Σελίδα 51 από 76 ΠρώτηΠρώτη ... 41495051525361 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 501 έως 510 από 756

Θέμα: Διόδια: Η μεγάλη κλοπή!

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στάθη μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το πρώτο ποστ για να καταλάβεις τι παίζει..

Σε μια άσχημη οικονομικά συγκυρία την οποία προκάλεσαν κάποιοι... έχουμε πολιτικούς που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα κάποιους ..και αυτοί οι κάποιοι με τη σειρά τους κάνουν ότι γουστάρουν σε αυτούς που μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τη ζημιά. Αυτοί και κανένας άλλος. Ότι λαμογιά και να γίνει ...θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας! Ότι λάθος και να γίνει ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι φαγοπότι και να γίνει.. θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι ελλείμματα δημιουργούνται ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Όταν ο Έλληνας κατάλαβε προς στιγμήν πόσο μ@λάκας είναι και ξεκίνησε να δείχνει την αντίδρασή του ..ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα εναντίον του... τα οποία σύντομα θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει ..ίσως με άλλου είδους αντίδραση και ίσως μεγαλύτερου κόστους για το κράτος του και τους "ηγέτες" του ..που συνεχίζουν επιδεικτικά να ταΐζουν και υποστηρίζουν τους κολλητούς... και που δεν λένε να καταλάβουν πως τους πήραν όλους χαμπάρι και πως δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους..

Φυσικά και δεν είναι τα 2.80 ..είναι η αντίδραση. Είναι η προσπάθεια του Έλληνα να δείξει πως δεν είναι φυτό και πως δεν ζει μόνο για να βλέπει τους άλλους να κλέβουν και τρώνε τους κόπους του μπροστά στα ίδια του τα μάτια...

και ναι, βλέποντάς το ως μονάδα, από τη δική μου οπτική γωνία, που δεν μου περισσεύουν και που μου τη δίνει να με κλέβουν και να μου λένε στα μούτρα πως είμαι φυτό και πως ζω για να πληρώνω, όχι δεν θέλω δρόμους οι οποίοι μου έχουν στοιχίσει 4 φορές ακριβότερα απ' όσο στοίχισαν στον Ισπανό πολίτη, και που μετά από ένα-δυο χρόνια να πρέπει να τους ξαναπληρώσω επειδή ..αστάθμητοι παράγοντες (μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες) συνέβαλλαν στο να μετατραπούν σε πίστα εντούρο ή να σβήσουν από το χάρτη εν μια νυκτί..

Υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει νοοτροπία δημοσίου και τα παίρνει και από τον ιδιώτη φορολογούμενο (έμμεσα) και από το δημόσιο (ευθέως)... φέρτε λεφτά συνεχώς...

Όποιος νομίζει πως κάνει καλό, ή τρέφει φιλανθρωπικά προς τους εργολάβους αισθήματα, ή συμπάθεια, ας τους πληρώσει, ας βρει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τους καταθέτει μια ενίσχυση κάθε τόσο, εγώ δεν θα το κάνω και πολλοί σαν κι εμένα..
    Τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν στα ταμεία των εταιριών. Στο κράτος πηγαίνει μόνον ο φόρος που πάλι εμείς πληρώνουμε. Οι εταιρείες μαζί με τις τράπεζες που δήθεν βάζουν τα κεφάλαια, έχουν φαλιρίσει προ πολλού γιατί μοιράζαν τόσα χρόνια μπόνους στους εαυτούς τους....(αλήθεια πως γίνεται αυτό??) κι όχι επειδή δεν πληρώνει ο κόσμος διόδια, επίσης δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό ποσό από δικά τους κεφάλαια (των μητρικών) για την "επένδυση" που κάνουν και τα έχουν προωθήσει σε ασφαλέστερα κράτη ...να τα έχουν εδώ, που πίνουν το αίμα του κόσμου? είναι ρίσκο ... θέλουν λοιπόν με τα δικά μας χρήματα να λειτουργούν, από αυτά να τρώνε και να μοιράζουν μίζες ..και με ότι περισσεύει να "επενδύουν" σε επενδύσεις του στυλ: Δώσε μου λεφτά να στο φτιάξω και όταν το τελειώσω ..επειδή είσαι φυτό και επειδή όλα σε αυτόν τον τόπο γίνονται για το καλό σου ...για να το χρησιμοποιείς, θα συνεχίσεις να μου δίνεις λεφτά για πάντα.. και όσα θέλω εγώ.. όχι όσα νομίζεις εσύ πως αξίζει να δίνεις....

τα λέει όλα ο Μηλιώκας, πόσο επίκαιρος! Να μας χαιρόμαστε!!

https://www.youtube.com/watch?v=0XgB...eature=related

https://www.youtube.com/watch?v=rz2ITEcXTkU

https://www.youtube.com/watch?v=Kg_E...eature=related

2. The Following 5 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

Dr. Yamastura (27-02-11), Driver M (27-02-11), Leonidas_E39 (27-02-11), Nino (27-02-11), Stathis (27-02-11)

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ε τότε ας την κρατήσουν για καμια 10ρια χρόνια ακόμα ..για να σταματήσουμε να λαϊκίζουμε εμείς..
    Προτιμώ να τα παίρνει το κράτος παρά ο ιδιώτης εφημεριδοπώλης καναλάρχης κατασκευαστής που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις
    Εγω προτιμώ να τους αναγκάσουν να κάνουν τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού να αποσυμφορηθεί επιτέλους η Αθήνα

4. The Following User Says Thank You to gnx For This Useful Post:

Stathis (27-02-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω προτιμώ να τους αναγκάσουν να κάνουν τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού να αποσυμφορηθεί επιτέλους η Αθήνα
    Αν κανουν επεκτασεις θα βαλουν διοδια και εξω απο τα σπιτια μας,,,

Rides
    0

Προεπιλογή

Για αρχη ας συμφωνησουν επιτελους οι μαλακ$ς να ισχυει το epass της αττικης οδου και στην εθνικη αθηνων -θεσσαλονικης....που το συζητανε τοσα χρονια και δεν τα βρισκουν στο αντιτιμο και στο ποιος θα παρει τα περισοτερα......
    Μονο εδω γινετε αυτο, να γεμιζεις τα αμαξια μπλιμπλικια για τον καθε δρομο......
    Να κανουν τα αυτονοητα.......

Κατα τα αλλα....οκ εμεις πληρωνουμε για ολα ο λαος, και εχουμε απαιτησεις, ΑΛΛΑ χωρις τα ιδιωτικα κεφαλαια δεν θα γινοταν τιποτα.....τωρα αν υπαρχει διαφθορα, αυτο ειναι δουλεια των διωκτικων μηχανισμων να το τακτοποιησουν το θεμα......σε μια αλλη ζωη.....ΑΛΛΑ ξαναλεω.....χωρις ιδιωτικα κεφαλαια σε κανενα μα σε κανενα μερος του κοσμου τιποτα δεν πηγε μπροστα.......

Αλλα στην Ελλαδα ειμστε και ολα τα καταστρεφουμε μονοι μας......

Αυτο ειναι το τελειο για να χαρακτηρισει εναν Ελληνα....

Κατεβηκε ο Θεος στην Γη και παει σε εναν ελληνα και του λεει:
    - Πες μου μια ευχη να σου πραγματοποιησω.........
    -Αφου σκεφτεται για 10 δευτερολεπτα λεει.....
    -θεε μου , βλεπω τον γειτονα μου να προοδευει.....να παει καλα η δουλεια του, να εχει ωραιο σπιτι, αμαξι, οικογενεια, και πολλα λεφτα........
    -Ε θες να σου δωσω και σενα το ΙΔΙΑ???, ΡΩΤΗΣΕ Ο θΕΟΣ.....
    -ΟΧΙ ΘΕΕ ΜΟΥ.....ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤ# ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!!!!!!!

Ετσι....αυτη ειναι η λογικη μας.....παλυ καλα οχι ολων , αλλα πολλων παρα πολλων.........

7. The Following 9 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

Konstantinos E60 (01-03-11), Leonidas_E39 (27-02-11), NickE60 (27-02-11), Nino (27-02-11), scania124 (27-02-11), sierra (28-02-11), Stathis (27-02-11), Thomelef (27-02-11), Vasilis (27-02-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Για να μπουμε και στην ουσια του θεματος-προβληματος,γιατι πλεον αποτελει προβλημα πρεπει να δωθουν αμεσα λυσεις.
    Λυσεις που και τις "ιδιωτικες" επενδυσεις θα διαφυλαξουν (μη χαθει και η εμπιστοσυνη για οποιαδηποτε μελλοντικη επενδυση και οχι απαραιτητα σε αυτον το τομεα)αλλα και το περι δικαιου αισθημα και μιας συγκοινωνιακης λογικης που δεν θα δημιουργει αλλα μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που υποτιθεται οτι προσπαθει να λυσει.
    Ως εκ τουτου επιστροφη στη μεχρι προσφατως(κανα δυο τρια χρονια πισω) λειτουργια των σταθμων διοδιων με τον τροπο που λειτουργουσε ,σαφως με ενα αναπροσαρμοσμενο τιμολογιακα κομιστρο και η νεα τοποθετηση σταθμων οπου και αν δημιουργειται νεος δρομος-αξονας συγχρονων προδιαγραφων.
    Επανεξεταση ολων των συμβασεων των διαδικασιων και των ορων παραχωρησης. Κατι βεβαια που θα πρεπει να γινει οχι μονο σε αυτο το τομεα και κατι βεβαια το οποιο δεν θα πρεπει να γινει απο επιτροπες του κοινοβουλιου.
    Το να πληρωνει ο πολιτης για υπηρεσιες (ποιοτητας και ασφαλειας) και ωφελη που ο ιδιος χρησιμοποιει δεν ειναι παραλογο,παραλογο ειναι οταν το αυτονοητο γινεται στοχος κατακτησης...
    Το να υπαρχουν δυο γμ-μενοι οδικοι αξονες μονης κυκλοφοριας ωστε να ταξιδευουν οι ανθρωποι με ασφαλεια(και ταχυτητα) δεν ειναι και ονειρο απατηλο που στο 2011 που ζουμε να το διαπραγματευομαστε...
    Οσο για τους παραπλευρους δρομους προς αποφυγη πληρωμης διοδιων... δεν υπαρχουν και ουτε για να παει καποιος απο την Αθηνα στη Θεσσαλονικη θα πρεπει να περασει απο τα Μετεωρα.. αλλα το σημαντικοτερο και το πλεον επικινδυνο ειναι, οτι οι επαρχιακοι αυτοι δρομοι (που μπορει να αποτελουν μια φυσικου καλλους περιηγηση -εκδρομη) δεν εχουν προδιαγραφες να υποδεχτουν αυξημενη κινηση οχηματων.
    Ειναι τρομερα επικινδυνοι και οποιος εχει ζησει σε επαρχια το γνωριζει απο πρωτο χερι.
    Ολοι θα πρεπει να ριξουμε νερο στο κρασι μας αλλα πρωτοι αυτοι που πινουν τις "βαριες" ετικετες!!

9. The Following 4 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

aristent (27-02-11), giannis_compact (28-02-11), NickE60 (27-02-11), Stathis (27-02-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στάθη μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το πρώτο ποστ για να καταλάβεις τι παίζει..

Σε μια άσχημη οικονομικά συγκυρία την οποία προκάλεσαν κάποιοι... έχουμε πολιτικούς που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα κάποιους ..και αυτοί οι κάποιοι με τη σειρά τους κάνουν ότι γουστάρουν σε αυτούς που μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τη ζημιά. Αυτοί και κανένας άλλος. Ότι λαμογιά και να γίνει ...θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας! Ότι λάθος και να γίνει ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι φαγοπότι και να γίνει.. θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι ελλείμματα δημιουργούνται ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Όταν ο Έλληνας κατάλαβε προς στιγμήν πόσο μ@λάκας είναι και ξεκίνησε να δείχνει την αντίδρασή του ..ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα εναντίον του... τα οποία σύντομα θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει ..ίσως με άλλου είδους αντίδραση και ίσως μεγαλύτερου κόστους για το κράτος του και τους "ηγέτες" του ..που συνεχίζουν επιδεικτικά να ταΐζουν και υποστηρίζουν τους κολλητούς... και που δεν λένε να καταλάβουν πως τους πήραν όλους χαμπάρι και πως δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους..

