Αρχικό μήνυμα απο
Snoopy
Λοιπόν, επειδή πήρα αρκετά μηνύματα να δώσω ορισμένες διευκρινήσεις.
Προς Θεού μην νομίσετε ότι είμαι κανας ειδικός στο λάδι, ή ότι έχω κάποια παραπάνω επαφή με το αντικείμενο.
Ότι εξηγήσεις μου έστειλαν μεταφράζω (το τονίζω μεταφραζω, δεν είναι δικές μου απόψεις) και αν κάποιος έχει κάποια ενσταση, παρακαλώ να το πεί για να διαμορφώσω και εγώ άποψη για τι είναι όλα αυτά τα νέα πράγματα που έμαθα αυτές τις μέρες.
Αρχικά λοιπόν λένε, πως όλα δείχνουν πως το λάδι έχει 9.000 χιλιόμετρα και πως δουλεύει σε έναν κινητήρα που απο την ανάλυση των στοιχείων που βρήκαν στο λάδι έχει τα σωστά χιλιόμετρα ή ότι δεν έχει προβλήματα.
Σε ένα έντυπο που μου έχουν στείλει, για να καταλάβω τι κάνε η ανάλυση, έχουν βρεί λάδι των 7.000 χλμ απο έναν κινητήρα με 40.000 χλμ, όπου όμως αυτα τα στοιχεία που είχε μέσα έδειχναν πως ο κινητήρας σχεδόν σκορπάει τα πιστόνια του σε κάθε διαδρομή.
Υστερα μιλάνε για το TBN του λαδιού, το οποίο είναι στο 2.6 πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακόμα ζωή καθώς το 1 δείχνει ότι είναι τελειωμένο.
Τέλος είδαν ότι το φιλτράρισμα του λαδιού είναι εξαιρετικό, καθώς τα στοιχεία που βρήκαν στο λάδι δείχνουν πως το φίλτρο κάνει καλά τη δουλειά του.
το ίδιο γίνεται και στο φιλτράρισμα του αέρα.
Το μόνο θέμα που βρήκαν είναι η υψηλή τιμή του μολύβδου, το οποίο σημαίνει ένα και μόνο πράγμα.
Καθώς το λάδι εκτός απο λιπαντικό είναι και απορρυπαντικό, έφερε μέσα του μόλυβδο, που καθώς δεν υπάρχει στα μέταλλα της μηχανής, σημαίνει πως μπήκε μέσα με τη βενζίνη.
Αρα... κακή βενζίνη. (δεν είναι καινούργιο αυτό).
Τονίζω πως αυτό το λάδι ΔΕΝ είναι γενικός κανόνας.
Μάθαμε για ΑΥΤΟ το λάδι, σε ΑΥΤΟΝ τον κινητήρα, με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο λειτουργίας και συντήρησης.
Ο μόνος τρόπος να μάθει κάποιος αν κάνει καλά ή κακά που αλλάζει το λάδι του νωρίς η αργά είναι να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.
Την οποία διαδικασία πλέον την έμαθα καλά και μπορώ να βοηθήσω όποιον ενδιαφέρεται να κάνει το ίδιο, δίνοντάς του τα έντυπα και τις προφόρμες που χρειάστηκα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου στη διαδρομή.
Στη διάθεσή σας.