βεβαιως θα ενημερωσω και ισως και σημερα.αρχικα θα παω στην αντιπρωσοπεια.
ασχετο.....υπαρχει leasing και για αγορα τροχοσπιτου....μιας και το αλλο παλιωσε...αν υπαρχει βαλτε κανενα λινκ να ριξω καμια ματια!
βεβαιως θα ενημερωσω και ισως και σημερα.αρχικα θα παω στην αντιπρωσοπεια.
ασχετο.....υπαρχει leasing και για αγορα τροχοσπιτου....μιας και το αλλο παλιωσε...αν υπαρχει βαλτε κανενα λινκ να ριξω καμια ματια!
αυριο θα εχω την πρωτη προσφορα.....
οταν ρωτησα αν οι δοσεις ειναι ατοκες...μου ειπαν οχι...το επιτοκιο ειναι αυτο της τραπεζας για μισθωση...7 με 7,5 %
τον ρωτησα 2 φορες.....και πηρε τηλ την εταιρεια που συνεργαζεται και μου απαντησε οτι βεβαιως και εχει!!! βεβαια ενα καταναλωτικο εχει 14+.......
το ειπα οτι διαβασα οτι ειναι ατοκα.....και μου ειπε last year!!
περιμενω και απο εναν φιλο μια εταιρεια να παρω και απο εκει προσφορα.....αλλα μου ειπε οτι λογω οτι το 500ρακι εχει πολυ ζητηση πανω κατω τα ιδια ειναι παντου....αντε μου λεει το πολυ πολυ να σου κανουν δωρο κανενα πατακι...
13.500 +1040 παραπανω λογω αυτοματου σασμαν
του ειπα για 36 μηνες για 15000 χιλομετρα το χρονο με εξαγορα....εμπειρικα μου ειπε περιπου 350 η δοση και εξαγορα κανενα 3000.....
Μαλιστα...
36 μηνες και 15000 χλμ το χρονο ειναι η πιο συχνη και μεση λυση.
εχεις ΡΜ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas_1 : 16-08-11 στις 21:59 Αιτία: ΡΜ
Φόροι και Φ.Π.Α
Φορολογική Ωφέλεια:
Σε αντίθεση με την λήψη δανείου, όπου εκπίπτουν φορολογικά μόνον οι αποσβέσεις και οι τόκοι, με την σύναψη συμβάσεως leasing τα καταβαλλόμενα μισθώματα (κεφάλαιο + τόκος) εκπίπτουν εξ ολοκλήρου από τα ακαθάριστα έσοδα του μισθωτή.
Επί ακινήτων εκπίπτει το μέρος εκείνο του μισθώματος που αντιστοιχεί στην αναλογία του κτίσματος. Επίσης ο Φ.Π.Α. δεν εκταμιεύεται άμεσα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της συμβάσεως. Ειδικότερα για την απόκτηση ακινήτου τα μισθώματα απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α., εκτός των βιομηχανοστασίων.
Επί των Ι.Χ. επιβατηγών οχημάτων και για κυβισμό έως και 1.600 κ.ε. εκπίπτει το 60% του μικτού μισθώματος (μίσθωμα + Φ.Π.Α.) ενώ από 1.601 κ.ε. και άνω εκπίπτει το 25% του μικτού μισθώματος
Τι ποσοστό των μισθωμάτων εκπίπτει από τα φορολογητέα κέρδη στο leasing ακινήτων;
Το ποσοστό των μισθωμάτων που αναλογεί στο κτήριο εκπίπτει από τα φορολογητέα κέρδη, με συνέπεια να μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση.
Καταβάλλεται φόρος μεταβίβασης στο leaseback ακινήτου;
Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης σε περίπτωση που η σύμβαση εξελιχθεί ομαλά.
Καταβάλλεται φόρος υπεραξίας στο leaseback ακινήτου;
Απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας σε περίπτωση που η σύμβαση εξελιχθεί ομαλά.