Φυσικά και δεν είναι τα 2.80 ..είναι η αντίδραση. Είναι η προσπάθεια του Έλληνα να δείξει πως δεν είναι φυτό και πως δεν ζει μόνο για να βλέπει τους άλλους να κλέβουν και τρώνε τους κόπους του μπροστά στα ίδια του τα μάτια...

και ναι, βλέποντάς το ως μονάδα, από τη δική μου οπτική γωνία, που δεν μου περισσεύουν και που μου τη δίνει να με κλέβουν και να μου λένε στα μούτρα πως είμαι φυτό και πως ζω για να πληρώνω, όχι δεν θέλω δρόμους οι οποίοι μου έχουν στοιχίσει 4 φορές ακριβότερα απ' όσο στοίχισαν στον Ισπανό πολίτη, και που μετά από ένα-δυο χρόνια να πρέπει να τους ξαναπληρώσω επειδή ..αστάθμητοι παράγοντες (μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες) συνέβαλλαν στο να μετατραπούν σε πίστα εντούρο ή να σβήσουν από το χάρτη εν μια νυκτί..

Υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει νοοτροπία δημοσίου και τα παίρνει και από τον ιδιώτη φορολογούμενο (έμμεσα) και από το δημόσιο (ευθέως)... φέρτε λεφτά συνεχώς...

Όποιος νομίζει πως κάνει καλό, ή τρέφει φιλανθρωπικά προς τους εργολάβους αισθήματα, ή συμπάθεια, ας τους πληρώσει, ας βρει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τους καταθέτει μια ενίσχυση κάθε τόσο, εγώ δεν θα το κάνω και πολλοί σαν κι εμένα..
    Τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν στα ταμεία των εταιριών. Στο κράτος πηγαίνει μόνον ο φόρος που πάλι εμείς πληρώνουμε. Οι εταιρείες μαζί με τις τράπεζες που δήθεν βάζουν τα κεφάλαια, έχουν φαλιρίσει προ πολλού γιατί μοιράζαν τόσα χρόνια μπόνους στους εαυτούς τους....(αλήθεια πως γίνεται αυτό??) κι όχι επειδή δεν πληρώνει ο κόσμος διόδια, επίσης δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό ποσό από δικά τους κεφάλαια (των μητρικών) για την "επένδυση" που κάνουν και τα έχουν προωθήσει σε ασφαλέστερα κράτη ...να τα έχουν εδώ, που πίνουν το αίμα του κόσμου? είναι ρίσκο ... θέλουν λοιπόν με τα δικά μας χρήματα να λειτουργούν, από αυτά να τρώνε και να μοιράζουν μίζες ..και με ότι περισσεύει να "επενδύουν" σε επενδύσεις του στυλ: Δώσε μου λεφτά να στο φτιάξω και όταν το τελειώσω ..επειδή είσαι φυτό και επειδή όλα σε αυτόν τον τόπο γίνονται για το καλό σου ...για να το χρησιμοποιείς, θα συνεχίσεις να μου δίνεις λεφτά για πάντα.. και όσα θέλω εγώ.. όχι όσα νομίζεις εσύ πως αξίζει να δίνεις....

τα λέει όλα ο Μηλιώκας, πόσο επίκαιρος! Να μας χαιρόμαστε!!
    επιβραβευω το ποστ σου διοτι σεβομαι το χρονο που σπαταλησες ωστε να εκφρασεις την αποψη σου.
    με το περιεχομενο δεν συμφωνω ομως διοτι για πολλοστή φορα αναμασωνται τα ιδια πραγματα.
    τα οποια δεν προωθουν τη συζητηση για το θεμα των διοδιων ωστε να καταληξει καπου, αλλα την πισωγυριζει στα γνωστα: "ληστες επιχειρηματιες", "λαμογια πολιτικοι", "ο καημενος ο λαος" (που αυτος τους εκλεγει παντως, γιατι αραγε?), "η κακουργα κενωνια" κλπ κλπ...
    τα τραγουδακια και τα λοιπα στοιχεια απο το youtube με αφηνουν παγερα αδιαφορο απο τη στιγμη που δεν μπορω (ουτε εχω το χρονο) να ελεγξω την αξιοπιστια τους (για τα στοιχεια).

οσο για το πρωτο ποστ, μαλλον το γνωριζω αφου εγω το εγραψα...
    δεν ειμαι ομως και προβατο (θελω να πιστευω), ωστε να μου σερβιρει ο καθενας στο ιντερνετ ή στις εφημεριδες (τηλεοραση δεν βλεπω) οτι θελει κι εγω να το αποδεχομαι και να το αναπαραγω χωρις να το ψαξω να το διασταυρωσω και να το κριτικαρω...

δυστυχως η αληθεια ειναι αυτη που εγραψε ο γιαννης.
    και με την κατασταση να δυσκολευει αυτο θα το βλεπουμε και θα το εισπρατουμε ολο και περισσοτερο...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΑΝΝΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο ειναι το τελειο για να χαρακτηρισει εναν Ελληνα....

Κατεβηκε ο Θεος στην Γη και παει σε εναν ελληνα και του λεει:
    - Πες μου μια ευχη να σου πραγματοποιησω.........
    -Αφου σκεφτεται για 10 δευτερολεπτα λεει.....
    -θεε μου , βλεπω τον γειτονα μου να προοδευει.....να παει καλα η δουλεια του, να εχει ωραιο σπιτι, αμαξι, οικογενεια, και πολλα λεφτα........
    -Ε θες να σου δωσω και σενα το ΙΔΙΑ???, ΡΩΤΗΣΕ Ο θΕΟΣ.....
    -ΟΧΙ ΘΕΕ ΜΟΥ.....ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤ# ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!!!!!!!

Ετσι....αυτη ειναι η λογικη μας.....παλυ καλα οχι ολων , αλλα πολλων παρα πολλων.........

11. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

gnx (27-02-11)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    "ο καημενος ο λαος" (που αυτος τους εκλεγει παντως, γιατι αραγε?), "η κακουργα κενωνια" κλπ κλπ...
    Μεγάλη κουβέντα και χιλιοειπωμένη, όμως τελικά, μήπως δεν είναι και τόσο μεγάλη..?

Ο καημένος ο λαός και η κακούργα η κοινωνία (μιας και την ανέφερες) ΔΕΝ τους επιβραβεύει.. το φασιστικό εκλογικό σύστημα που έχει επικρατήσει, που το συντηρούν ..και δεν θέλουν με τίποτα να αλλάξει, τους κρατάει σε θέσεις διαχειριστών των πραγμάτων.. διότι δεν είναι δυνατόν με ποσοστό 17% (σε πραγματικούς αριθμούς ψήφων) του εκλογικού σώματος, (ναι αυτή είναι η αναγωγή του 42% των ψηφισάντων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 1ου κόμματος, προς το σύνολο του εκλογικού σώματος) να υπογράφεις την καταδίκη του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού ...και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιοι πήγαν μετά μανίας και πολλές φορές με το αζημίωτο να τους ψηφίσουν, ειδικά τους δύο "μεγάλους" ...και αρκετοί δεν μιλούσαν καν τη γλώσσα μας....
    Η άρνηση του κόσμου να πάει να ψηφίσει ...λογίζεται από τους "Δημοκράτες" (από τους οποίους έχουμε πήξει) ως ποσοστό της δύναμής τους, (εικονικά/αναλογικά) ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά (ακόμα και οι πληρωμένοι δημοσκόποι, αλλά δεν το λένε ανοιχτά και δεν δίνουν έμφαση, γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους) πως όταν κάποιος δεν πηγαίνει να ψηφίσει, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, τους απορρίπτει προκαταβολικά γιατί τους γνωρίζει, τους έχει ζήσει, δεν επικροτεί την όποια κυβέρνηση προκύπτει, ούτε της επιτρέπει εν λευκώ να υπογράφει την καταστροφή του...

Αν ήμασταν πραγματικοί δημοκράτες, θα έπρεπε στην περίπτωση που ένα κόμμα λαμβάνει ποσοστό κάτω του 25% των ψήφων του συνόλου του εκλογικού σώματος, (όπου ένας θα κάνει κουμάντο στους υπόλοιπους 3 που προφανώς διαφωνούν με την πολιτική του) ή όταν η αποχή υπερβαίνει το 25% αντίστοιχα, (ή δεν ξέρω πως αλλιώς, με σκοπό όμως να ωθήσουν τον κόσμο στο να πρέπει να ψηφίζει ...κάτι που ουσιαστικά δεν τους είναι απαραίτητο με το υπάρχον σύστημα, εφόσον έτσι ή αλλιώς και με την βοήθεια των "μηχανισμών", τον μεγάλο αριθμό ποσοστού % θα παρουσιάσουν και όχι τον μικρό-πραγματικό ...και ταυτόχρονα η ευθύνη τους για τα πράγματα θεωρείται περιορισμένη ..βλέπε συμπεριφορά Πάγκαλ.. ξεπούλημα στο ΔΝΤ από μη εκλεγμένους υπουργούς χωρίς να δώσουν στοιχεία σε κανέναν, κλπ) ο νικητής να υποχρεώνεται σε συνεργασία με τουλάχιστον ένα από τα υπόλοιπα κόμματα, γλιτώνοντας έξοδα για επαναληπτικές εκλογές και "εξαγορές" ψηφοφόρων... και αν δεν βρίσκει ανταπόκριση, να αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση αναγνωρισμένου κύρους ανώτατοι δικαστικοί και τεχνοκράτες, ώσπου να αναπτυχθούν συμμαχίες οι οποίες θα αποδεικνύουν στον καημένο το λαό πως τους ενδιαφέρει το καλό της κακούργας της κοινωνίας... αλλιώς να εκπίπτει το βουλευτικό τους αξίωμα και να τους κόβεται ο μισθός και κάθε δικαίωμα σύνταξης.. (έχει πολλάκις αποδειχθεί πως αυτοί είναι εκείνοι που συστηματικά δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ..και όχι ο λαός που τους ψηφίζει, ή που δεν τους ψηφίζει ..και θα πρέπει να καταλάβουν πως με κανέναν τρόπο δεν βρέθηκαν εκεί για να εξυπηρετήσουν "πονηρές συνεργασίες") ........αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός εν μέσω χειμερίας.... δεν γίνονται σε "σωστά ελεγχόμενες δημοκρατικές" χώρες όπως η δική μας...

Αυτά από εμένα περί του "ποιοι τους εκλέγουν"...και τι κάνουν αυτοί μετά, με πρόσχημα το ότι έχουν εντολή από την πλειοψηφία.....
    Πλειοψηφία-παραμύθι για μικρά παιδάκια... και λαβή για την εξυπηρέτηση της προπαγάνδας από τα ΜΜΕ...

(άσχετο με το θέμα, αλλά κουβέντα να γίνεται..)

13. The Following User Says Thank You to NickE60 For This Useful Post:

Dr. Yamastura (27-02-11)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Mπραβο σας και χαρα στο κουραγιο σας για τα μεγαλα κειμενα που γραφετε!!!

....αληθεια, τοσο πολυ(οσο εσεις και εμεις) αραγε προβληματιζονται οι αρχοντες/διοικητες του τοπου μας, για μας?.....νομιζω πως οχι!!!....άλλα θεματα τους αποσχολουν.....ισως πολυ περισσοτερο το πως θα διασφαλισουν την νικη τους στις επομενες εκλογες???!!!!

ΥΣ.δεν κανω κριτικη γι'αυτα που γραφετε,αλλωστε δεν τα διαβαζω ολα,αλλα παραθετω τον εντυπωσιασμο μου, για τον ενθουσιασμο σας ,με τη γραφη τετοιων θεματων σε ενα αυτοκινητιστικο φορουμ!

15. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

PANOS-E60 (27-02-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Διαβαστε και μην ακουτε τα παπαγαλακια
    __________________________________________________ ____________________________________

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε; Νέες οδηγίες!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, 17:41

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πώς περνάμε τα διόδια, αφού γίνει νόμος η «ντροπολογία» του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε Φ.Ε.Κ., συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες, μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;

Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε», δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.

Αν καθυστερούν, προειδοποιούμε ότι:

α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα, καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.

β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη, διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.

γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν, διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει Τροχαία, ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει Τροχαία, τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού, ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.

Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα, καλούμε την Αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθούν ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον Κ.Ο.Κ.;

Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
    «Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλει πρόστιμο;

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην Τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;

Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποια είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
    Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. είναι η Τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;

Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου, αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης, η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση, στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;

Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση, μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;

Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους (δηλαδή οι φωτογραφίες και τα βίντεο) αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον, η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;

Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή, ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;

Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 Φ.Ε.Κ. 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
    «Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος».

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;

Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη, διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη Σ.Δ.Ο.Ε. καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό: 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
    Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε, καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία, γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
    Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία, μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
    Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω, τι μπορεί να μου συμβεί;

Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει, ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες, τι γίνεται;

Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της Τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί, αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;

Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή, τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε, τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα, για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των Επιτροπών Αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο, μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινίσεις ή για βοήθεια;
    Ηλεκτρονικά στο e-mail: epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια που είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες: www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

πηγη :www.zougla .gr

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

17. The Following 5 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

halkida116mpack (28-02-11), m-power_01 (12-03-11), NickE60 (27-02-11), paganis (28-02-11), sierra (28-02-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

και η συνεχεια
    ---------------------------------------------

«Μπορεί να διανύουμε την τελευταία και θεαματικότερη εβδομάδα της Αποκριάς αλλά οι απανταχού μασκαράδες δεν άντεξαν και πέταξαν ήδη τις μάσκες τους. Ο κ. Ρέππας, μόλις πριν λίγες ημέρες, αφού πρώτα χαρακτήρισε το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ως “τζαμπατζήδες”, κατάφερε και πέρασε στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής.

Δεν μας είπε όμως τότε, ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33% ! Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον 4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν και τα μεγάλα Φορτηγά 14,20 ευρώ από 10,70 ευρώ που πληρώνουν σήμερα!

Φυσικά δεν μας είπε και ούτε πρόκειται να μας πει ποτέ, πόσο θα πληρώνουμε τον Ιανουάριο του 2012, όταν θα έχουμε νέα αύξηση τιμών, και πόσο τον Οκτώβριο του 2012 όταν, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε: “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”. Αποδεικνύεται ότι το κάνουμε όχι γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτό το φιάσκο. Το κάνουμε για να κρατήσουμε “ζωντανή” την αξιοπρέπειά μας, (όση μας απέμεινε με όλα αυτά που ζούμε τελευταία), για τον ίδιο μας τον εαυτό, για τα παιδιά μας.

Στο κάτω – κάτω όλοι μας και ο καθένας ατομικά έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης απέναντι στην επόμενη γενιά, την οποία φέραμε στον κόσμο.
    Και υποτίθεται ότι όλοι ζούμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.
    Αυτοί λοιπόν που ακόμα μας αμφισβητούν και περιορίζονται στην ανώδυνη κριτική του καναπέ ή του καφενείου, απλά ας αναρωτηθούν πώς ενεργούν καθημερινά στις προσωπικές τους υποθέσεις.

Τους ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Θα αγόραζαν ποτέ ένα ζευγάρι παπούτσια με 500 ευρώ, εάν ήξεραν ότι η τιμή του είναι 50;

Θα αγόραζαν καναπέ, (για να κάθονται και να μας κάνουν κριτική), με 5.000 ευρώ όταν θα μπορούσαν να πάρουν παρόμοιο με 500 μόλις ευρώ;

Διότι αγαπητοί μου φίλοι, πρέπει να μάθετε ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων, το κόστος που τελικά πληρώνετε σαν χρήστες για την κατασκευή και συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων είναι δέκα, ίσως και παραπάνω από δέκα φορές παραπάνω, από όσο το κόστος μιας κανονικής εργολαβίας, με ίδια ποιότητα κατασκευής.

