Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Κατ' αρχάς να διευκρινίσω πως δε μου καίγεται καρφί για το αν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι ταχύτερα από το 90% των λοιπών αυτοκινήτων στους δρόμους. Που δεν είναι.
Αφενός το αυτοκίνητο δεν αποτελεί επέκταση του πέους μου, δεν αυτοπροσδιορίζομαι μέσω αυτού, δεν φλεξάρω κλπ, αφετέρου η πλειοψηφία των αυτοκινήτων στους δρόμους καλύπτουν τη βασική μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β και μόνο αυτή.
Η ενασχόληση με το αυτοκίνητο στη δική μου περίπτωση ταυτίζεται με την απόδραση από την καθημερινότητα, είναι δημιουργική απασχόληση, είναι project, είναι διασκέδαση, είναι απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων και άλλα τέτοια όμορφα.
Εδώ λοιπόν συζητάμε για βελτιώσεις. Το E46 330i coupe είναι σαφώς ελαφρύτερο τόσο από το Ε46 330i cabrio όσο και από το Ε39 530i που έχω και το οποίο είναι φορτωμένο εξοπλισμό.
Επίσης, το 330Ci είναι σε επιδόσεις λίγο πιο αργό από το MkV GTI του 2006 που είχα, το οποίο με τα 200 αλογάκια του και το DSG του ήταν ok αυτοκίνητο αλλά ήθελα κάτι παραπάνω.
Το 6.7'' 0-100 δε μου λέει κάτι. Το 80-150 με 5η σε 17''+ όμως μου χτυπάει άσχημα. Και τα 15'' για το 400άρι μου φαίνονται πολλά.
Αυτές τις τιμές ξέρεις πότε τις καταλαβαίνεις? Όταν είσαι π.χ. στις στροφές μετά τη Μεσσήνη, βλέπεις μια σεβαστή ευθεία, έχεις μπροστά σου ένα αγροτικό, ένα μαύρο βαν μερσεντές vip για τουρίστες με γλιτσοσαγιονάρα και μια μπετονιέρα του Λαρσινού, πας να προσπεράσεις και λες άσ'το θα γίνω τροπέτο. Την ίδια ώρα τα περνάει όλα σουβλάκι (μαζί κι εσένα) το νέο τρικύλινδρο τουρμπάτο σούπερμίνι με το έξυπνο κιβώτιο. Εκεί τι λες? Ότι είναι στο 10% των αυτοκινήτων που με περνούν? Και στο 99% των αυτοκινήτων που είναι οικονομικότερα, χωρίς τεκμήριο, χωρίς τέλη και με πράσινο δακτύλιο? Ή πιάνεις στιβαρά το τιμόνι, σανιδώνεις και βλέπεις πόσο σε αγαπάει ο Θεός?