Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: RAV-4 Vs Tiguan

Ψήφισαν
55. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Tiguan

16 29,09%
  • RAV-4

11 20,00%
  • φιλαρακο εδω ειναι πεν-βε φλορουμ, παρε 46αρι μεταχειρο, ή ακομα καλυτερα ενα Ε36 σκυλοφτιαγμενο!

28 50,91%
Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 95

Θέμα: RAV-4 Vs Tiguan

Rides
    0

Προεπιλογή

Τι ηθελα και ανεφερα το χ1 θα μας στειλει για μπανια ο προεδρος και εχουνε μπει και τα κρυα θα παγωσουμε:
    A και η τωρα 2λιτρι εκδοση βγαινει με valvetronic και 2πλο vanos 150 ps και ξεκιναει απο 30,350
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dblade : 12-10-10 στις 17:56

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Δηλαδή λες ότι έχουμε ακόμα τουλάχιστον 1 1/2 χρόνο μέχρι να μπει αυτό το μοτέρ στη Χ1, σωστά?

Πάντως εγώ Σταμάτη θα περίμενα.
    Παρακαλώ!

Ναι, μιλαμε για τουλαχιστον 1 1/2 χρονο μεχρι να μπει το μοτερ στην Χ1. Σου υπογραφω οτι θα μπει πρωτα στην 3αρα και επειτα στην υπολοιπη γκαμα (ασσος, Χ1, Χ3, Ζ).

Και να ειμαι ειλικρινης, ισως και ο 1 1/2 χρονος να ειναι λιγο. Σκεφτομουν οτι η 3αρα θα παρουσιαστει τελος του 2011 στην καλυτερη. Σιγουρα οχι νωριτερα, αλλα το πολυ μεχρι Γεναρη του 2012. Απο την παρουσιαση στην εκθεση βαλε αλλους 2 περιπου μηνες (και παλι στην καλυτερη) μεχρι να παει στις εκθεσεις και να αρχισουν οι παραγγελιες. Επισης, για καποιο μυστηριο λογο, μπορει να συνεχισουν την ηλιθια τακτικη που ειχαν και με το 5GT, δηλαδη πρωτα τα μεγαλα μοτερ στην αγορα και μετα τα μικροτερα/οικονομικοτερα/πιο συμφεροντα. Αλλα αυτο δεν μπορω να στο εγγυηθω.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι η Χ1 πουλαει καλυτερα απ'οτι περιμεναν, αρα δεν βιαζονται να της κανουν καποια μικροαλλαγη/προσθηκη (βλεπε τον 1.6Τ στην γκαμα κινητηρων της) ωστε να παρει ωθηση στις πωλησεις. Για παραδειγμα στην προηγουμενη Χ3, ο 1,8 Ντιζελ μπηκε πανω μονο τον τελευταιο χρονο πωλησεων για να τονωσει τις πεσμενες πωλησεις πριν την ελευση της νεας Χ3.

Βεβαια η πωλησεις της Ε9Χ ειναι αρκετα πεσμενες σε σχεση με τον (υπερτροφοδοτουμενο) ανταγωνισμο οποτε θα ηταν ηλιθιο να μην δωσουν τον 1.6Τ εξαρχης κατα τη γνωμη μου.

Επιμενω παντως, πως στην Χ1 θα μπει απο το Model Year 2012 (ΜΥ12).

Εγω στη θεση του Σταματη δεν θα περιμενα. Δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος με τις εταιριες αυτες...

Φιλικα,
    Γιαννης

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παιδια, εγω δεν εμπιστευομαι ακομα παντως αυτα τα νεα κομπρεσσορ+τουρμπο μικρα.

Απ'τη στιγμη που τα δινουνε και με μειον ενα χρονο εγγυηση (2)...
    Δεν ξερω...
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos1400 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδια, εγω δεν εμπιστευομαι ακομα παντως αυτα τα νεα κομπρεσσορ+τουρμπο μικρα.