Και αυτό διότι ενώ το κόστος κατασκευής των έργων είναι εξαρχής δεδομένο, θα πληρώνετε τελικά για 30 χρόνια, την συντήρηση των σταθμών διοδίων και τα υπερκέρδη των εργολάβων!

Επίσης πρέπει να μάθετε ότι εσείς ουσιαστικά χρηματοδοτείτε - για ακόμα μια φορά - το κόστος κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, αφού βάζετε από την τσέπη σας το 50% του απαιτούμενου κεφαλαίου, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι είναι προσεκτικοί, (διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο τα έργα να μην τελειώσουν), συμμετέχουν με ένα ποσοστό που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει το 10%!
    Φυσικά εξακολουθείτε να πληρώνετε κάθε χρόνο «αλμυρά» τέλη κυκλοφορίας, υποτίθεται για να γίνονται και να συντηρούνται οι αυτοκινητόδρομοι!

Και τέλος, αξίζει να πληροφορηθείτε ότι και σε όλη την Εγνατία οδό, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τα διόδια σε ιδιωτικές εταιρίες. Ενώ λοιπόν εσείς, σαν λαός, πληρώσατε και συνεχίζεται να πληρώνετε το έργο της κατασκευής της «Εγνατίας οδού», ιδιωτικές εταιρίες θα εκμεταλλεύονται τα διόδιά της, και οι τιμές φυσικά που θα βάλουν και εκεί, δεν θα είναι καθόλου φιλικές προς εσάς.

Είναι προφανές πλέον ότι η μικρή μας χώρα, γεμίζει απΆ άκρη σΆ άκρη με διόδια, τα οποία όλα ανεξαιρέτως θα εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες, επιβάλλοντας τα σχετικά “χαράτσια” στους πολίτες, κατά την απόλυτη κρίση τους.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι η εθνική μας περιουσία ξεπουλιέται σε μια ντόπια και ξένη ολιγαρχία κατασκευαστών και τραπεζών;

Υπερβάλλει άραγε και ο έντυπος τύπος, όταν γράφει ότι οι εταιρίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητόδρομους στη χώρα μας, κάνουν ουσιαστικά μνημόσυνο με τα “κόλλυβα του λαού”, μας κλέβουν, και ότι όσο περισσότερα τους δίνουμε τόσο περισσότερα μας ζητάνε, σαν να μας είχαν υπόδουλους;

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ενώ έχουμε τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, (μιλάω για την Ευρώπη της Δύσης και του Βορρά στην οποία πάντοτε ανήκαμε), πληρώνουμε πιο ακριβά τα βασικά καταναλωτικά μας αγαθά και τις υπηρεσίες που μας παρέχονται από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει τώρα και με τα διόδια.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καναπέ, τις προφάσεις, τις δικαιολογίες και τα ψευτοδιλήμματα και ας αγωνιστούμε. Για μας τους ίδιους, για τις οικογένειές μας, για την επιβίωσή μας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Σ΄ αυτό τον αγώνα όμως, μπροστά πρέπει να είναι οι θεσμικοί, όλοι αυτοί που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα και τα δίκαια του τόπου που τους ανέδειξε. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς μέχρι τώρα ήταν απόντες από τον αγώνας μας.

Ίσως τώρα ήρθε η ώρα να καταλάβουν ποια πρέπει να είναι η θέση και ο ρόλος τους, ίσως τώρα πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη την οποία έχουν. Όσο για τους κάθε λογής καρνάβαλους, ας χαρούν για λίγο ακόμα, παρελαύνοντας στο άρμα της προσωπικής τους κραιπάλης.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι αυτοί που χειροκροτούν τον καρνάβαλο όταν παρελαύνει, είναι οι ίδιοι που μόλις τελειώσει η παρέλαση, τον καίνε…».

Δημήτρης Σιανίδης,
    Δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων Πιερίας
    πηγη :zougla.gr

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

19. The Following User Says Thank You to katsaraios For This Useful Post:

oldcarskickass (01-03-11)

Σελίδα 51 από 76 ΠρώτηΠρώτη ... 41495051525361 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα