παίδες προβληματάκι εν όψη και του track day σε λίγες μέρες..
Προχθές στην βραδυνή μου έξοδο και λίγο πρίν παρκάρω νιώθω το αμάξι λίγο σαν να κομπιάζει λέω μπά ιδέα μου θα είναι αλλα μετά στο επόμενο φανάρι και λίγο πριν μπώ θεσσαλονίκη καταλαβαίνω οτι το αμάξι πάει λίγο σαν να ζορίζεται μόλις πατάω το γκάζι στο πάτωμα απότομα..
τέλος πάντων παρκάρω, φεύγω , γυρνάω μετά και ανοίγω λίγο το καπώ να δώ τι συμβαίνει..βάζω μπροστά δουλεύει, μαρσάρω καλά να δω και κάνει παραπάνω απ το κανονικό θόρυβο και συγκεκριμένα σαν να έχω βάλει φιλτροχοάνη ή airbox ..(το αυτοκίνητο είναι μαμά)
Στην συνέχεια σβήνω και βγάζω το φυσάκι απ το μάφ και το ξανακουμπώνω..
το ξαναβάζω μπρός και δουλεύει στρωτά..
έχω ξεκινήσει λοιπόν να φύγω και μου ανάβει και το check το λαμπάκι την μηχανής..
πηγαίνω σιγά σιγά ρολαριστά χωρίς να πιέζω το γκάζι, αλλά καταλαβαίνω οτι λίγο κομπιάζει-σκορτσάρει και μόλις πατάς γκάζι να φύγει σαν να μην έχει δύναμη να φύγει σαν κάτι απο καύσιμο..Τέλος όταν φτάνω σπίτι και σταματάω το αμάξι δουλεύει ρελαντί σαν να δουλεύει με 4-5 κυλίνδρους..Τρέμει ολόκληρο..
Την άλλη μέρα το βάζουμε κατευθείαν διαγνωστικό και βγάζει:
ρελέ αντλία καυσίμου.
Vanos βαλβίδα εισαγωγής
Vanos Βαλβίδα αδρανείας
Βγάζουμε ντουλαπάκι βγάζω το ρελέ το μετρήσαμε και έδειχνε να είναι καλό να δουλεύει σωστά..Anyway το αλλάζω
Άλλαξα με καινούργιους και όλους τους πολλαπλασιαστές.
Εχουμε κάνει και reset βάζουμε μποστά και δουλεύει πάλι σαν με 4 κυλίνδρους..
Το διαγνωστικό βγάζει
Αισθητήρας μάζας αέρα
Ρελέ αντλίας καυσίμου
και κάτι ακόμα δεν θυμάμαι άλλη ξεκάρφωτη βλαβη όπως έβγαλε στην αρχή για το vanos που νομίζω οτι το έβγαλε λόγο άλλης δυσλειτουργείας
Στην λειτουργία του ο μαφ που είδαμε το βολτάζ του στο ρελαντί ήταν περίπου στο 1.07
Επίσης έχω ακόμη ένα μαφ τον παλιό που τον είχα στην άκρη..Τον είχα αλλάξει προληπτικά τον μαφ οπότε βγάζω και κουμπώνω τον παλιό που είχα..
Το βολτάζ του πάλι στο ρελαντί περίπου 1.04-1.05-1.06
Επίσης μετρήσαμε συμπίεση κυλίνδρων και είναι περίπου στο 12 όλοι..11.8 κάπου εκεί..
Μετράμε και την αντλία βενζίνης και έχει περίπου στα 3 bar στο ρελαντί του αυτοκινήτου..
Την αλλάζω με καινούργια αντλία και η καινούργια έχει περίπου 5 bar
Θα πετάξω και αύριο και το φίλτρο βενζίνης με καινούργιο.΄.
Και επίσης θέλω να αλλάξω και τον διακόπτη της πεταλούδας γκαζιού προληπτικά ,το συγκεκριμένο ανταλακτικό δηλαδή( 13637840383) (άσχετο απλά το αναφέρω επιδή ξέρω οτι είναι επιρρεπής)
Τώρα το αμάξι μέχρι στιγμής δουλεύει στρωτά τώρα..Και δεν παρουσιάζει καμιά βλάβη..
και κάτι ακόμη..μιας και είπαμε ρελέ θυμάμαι οτι κάπου είχε αναφερθεί κάποιο ρελέ που είναι και αυτό επιρρεπές σε βλάβη το οποίο είναι στο χώρο του μηχανοστασίου δεξιά πάνω..ανοίξα το καπάκι και έχει κάποια ρελέ..
Ένα καφέ στο βάθος κάποια πράσινα και ένα κόκκινο..
Anyway παρείγγειλα και 2 ρελέ ένα το κόκκινο και το πράσινο δίπλα του να τα αλλάξω έτσι προληπτικά..δεν θυμάμαι όμως που είχε αναφερθεί και τι κάνει..
Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες..