Αρχικό μήνυμα απο
gyiama
μιας και μιλαμε για αλοιφες κερια κλπ θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα σφουγκαρια γουνες κλπ των αλοιφαδορω!!εχω προσεξει οτι η καθε εταιρεια δουλευει διαφορετικα τις αλοιφες της!!πχ η meg δουλευει την χοντρη αλοιφη 86,84 κλπ με την γουνα (αυτη που ειναι απο ''προβατο'' η μαλλον καλυτερα ολοκληρο το προβατο τοσο μεγαλη και τοσομλιαρη που ειναι)και τις πιο ''ψιλες'' 82,80 κλπ με το σφουγκαρι(το κιτρινο)τα κερια τα δουλευει με ενα ακομα σφουγκαρι αν θυμαμαι καλα το μαυρο!!η 3Μ δουλευει εντελως το αναποδο δλ χοντρη ψιλη με σφουγκαρια και κερι με γουνα!!! και ρωταω τωρα εγω,υπαρχει ενας βασικος κανονας χρησης για τα σφουγκαρια γουνες κλπ στις αλοιφες?η πρεπει να πηγαινουμε με την καθε εταιρεια?το λεω αυτο γιατι η καθεμια εχει αλλη βαση για τα δικα της σφουγκαρια κλπ και το κοστος τους δεν ειναι καθολου μικρο!!
Kοίτα, γουνάκια είναι δύο ειδών, τα πρώτα είναι πολύ ισχυρές κοπτικές ικανότητες και χρησιμεύουν σαν cutting pad (αυτά είναι η πλειοψηφία) και υπάρχουν και μερικά που είναι αρκετά μαλακά και χρησιμοποιούνται σαν πολύ ελαφριά polishing pads. Κατά συνέπεια, τα πρώτα είναι αυτά που δουλεύει η meg με τις χοντρές αλοιφές της και τα δεύτερα, αυτά που δουλεύει η 3Μ για κέρωμα. Δεν είναι τα ίδια γουνάκια λοιπόν.
Από εκεί και πέρα, θεωρητικά μπορούμε να δουλέψουμε οποιαδήποτε γυαλιστική αλοιφή με οποιοδήποτε pad, απλά θα αλλάζει η κοπτικότητα. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσουμε την 85 της meg με cutting pad, θα έχουμε έναν πολύ δυνατό κοπτικά συνδιασμό, αν τη χρησιμοποιήσουμε όμως με polishing pad, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ήπιο. Απλά ο κανόνας είναι τις χοντρές αλοιφές να τις περνάμε με cutting pad, τις μεσαίες με Polishing και τις ψιλές ή τα sealants-glazes με finishing pad. Από εκεί και πέρα, ανάλογα την περίπτωση, μπορούμε να κάνουμε και τους συνδιασμούς που εξυπηρετούν καλύτερα την περίπτωσή μας. Εγώ για παράδειγμα, όταν θέλω πιο επιθετικό γυάλισμα, χρησιμοποιώ μια χοντρή αλοιφή με polishing pad (και όχι cutting που θα είναι πολύ επιθετικός συνδιασμός). Έτσι, δρα καλύτερα απ'ό,τι μεσαία αλοιφή-polishing pad, αλλά δεν τρώει και το βερνίκι που θα έτρωγε το cutting.
Γενικά, όλες τις εταιρείες έχουν την βασική αρχή που είπα προηγουμένως, δηλαδή cutting pad-χοντρή αλοιφή, polishing-μεσαία, finishing-λεπτή, οπότε αγοράζοντας τρία βασικά pads (ένα από την κάθε κατηγορία), είσαι απόλυτα καλυμμένος. Τα γουνάκια δεν τα συμπαθώ και προτιμάω cutting pad σε μορφή σφουγγαριού, αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα. Συνεπώς, με τρία καλά pads, ένα από κάθε κατηγορία, καθάρισες. Και αν το χρώμα σου είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, δε χρειάζεσαι ούτε cutting pad.
Τέλος, δε θα συνιστούσα αγορά pads της meguiars από Ελλάδα, καθώς έχουν την εξωφρενική τιμή των 30 ευρώ! Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, εκτός Αγγλίας που υπάρχουν ειδικές συμφωνίες και κοστίζουν γύρω στις 10 λίρες. Λιγότερο απ'τη μισή τιμή λοιπόν. Αν θες να αγοράσεις από Ελλάδα, προτείνω τα κορυφαία lake country (αυτά χρησιμοποιώ) με 12 ευρώ περίπου (η πλάκα είναι ότι στην Αγγλία είναι λίγο πιο ακριιβά από τα meg), ή τα πολύ καλά και φθηνότερα 3Μ.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong