Σελίδα 5 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 79

Θέμα: Στροφάρισμα σε περισσότερες RPM

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Μηπως να βρεις κανα getrag 4αρι......να απλωνει η δευτερα 150χλμ?
    Το ιδανικό για την δική μου "περίπτωση" θα ήταν το κιβώτιο που έχω τώρα αλλά με μια αρκετά πιο μακριά 1η...

2. The Following User Says Thank You to VanVIC For This Useful Post:

stratos (15-03-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θέλω να διαφωνήσω και με τους 2 σας στο θέμα αυτό. Ο Βαγγέλης κάνει χρήση ...εχχμμμμμμ... καταλάβαμε.....

Το να βάλει 6άρι σίγουρα θα βοηθήσει στις επιταχύνσεις. Αλλά σε ένα πάτημα Χ μέτρα θα έχει κάνει μια αλλαγή παραπάνω που κοστίζει χρόνο απο πολλές μεριές. Αν μακρήνεις το βήμα αλλα κρατήσεις το 5άρι θα απλώνεις καλήτερα την δύναμη χωρίς μια παραπάνω αλλαγή χάνοντας χρόνο.

Αν η χρήση του αυτοκινήτου ήταν για βουνό και αναβάσεις, ισχύουν τα ακριβώς ανάποδα !!!
    Ναι για αποκλειστική χρήση VanVic OK ...αλλά σαν όχημα τέτοιας ιπποδύναμης/ροπής πλέον, όπως λέει κι ο Δημήτρης, το χρειάζεται. Δεν αλλάζει κάτι από 1η ως 5η στο 6άρι, οπότε δεν έχει να χάσει κάτι εκεί. Απλά τρελαίνομαι με την ιδέα να πηγαίνω ταξιδάκι με 6η 180 στις 3500 και να έχω γκάζια χωρίς να ακούγεται καθόλου....

4. The Following User Says Thank You to NickE60 For This Useful Post:

stratos (15-03-10)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ρε παιδιά όπως τα γράφετε θα τα διαβάσει κανείς που «δεν ξέρει» και θα με περάσει για επαγγελματία κοντρέρ.
    Εδώ «έρευνα» κάνουμε...

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στράτο, όπως είναι το συγκεκριμένο 6-άρι (ίδιες οι 5 πρώτες + 6η overdrive), στην επιτάχυνση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.
    Απλά πιο "ήσυχο" και οικονομικότερο ταξίδι θα εξασφαλίζει η 6η.

Εσύ προφανώς φαντάζερσαι ένα 6-άρι κιβώτιο με πιο "κλειστές" σχέσεις γενικότερα όπου η 6η θα ήταν 1:1
    ΟΚ αυτό δεν το ήξερα και είναι λάθος μου. Ευχαριστώ Βαγγέλη για την ενημέρωση.

Εγώ φαντάστηκα οτι το6άρι είναι πιο σφιχτό κιβώτιο και το 5άρι πιο μακρύ όπως συμβαίνει με τα Evo. Αν η μόνη διαφορά είναι η overdrive 6η τότε μόνο σε ταξίδι θα σε βοηθήσει αυτό (που φαντάζομαι δεν γίνονται και πολλά ταξίδια με το Ζ).

Οπότε για να απλώσουν οι ταχύτητες χρειάζεσαι πιο μακρύ διαφορικό. Με τα λάστιχα ίσως δείς κάποια διαφορά αλλά δεν φαντάζομαι οτι θα είναι και τόσο αίσθητή. Βέβαια δοκιμάζοντας προχωράς σε αυτά τα πράγματα όπως έκανες με το βολάν.

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    σωστος ο Στρατος (ως συνηθως!) απλα εγω δεν μπορω να μπω στην ψυχολογια του κοντριστ και να σκεφτομαι τεχνικα με αυτη τη βαση!!!
    δεν το εχω συνηθησει ρ αδερφε!!! χαχααχααχα
    Πραγματι αν το ζητουμενο ειναι αυτο σιγουρα δε σου χρειαζονται πολλες αλλαγες.
    Μηπως να βρεις κανα getrag 4αρι......να απλωνει η δευτερα 150χλμ?
    Εσύ φίλε μου είσαι των αναβάσεων και του urban drifting πώς να το κάνουμε? χαχαχα

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το ιδανικό για την δική μου "περίπτωση" θα ήταν το κιβώτιο που έχω τώρα αλλά με μια αρκετά πιο μακριά 1η...
    Αν εχουμε το ιδιο κιβωτιο,ναι η πρωτη ειναι εκνευριστικα κοντη.
    Δε βολευει πουθενα.Ηθελε λιγο πιο μακρυα

Ρε παιδιά όπως τα γράφετε θα τα διαβάσει κανείς που «δεν ξέρει» και θα με περάσει για επαγγελματία κοντρέρ.
    Εδώ «έρευνα» κάνουμε...
    Χμμμμ.....

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εσύ φίλε μου είσαι των αναβάσεων και του urban drifting πώς να το κάνουμε? χαχαχα
    Και παλι εχεις δικιο
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefanos_cool Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ελατήρια βαλβίδων νομίζω πως θα ήταν λάθος ...[/B]
    Θέλει κάποιος να στροφάρει παραπάνω και είναι λάθος να αλλάξει ελατήρια βαλβίδων ?????????

π.σ. Το ξέρετε ότι ο Μ54 ΔΕΝ έχει μηχανικά ωστήρια ???? ... ξέρετε τι θα γίνει αν χάσει πίεση το Hydraulic valve lifter ???? ... θα συνάψει σχέση η βαλβίδα με το πιστόνι ... ήτοι θα αρχίσουν να φιλιούνται !!!! ... το Βάνος το ρωτήσατε αν θέλει να στροφάρει 7500 ???

τέσπα ... και στο Βόρειο Πολο να το αφήσεις το μοτέρ Βαν ... να κρυώσει 2 χρόνια ... 7500 με 1 μπαρ υπερπλήρωση δεν πρόκειται να στροφάρεις αν δεν αλλάξεις ΟΛΟ το μοτέρ

10. The Following User Says Thank You to bmw For This Useful Post:

330compressor (15-03-10)

Περιοχή
    Kορυδαλλος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bmw Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θέλει κάποιος να στροφάρει παραπάνω και είναι λάθος να αλλάξει ελατήρια βαλβίδων ?????????

π.σ. Το ξέρετε ότι ο Μ54 ΔΕΝ έχει μηχανικά ωστήρια ???? ... ξέρετε τι θα γίνει αν χάσει πίεση το Hydraulic valve lifter ???? ... θα συνάψει σχέση η βαλβίδα με το πιστόνι ... ήτοι θα αρχίσουν να φιλιούνται !!!! ... το Βάνος το ρωτήσατε αν θέλει να στροφάρει 7500 ???

τέσπα ... και στο Βόρειο Πολο να το αφήσεις το μοτέρ Βαν ... να κρυώσει 2 χρόνια ... 7500 με 1 μπαρ υπερπλήρωση δεν πρόκειται να στροφάρεις αν δεν αλλάξεις ΟΛΟ το μοτέρ
    Ετσι ειναι οπως τα λες φιλε μου ....ψαγμενο σε βρισκω στα bmw μοτερ.... ο φιλος μας θα τρελαθη αν κανει αυτο που εχει στο μυαλο του μεγα λαθος.

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 330compressor Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ετσι ειναι οπως τα λες φιλε μου ....ψαγμενο σε βρισκω στα bmw μοτερ.... ο φιλος μας θα τρελαθη αν κανει αυτο που εχει στο μυαλο του μεγα λαθος.
    Αντρέα αν διαβάσεις το post No.16 θα δείς οτι προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να κάνω το μοτέρ μου να στροφάρει στις 7500 RPM.
    Ιδανικά θα το ήθελα να φτάνει τις 7100-7200 ωστε να "ξεζουμίσω" και τους συγκεκριμένους εκκεντροφόρους που φοράω, γνωρίζοντας ότι και η συμπίεση πρέπει να πέσει αλλά και να αλλάξουν πολλά "εντόσθια".

Επείδή όμως ειδικός δεν είμαι, έφτιαξα αυτό το thread για να αναπτυχθούν απόψεις απο ανθρώπους που γνωρίζουν και ίσως κι απο κάποιους που ενδεχομένως να έχουν αντίστοιχη εμπειρία.
    Σκέφτηκα λοιπόν να μιλήσουμε για υποθετικό σενάριο ανώτατου στροφαρίσματος στις 7500 RPM και να δούμε τί μπορεί να χρειάζεται για να επιτευχθεί αξιόπιστα κάτι τέτοιο.
    Ακραίο σενάριο δείχνει και ίσως πράγματι να χρειάζεται να αλλάξουν όλα αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε και όσοι δεν ξέρουμε, απο μέλη που έχουν την διάθεση να μοιραστούν γνώση και εμπειρίες με τους υπόλοιπους.

13. The Following 2 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

BILL007 (15-03-10), z3 2.2 (15-03-10)

Περιοχή
    Kορυδαλλος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ένα μου αρέσει ότι όλοι εμείς οι bmwδακιδες τις ίδιες ανησυχίες έχουμε (μας λένε μια άλλη ράτσα) αυτά κάποτε δε σου κρύβω και εγώ τα σκεπτόμουν αλλά όταν μου τα εξήγησαν μηχανολόγοι με γνώσεις και διατριβή στο αντικείμενο τότε κατάλαβα το τη ζήταγα & έψαχνα να κάνω γωνία στο δεκάρικο..!!! καλύτερα 5 και στο χέρι, παρά 10 και να τρέχεις με τα μαλλιά όρθια ……

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP