Αν θυμάμαι καλά, ο Κώστας (MONSTA) προσφάτως έψαχνε και αγόρασε ένα Μ3Ε46 μεταχ.
Αν δεί το μύνημα αυτό, αν θέλει ας μοιραστεί μαζί μας τα κριτήρια που είχε θέσει για την επιλογή, τί είδε στην αγορά και πως κατέληξε (και μετά απο πόσο ψάξιμο)
Κοίτα αν ψάχνεις για αυτοκίνητο 6-9 ετών λογικό είναι να έχει κάποιες φθορές. Δηλαδή αν τα δέρματα έχουν κάνει τις γνωστές ραγάδες με το καιρό είναι οκ και κάτι που οικονομικά διορθώνεται. Τα πλαστικά του όπως ταμπλω λογικά δεν θα πρεπε να χουν κάτι μιας και αντέχουν στο χρόνο.
Όσο για βαμμένα κομμάτια, πάλι λογικό θα είναι να έχει σε αυτή τη ηλικία. Το θέμα είναι να είναι βαμμένο σωστά, να μην έχει ενοχλητικές διχρωμίες και να μην είναι τρακαρισμένο. Δεν τρέχει δηλαδή απολύτως τίποτα αν έχει βάψει πόρτα επειδή του κάνανε μια γρατζουνια από τη μία άκρη ως την άλλη, αλλά άλλο αν έχει γίνει τροπέτ από στούκα. Πράγμα το οποίο ένα γάτος φανοποιός το βλέπει μέσα σε 15 λεπτάκια ολόκληρο ρο αμάξι και με λεπτομέρεια. Εννοείται ότι οι προφυλακτήρες από μόνοι τους είναι ένα μεγάλο + να τους έχει βάψει ο προηγούμενος, αφού αυτό και μόνο σου γλυτώνει ένα σημαντικό κόστος!
Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να βρεις ένα αμάξι που ο προηγούμενος το είχε περιποιημένο, άρα έφτιαχνε την όποια ζημιά, αντί να το έχει αφήσει να ρημάξει να να σου πει στο τέλος ότι είναι άβαφο.
Όσο από μηχανικής πλευρά να σιγουρευτείς ότι έχει κάνει τη ανάκληση. Υπάρχουν και άλλα θέματα όμως σε ένα φορτωμένο με χλμ αμάξι. Ας πούμε στο δικό μου όταν το πήρα του άλλαξα πολλά πράγματα, άλλα προληπτικά και άλλα επειδή ήταν ανάγκη να γίνουν άμμεσα. Για παράδειγμα:
Εκτός βέβαια από τα επιβεβλημένα, λάδια, φίλτρα (παντού), μπουζί, βαλβολίνες διαφορικού & σασμάν)......εγώ άλλαξα:
Βάσεις μηχανής
Αντλία τιμονιού
Διαφορικό (είχε τζόγους)
Καταλύτες
Ανάρτηση καινούρια
Τσιμούχα οδηγού (κλασσικά)
(2) γρύλους εμπρός παραθύρων (όχι επιβεβλημένο αλλά έκαναν θόρυβο)
Δίσκοι + τακάκια (από csl)
Μπορεί να φαίνονται πολλά (έχω κάνει κι άλλα πολλά) εντελώς προληπτικά διότί α) πήρα το αμάξι ευκαιρία και β) είπα αφού το πήρα φθηνά να ρήξω μερικά λεφτά να το κάνω άψογο. Ναι ήταν ατρακάριστο (μόνο βαμμένο φτερό & καπώ) και εσωτερικά σε άριστη κατάσταση. Να θυμάσαι επίσης ότι τα nappa δέρματα που φοράνε τα Μ3 αντέχουν στο χρόνο!
Γι αυτό σου προτείνω:
Ο καθένας μπορεί να σου ζητάει ότι θέλει από πλευράς χρημάτων. Απορρίπτεις αυτούς που ζητούν χρήματα εκτός πραγματικότητας. Για παράδειγμα μοντέλα του 01-03 είναι πλεόν κάτω από 30 χιλιάρικα. Απ ότι κατάλαβα σε αυτή τη κατηγορία είσαι. Βρες λοιπόν μερικά και πες τους ότι θέλεις να τα ελέγξεις σε μηχανικό & φανοποιό και να δεις τι χρειάζονται. Τότε ξεκινάς το παζάρι. Αν είναι λογικοί θα μοιραστείτε (τουλάχιστον) τα έξοδα επισκευής & συντήρησης για να το φέρεις σε μια Α κατάσταση.
Πάντως αν χρειαστείς βοήθεια για έλεγχο σε συνεργεία, λόγω επαγγέλματος, έχω άκρες που μπορώ να σε στείλω (Αττική), άνευ κάποιας οικονομικής επιβάρυνσης εννοείται.
Good luck, είναι πολύ όμορφη η περίοδος ψαξίματος του αγαπημένου σου αυτοκινήτου και πόσο μάλιστα ενός ///Μ3!!!
ΥΓ: Βαγγέλη είσαι στο μυαλό μου???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 06-01-10 στις 12:58
Και μην ακούς κουταμάρες του τύπου πάρε αμάξι μετά την ανάκληση (2004) λες και τα ///Μ3 πριν το 04 ήταν σκάρτα. Στη χειρότερη και αν δε μπορείς να ελέγξεις αν την έχει κάνει, η συγκεκριμένη εργασία κοστίζει λιγότερο από 2.000 μαζί με ρύθμιση βαλβίδων, μπουζί, λάδια, ξύδια και τα παρελκόμενα....
Άρα αν έχεις βρει το αμάξι που σ αρεσει το βάλουνε στο συνεργείο στα lazer να δουν ότι είναι ίσιο, ότι είναι ατρακάριστο, σου αρέσει οπτικά και το εσωτερικό του είναι σε καλή κατάσταση, μη κολλάς στα μέταλλα...
Επίσης να ξέρεις ότι πλέον οι τιμές στα ανταλλακτικά ///Μ3 (46) έχουν πέσει πάρα πολύ (σε σχέση με λίγα χρόνια πριν).
ριξε μια ματια σε αυτο ειναι φιλου μου και ειναι αστεριhttps://mpatascar.car.gr/cars/photos/407622/ στην τιμη θα τα βρειτε
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gregE36 : 06-01-10 στις 15:13
Ε36 mpack
οντως φαινεται πολυ προσεγμενο.
σαν πρωτη ματια φαινεται απιστευτα καλο
εισαι σιγουρα face lift αν δεις οτι δεν εχει το Αβς στην θεση που εχουν αλλες απλες 3αρες την μπαταρια
το φιλετο του ποτρπαγκαζ ειναι το μεγαλο
απο αξεσουαρ ειναι γεματο αν δεις τα κουμπακια κατω απο το κλιματισμο
ποσο το ζηταει ?
ειναι οντως και αν το δεις και απο κοντα ειναι ακομα καλυτερο στην φωτογραφια χανει.εννοειται πως μου λες και σου στελνω το τηλ του με pm για να συνεννοηθειτε να το δεις απο κοντα και να το ελεγξεις
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gregE36 : 06-01-10 στις 15:27
Ε36 mpack
αν ειναι και η τιμη τεζα θεωρω οτι πρεπει να το παρεις εσυ
μακαρι να μπορουσα να το παρω φιλε μου αλλα δεν....
Ε36 mpack