Απ'τη στιγμη που τα δινουνε και με μειον ενα χρονο εγγυηση (2)...
    Δεν ξερω...
    Όχι ρε Νίκο. Πολιτική του γκρουπ είναι τα 2 χρόνια εγγύηση, αλλά με 500 επεκτείνεται στα 4.

Σταμ δες και αυτό https://www.e-go.gr/wmotors/article....&pubid=4373002

Δύο εκδόσεις στα 23.800 & 24.750, δικίνητο, με 122ΗΡ και περαιτέρω οικονομία σε καύσιμο.

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Όχι ρε Νίκο. Πολιτική του γκρουπ είναι τα 2 χρόνια εγγύηση, αλλά με 500 επεκτείνεται στα 4.

Δύο εκδόσεις στα 23.800 & 24.750, δικίνητο, με 122ΗΡ και περαιτέρω οικονομία σε καύσιμο.
    το δικινητο θα καταφερει να βγαζει την βαρκα με το τραιηλερ απο την γλυστρα (το εδαφος εκει ειναι αμμος?).
    οσο για τις καταναλωσεις που δινουν... πρακτικα ειναι παραμυθια!!! Δεν υπαρχουν!!
    Εκτος και αν βαλεις οδηγο 75 το πολυ κιλα με μισο τεποζιτο βενζινη,κλειστα παραθυρα-ηλιοροφες,χωρις φυσικα a/c και με 6η ταχυτητα στα 90 χιλ/ωρα.
    Τοτε και μονο τοτε ισως κοντεψει τις τιμες που δινουν!!!
    οι πραγματικες ομως συνθηκες οδηγησης δεν ειναι αυτες.

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το δικινητο θα καταφερει να βγαζει την βαρκα με το τραιηλερ απο την γλυστρα (το εδαφος εκει ειναι αμμος?).

Αυτό το ξέχασα έχεις δίκιο. Α ρε Σπούνη με τα σκάφη σου.

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Ε, μα ειδατε τωρα...?
    Αυτα τα παιχνιδια μαρκετινκ, τους βγαινουν και σε κακο.
    Γιατι τα'χουνε εξτρα τα 2 επιπλεον χρονια (+500ευρω) ??
    Πρεπει να ψαξει κανεις για να το μαθει.

Εγω που ριχνω μια γρηγορη ματια σε site, κανα περιοδικο απο δω απο κει,
    χτυπαει το ματι μου εκει ακριβως, στα 2 χρονια εγγυηση.
    Και του βαζω Χ. Το βλεπω σε αλλο περιοδικο, βλεπω παλι το 2, παλι ξυνιζω... Μπορει να'χω κολλημα, δεν ξερω. Στην εποχη μας, παιζει ρολο αυτη η εγγυηση νομιζω.

Μπορω να πω αληθεια, οτι τωρα που το μαθαινω αυτο, αλλαζω γνωμη για το Τιγκουαν, αλλα επρεπε να ειναι ηδη μεσα στην τιμη και να διαφημιζεται ετσι.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Θα μιλήσω εκ πείρας μιας κι έχουμε 2 RAV στην οικογένεια: Το ένα είναι του 2006 και το οδηγεί ο αδερφός μου, το άλλο ένα αυτόματο (7 σχέσεων) του 2009 το οποίο οδηγεί ο πατέρας μου.

Πρόκειται για τίμια, σβέλτα, αξιόπιστα αυτοκίνητα με πολύ καλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου παρά την έλλειψη κοντών σχέσεων. Σε χιόνια, λάσπες, άμμους κλπ δε μασάνε τίποτα. Έχουν όμως ορισμένα μειονεκτήματα:

1. Ο συμπλέκτης στα χειροκίνητα είναι αδύναμος και μυρίζει εύκολα.

2. Η ανάρτηση πίσω κοπανάει λίγο, αν και στα νεότερα μοντέλα αυτό έχει διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό.

3. Τα πλαστικά είναι σκληρά αλλά τουλάχιστον δεν τρίζουν.

4. Ο κινητήρας είναι διαμάντι και αρκετά αθόρυβος. Θόρυβος όμως υπάρχει κι αυτός είναι αποτέλσμα της απουσίας σοβαρής ηχομόνωσης. Φαντάσου ότι ακόμη και στο ψιλόβροχο έχεις την αίσθηση ότι ρίχνει χαλάζι.

Γενικά η εντύπωση που σου δίνει είναι τυπικά γιαπωνέζικη με λεπτή λαμαρίνα, φθηνιάρικους μηχανισμούς ανοίγματος στα ντουλαπάκια, απουσιά φωτισμού στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων, απουσία One-touch λειτουργίας στο ανέβασμα-κατέβασμα παραθύρων πλην εκείνου του οδηγού και εργονομία που θα άφηνε ικανοποιημένη μόνο τη θεά Κάλι με τα 4 χέρια.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα όμως μπροστά στα 2 πράγματα που με εκνευρίζουν αφάνταστα με αυτό το αυτοκίνητο:

- Οι προειδοποιητικοί ήχοι που κάνει είναι τόσο δυνατοί και εκνευριστικοί που μπορούν να σε οδηγήσουν στο ψυχιατρείο. Κάποτε έκανα όπισθεν για να παρκάρω σε στενή θέση χωρίς να φοράω τη ζώνη μου και μου ήρθε να ξεριζώσω τους βολβούς των ματιών μου και να τους χώσω στ' αυτιά μου. Είμαι σίγουρος ότι τόσοι beepers δεν ακούγονταν ούτε στα Boeing πριν πέσουν στους δίδυμους πύργους.

- Οι Ευρωπαίοι έχουν εφεύρει όμορφα κι έξυπνα σύμβολα τα οποία αποτυπώνουν τη λειτουργία των διακοπτών. Οι Γιαπωνέζοι επιμένουν να χρησιμοποιούν ακόμη λέξεις: WINDOWS, MIRROR, LIGHTS, SOURCE, WIPERS, TSIMPOYKIA O TIGRIS.

Απ' την άλλη έχεις το Tiguan. Όμορφο, γερμανική κατασκευή, προσεγμένο φινίρισμα, καλά υλικά. Στο πακέτο R-Line είναι κούκλα. Ο κινητήρας έχει κάποια ψιλοπροβληματάκια με ηλεκτροβαλβίδες και αηδίες ενώ από 01/11/2010 τα τέλη του θα είναι τσιμπημένα σε σχέση μ' εκείνα του RAV αφού οι ρύποι του είναι περισσότεροι (!). Τα βασικά του προβλήματα όμως είναι άλλα:

- Σε λίγο παρουσιάζεται το νέο μοντέλο.

- Ο χώρος αποσκευών του είναι ο μισός από εκείνον του RAV. Γενικά η εκμετάλλευση χώρου είναι κακή.

- Η συντήρησή του κοστίζει Π Ο Λ Υ. Μη σκέφτεσαι μόνο τα service, σκέψου τα 25άρια που θα δίνεις για κάθε λίτρο λάδι που θα καταναλώνει μεταξύ των διαστημάτων αυτών.

- Είναι VAG. Αυτό σημαίνει πως μόλις λήξει η εγγύηση ή όταν πιάσεις τα 100.000km (ό,τι έρθει πρώτα) θα ενεργοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός τμηματικής κατάρρευσης. Πρόκειται για αποκλειστική πατέντα οικονομικής αφαίμαξης. 40 χρόνια φούρναρης, κάτι ξέρω.

9. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

asot (14-10-10), GiannisRob (14-10-10), NickE60 (15-10-10), PANOS-E60 (14-10-10), Ptboul (14-10-10)

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...

- Είναι VAG. Αυτό σημαίνει πως μόλις λήξει η εγγύηση ή όταν πιάσεις τα 100.000km (ό,τι έρθει πρώτα) θα ενεργοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός τμηματικής κατάρρευσης. Πρόκειται για αποκλειστική πατέντα οικονομικής αφαίμαξης. 40 χρόνια φούρναρης, κάτι ξέρω.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μας έλειψες ...

Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP