Jimmakos (01-05-11)
thnx for tip Σπύρο! Δεν έλυσα τροχαλία στροφάλου.....
Λοιπόν όλα καλά! Πήρε μπροστά, δούλεψε κανα μισάωρο ανέβασε θερμοκρασίες και βγήκα για δοκιμή....
Πλέον καταλαβαίνω που πιάνει ροπή και όχι όπως πρίν που ήταν εντελώς νευρικό σαν ξεψυχησμένο ιταλικό μοτέρ!
Το μούγκρισμα που έκανε μεταξύ 4500/6500rpm εξαφανίστηκε.
Τα παλιά ωστήρια ΔΕΝ πατιόντουσαν όπως ανακάλυψα σε σχέση με τα καινούρια και πλέον με την φλάτζα η συμπίεση ήρθε στα σωστά της!
Πρέπει να φόραγε πιο λεπτή απο την μαμά και αφού πέρασαν τόσα χλμ "έκατσε" κ άλλο με αποτέλεσμα να έχει ανεβάσει απο μόνο του συμπίεση!
Επίσης η προπορεία ήταν στραβά χρονισμένη και την έφερα με κάποιες δοκιμές με αποτέλεσμα να μην χτυπάει πυράκια ή να μπερδεύει στο ρελαντί και όταν της τα χώνεις!
Σειρά έχει ο σαλίγκαρος τώρα! Άντε να μαζέψω κανα φράγκο και θα μπεί κ αυτός
Αλλαγή σχεδίων!
Πάμε για 6κύλινδρο τελικά πουσαρισμένο να βγάζει δύναμη με ατμόσφαιρα και όχι με τουρμπίνες και κομπρέσσορες!
Ο λόγος απλός, δεν θέλω να έχω άγχος μην μου τα δώσει στο χέρι γιατί δεν έχω ελαφρύ ποδαράκι!
Πιστεύω οτι αν κάνω τράμπα το μοτέρ μου (μοτέρ/πλεξούδα/εγκέφαλο) θα βρώ ένα μεγαλύτερο γιατί το μοτέρ μου μετά το σέρβις έγινε καινούριο και λόγο "κρίσης" τα μεγάλα μοτέρ είναι πιο φθηνά σε σχέση με τα 1800άρια!
Η αγοραστική αξία ενός Μ40 έχει πιάσει πάτο εδώ και πολλά χρόνια όλα τα παλιατζίδικα είναι γεμάτα με τέτοια μοτέρ Μ40 Μ43.Αλλά και οι τιμές απο τις 6 κύλινδρες μετατροπές έχουν πείσει και αυτές πολύ πλέον.Πάντως βρίσκεις και ολόκληρο 525 Ε34 με πολύ λίγα λεφτά τα πετάς όλα πάνω στο δικό σου και έτοιμο.
Χτυπα το ολοκληρο αμαξι τσαμπα οτι θες βαζεις απο σαλονι μεχρι το μοτερ!
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7578
Κακά τα ψέμματα αλλά τα Μ40 είναι old time classic καθώς είναι άσπαστα! Άσχετα που εμένα δεν μου κάνει λόγο του ότι είναι αργόστροφα και για το Ε34 που είναι 1.5 τόνο είναι μικρό μοτέρ κακά τα ψέμματα! Σε ένα Ε30, Ε36 θα είναι πολύ καλύτερα!
Έτοιμο δεν θέλω καθώς θα κάνω πολλά παντρέματα όλο το αμάξι απο κάτω θα γίνει Μ5 εκτός του κινητήρα που τα περιφερειακά όπως φρένα αναρτήσεις ψυγεία και τα συνναφή θα είναι Μ5
Και το σαλόνι τα πίσω θα βγούν να πάνε σε ταπετσέρη να γίνουν όπως ακριβώς θέλω εγώ, τις ταπετσαρίες θα τις ντύσω όπως ακριβώς θέλω εγώ... Ελπίζω να με καταλαβαίνεις! Για τα μπροστινά καθίσματα θα πέσουν φαραώ απο Ε36, τίποτα άλλο!
Όπως και το χρώμα θα πάει για ένα φρεσκάρισμα και γυάλισμα γιατί δεν έχει και τσαμπουκάδες το αμάξι παρόλο τα 2 μικρά χτυπήματα που ευτυχώς φτιάχνονται
Υπόψιν έφτιαξα και την προπορεία στο αβάνς και τώρα είναι εντάξει
Kαλα εσυ θα ριξεις χρημα στο εργαλειο οπως νομιζεις καλυτερα τι εξακυλίνδρο θα μπει εχεις αποφασισει?
χεχεχεχε αγάλι αγάλι όμως
έλεγα για 2λιτρο αλλά δεν το βλέπω να μου φτάνει οπότε επειδή ήμουν κάτοχος 325 χωρίς βάνος λέω να ξαναπάω στο ίδιο ή αν βρώ καμιά ευκαιρία και πάω σε 28άρι ή 3λιτρο!
Exουνε και 2 χταποδια αυτα εισαγωγη - εξαγωγη
Jimmakos (08-05-11)