πηγη: alpha leasing
τελικα υπαρχει επιτοκιο στο leasing
https://www.esee.gr/page.asp?id=60
λοιπον τα τελευταια νεα που εχω κατοπιν συνομιλιας με εταιρεια ειναι τα εξης!
ο φπα δεν εκπιπτει
60% απο το συνολο του μισθωματος εκπιπτει απο εισοδημα
οποιαδηποτε ζημια-βλαβη καλυπτεται κατοπιν προυποθεσεων(πως εγινε-κακη χρηση κλπ)
τρακαρισμα καλυπτεται απο την ασφαλεια εφοσον ξεπερναει την απλλαγη που εχει οριστει.
ΕΠΙΤΟΚΙΟ υπαρχει αλλα δεν ειναι ανακοινωσιμο...(συμπεριλαμβ ανεται μεσα στην προσφορα που εχει δοθει) οποτε η δοση δεν αυξανεται σε περιπτωση που αυξηθει το επιτοκιο που περνουν.
η δοση αυξανεται εαν αλλαξουν πχ τα τελη κυκλοφοριας...
στην τιμη συμπεριλαμβανονται τελη-σερβις-λαστιχα-ασφαλεια.
εχω και την πρωτη προσφορα..
μεσω leasing
αξια αυτοκινητου : 14.035
1ο μισθωμα: 1422 ευρω
μηνιαιο μισθωμα: 366,07 χ 35 δοσεις
εξαγορα: 2738
συνολικο κοστος αυτοκινητου δλδ με την εξαγορα του 16.972
τι οφελη εχω.
απαλλαγη απο εφορια το 60% των μισθωματων : 8540 στα 3 χρονια
τελη: αν εχει κανενα 200 αρι τελη μας κανουν 600 στα 3 χρονια
σερβις: το υπολογιζω καπου στο 600 και αυτο στα 3 χρονια
λαστιχα: κανενα 300αρι
ασφαλεια μικτη: κανενα 900 στα 3 χρονια.
συνολο κερδους στα 3 χρονια: 10.940
μεσω τραπεζας δανειου:
14035 : 36=389 ευρω το μηνα χ 14% επιτοκιο = 444 ευρω το μηνα.
444 χ 36 μηνες = 15.999
εχουμε και λεμε λοιπον ...
15.999 κοστος αγορας αυτοκινητου+600 ευρω τελη κυκλοφοριας στα 3 χρονια+600 ευρω τα σερβις στα 3 χρονια+300 ευρω αλλαγη ελαστικων στα 3 χρονια + 900 ευρω ασφαλεια μικτη στα 3 χρονια...
συνολο κοστους αυτοκινητου στα 3 χρονια = 18.399
το μονο που εκπιπτει απο δανειο τραπεζης ειναι οι τοκοι δλδ στα 3 χρονια περιπου (54 ευρω τοκος μηνιαιος χ 36) 1.944 (εναντι 8.540 μεσω leasing)
αν λοιπον αυτο το αυτοκινητο μεσω δανειου εχω δωσει σχεδον 18.400 και πω το βαρεθηκα το πουλαω θα πρεπει να το πουλησω σιγουρα πιο κατω απο την τιμη της αντιπροσωπειας που πουλιεται...δλδ κατω απο 14.000 ητοι κανενα 10.000 και ευχαριστημενος θα μαι!!!! 8500 χαμενα δλδ μεσω δανειου τραπεζης!!
το ιδιο αυτοκινητο λοιπον μεσω leasing μου εχει κοστισει 16.972
αν λοιπον στο τελος δεν το κρατησω και πω οτι το πουλαω 5.000 εχουμε τα
14232 που εχω δωσει σε μισθωματα + 2738 η εξαγορα = 16972
5000-2738=2.262 στην τσεπη.
14232 τα μισθωματα - 2.262 απο το κερδος της πωλησης = 11.970- ολα τα υπολοιπα που ανεφερα στην αρχη;;;;
νομιζω λοιπον οτι το leasing συμφερει απο λες τις πλευρες!!!!!
θα παρακαλουσα αν καπου εχω κανει λαθος στον τροπο σκεψης μου να με διορθωσετε!!!
Kostas_1 (17-08-11)