Μια μια οι απαντησεις.
α) Καθε σετ φλάντζες καπακιού,στην συσκευασία γράφουν τα κιλα και τις μοίρες σύσφιξης.Απαραιτητο να έχουμε καλο ροποκλειδο -δυναμοκλειδο,και πάντα ρυθμισμένο.Επισης ενα καλο μοιρομετρο ακριβειας μας βοηθα αρκετα.
β) Σε πριηγουμενο ποστ,εχω κανει ανάλυση για το τι συμβενει σε κρυο κινητήρα,οταν μαρσαρουμε κοντα στον κοφτη η και μεσα σε αυτον. Επισης εγραψα τι καταπονήσεις δέχονται τα αλουμινενια πιστονια.
[[[[[[Καποιος φιλος ειπε οτι ο m50b20 δεν εχει αλουμινενια πιστονια..]]]]]]]]]]
γ)Το θεμα λαδια ειναι μεγαλο κεφαλαιο.
Εγω βαζω 0w60 γιατι ειναι αρκετα καλυτερο για τον κινητηρα εφοσον υπερκαλυπτειτις προδιαγραφες.Το ιξωδες παιδια εχει να κανει με την εξωτερικη θερμοκρασια.
Αλο λαδι θα βαλουμε στην Αφρικη και αλο στην Ρωσια.
Για τις θερμοκρασιες της χωρας μας το 15w50 ειναι οτι καλύτερο.Οτι κατω απο 50αρι για μενα ειναι καταστροφικό,ειδικα το καλοκαίρι που βαράμε 40βαθμους για πλακα.Εκει το 5w30 η το 10w40 γινεται νερακι.Το 10w40 μια χαρα ειναι για τον χειμωνα.
Τι ειναι το ιξωδες.
Το ιξώδες μέγεθος που δινει την εσωτερική τριβή ενός ρευστού, μας δείχνει δηλαδή την αντίσταση που εχει το ρευστό στην ροή του. Όσο μεγαλύτερο είναι το ιξώδες τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση του ρευστού , ενώ στο μικρό ιξώδες έχουμε μικρή αντίσταση . Με πολύ απλά λόγια το ιξώδες μας δείχνει το πόσο ρευστό η το πόσο παχύρρευστο είναι το λιπαντικό η το υγρό.
Όταν λέμε ότι έχουμε ένα λάδι 10W30, τότε το 10W είναι τo εύρος χρήσης του λαδιού ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και το 30 για την πυκνότητα του στους 100 βαθμούς.
Επειδή ο κινητήρας πρέπει να ανάψει κρύος... το λάδι πρέπει να έχει τέτοιο ιξώδες που να του επιτρέπεται η περιστροφή η άντληση και λίπανση στις χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος το πρώτο νούμερο λοιπόν δείχνει ακριβώς αυτό! Για την Ελλάδα το 10W είναι αρκετά κάλο για γενική χρήση. Σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες λειτουργίας το λάδι πρέπει να έχει επαρκή λιπαντική ιδιότητα χωρίς να σπαει το ιξώδες.Το 40 η το 50 μας δίνει την πυκνότητα η το ευρος αν θελεται του ιξώδους στους 100 βαθμούς . Ας δουμε πως δουλευει το 10w30η 40.θα ρέει σε χαμηλές θερμοκρασίες όπως ρέει το μονότυπο 10άρι, ενώ στις υψηλές θερμοκρασίες θα ρέει όπως τομονοτυπο 40 η 50.
Συμφωνα με τις γνωσεις μου θεωρώ καταστροφικό για την χωρα μας λαδ με μικροτερο κινηματικό δευτερο, ιξωδες κατω απο 40.Απορώ πως το προτείνουν μηχανικοί και αντιπροσωπείες.Οταν γνωρίζουν οτι το 30 το καλοκαίρι θα τρεχει σαν νερο ανάμεσα απο τα κινούμενα μερη
Για αυτο βαζω 0w60 για να εχω μεγάλο ευρος λειτουργειας και σιγουργια.