Αρχικό μήνυμα απο
NickE60
Στάθη μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το πρώτο ποστ για να καταλάβεις τι παίζει..
Σε μια άσχημη οικονομικά συγκυρία την οποία προκάλεσαν κάποιοι... έχουμε πολιτικούς που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα κάποιους ..και αυτοί οι κάποιοι με τη σειρά τους κάνουν ότι γουστάρουν σε αυτούς που μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τη ζημιά. Αυτοί και κανένας άλλος. Ότι λαμογιά και να γίνει ...θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας! Ότι λάθος και να γίνει ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι φαγοπότι και να γίνει.. θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι ελλείμματα δημιουργούνται ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Όταν ο Έλληνας κατάλαβε προς στιγμήν πόσο μ@λάκας είναι και ξεκίνησε να δείχνει την αντίδρασή του ..ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα εναντίον του... τα οποία σύντομα θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει ..ίσως με άλλου είδους αντίδραση και ίσως μεγαλύτερου κόστους για το κράτος του και τους "ηγέτες" του ..που συνεχίζουν επιδεικτικά να ταΐζουν και υποστηρίζουν τους κολλητούς... και που δεν λένε να καταλάβουν πως τους πήραν όλους χαμπάρι και πως δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους..
Φυσικά και δεν είναι τα 2.80 ..είναι η αντίδραση. Είναι η προσπάθεια του Έλληνα να δείξει πως δεν είναι φυτό και πως δεν ζει μόνο για να βλέπει τους άλλους να κλέβουν και τρώνε τους κόπους του μπροστά στα ίδια του τα μάτια...
και ναι, βλέποντάς το ως μονάδα, από τη δική μου οπτική γωνία, που δεν μου περισσεύουν και που μου τη δίνει να με κλέβουν και να μου λένε στα μούτρα πως είμαι φυτό και πως ζω για να πληρώνω, όχι δεν θέλω δρόμους οι οποίοι μου έχουν στοιχίσει 4 φορές ακριβότερα απ' όσο στοίχισαν στον Ισπανό πολίτη, και που μετά από ένα-δυο χρόνια να πρέπει να τους ξαναπληρώσω επειδή ..αστάθμητοι παράγοντες (μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες) συνέβαλλαν στο να μετατραπούν σε πίστα εντούρο ή να σβήσουν από το χάρτη εν μια νυκτί..
Υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει νοοτροπία δημοσίου και τα παίρνει και από τον ιδιώτη φορολογούμενο (έμμεσα) και από το δημόσιο (ευθέως)... φέρτε λεφτά συνεχώς...
Όποιος νομίζει πως κάνει καλό, ή τρέφει φιλανθρωπικά προς τους εργολάβους αισθήματα, ή συμπάθεια, ας τους πληρώσει, ας βρει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τους καταθέτει μια ενίσχυση κάθε τόσο, εγώ δεν θα το κάνω και πολλοί σαν κι εμένα..
Τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν στα ταμεία των εταιριών. Στο κράτος πηγαίνει μόνον ο φόρος που πάλι εμείς πληρώνουμε. Οι εταιρείες μαζί με τις τράπεζες που δήθεν βάζουν τα κεφάλαια, έχουν φαλιρίσει προ πολλού γιατί μοιράζαν τόσα χρόνια μπόνους στους εαυτούς τους....(αλήθεια πως γίνεται αυτό??) κι όχι επειδή δεν πληρώνει ο κόσμος διόδια, επίσης δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό ποσό από δικά τους κεφάλαια (των μητρικών) για την "επένδυση" που κάνουν και τα έχουν προωθήσει σε ασφαλέστερα κράτη ...να τα έχουν εδώ, που πίνουν το αίμα του κόσμου? είναι ρίσκο ... θέλουν λοιπόν με τα δικά μας χρήματα να λειτουργούν, από αυτά να τρώνε και να μοιράζουν μίζες ..και με ότι περισσεύει να "επενδύουν" σε επενδύσεις του στυλ: Δώσε μου λεφτά να στο φτιάξω και όταν το τελειώσω ..επειδή είσαι φυτό και επειδή όλα σε αυτόν τον τόπο γίνονται για το καλό σου ...για να το χρησιμοποιείς, θα συνεχίσεις να μου δίνεις λεφτά για πάντα.. και όσα θέλω εγώ.. όχι όσα νομίζεις εσύ πως αξίζει να δίνεις....
τα λέει όλα ο Μηλιώκας, πόσο επίκαιρος! Να μας χαιρόμαστε!!