχει, τότε μην σκαλίζεις τίποτα άλλο. Μπορώ να σου προτείνω 3 ανθρώπους και μάλιστα οι 2 είναι μέλη του φόρουμ που μπορούν να σε βοηθήσουν
Αλήθεια, θές να μας πείς τι πρόβλημα δημιουργήθηκε ακριβώς και τι παρεμβάσεις έκανες? Γιατί λίγο δύσκολο ένα συνεργείο (και αν είναι αυτό που φαντάζομαι) να έβαλε χέρι μόνο του πάνω σε "εγκεφαλικό" θέμα και να προκάλεσε ζημιά χωρίς να την αποκαταστήσει...