ρε θειε παλι τα ιδια εχουμε μου φαινεται...
το τι κανει ο καθενας το αυτοκινητο του, γουστο του και καπελο του.
καλα κανει και το χαιρεται οπως θελει και επιθυμει.
αλλα...
η πραγματικοτητα ειναι ενα τελειως αλλο πραγμα...
πως θα εισαι εσυ στα 4,7 δευτερολεπτα ρε θειε οταν π.χ. το Z3 Μ roadster ειναι στα 5,5 (εργοστασιακη μετρηση...)????
δεν γινονται ευκολα αυτα τα πραγματα. για να εισαι στα επιπεδα μιας Μ5 Ε60 που επισης κανει 4,7 θεωρητικα, (γιατι στην πραξη και λογω οδοστρωματος στην ελλαδα κανουν αρκετα πιο πανω) θελεις 3,6 κιλα ανα ιππο.
με βαρος 1425 κιλα (τοσο βρηκα με μια προχειρη ευρεση στο ιντερνετ για το τριλιτρο Ζ3, δεν ξερω αν ισχυει), χρειαζεσαι 395 αλογα, αν υποθεταμε οτι σχεσεις, διαφορικα κλπ ειναι τα ιδια...
αν εχεις 395 αλογα μοτερ, τοτε οκ ισως στη θεωρια να εισαι κοντα σε αυτο το νουμερο, διοτι στην πραξη θα εισαι σιγουρα πιο πανω αφου μια Μ5 εκτιμω οτι λογω προσφυσης και μεγαλυτερης ιπποδυναμης θα τα καταφερει σιγουρα καλυτερα.
εχεις ανοιξει ποτε με νορμαλ Μ5 και αναφερεις αυτα τα νουμερα?
οσον αφορα τα ανοιγματα με Μ3 στο εξης ενα που εγινε με το λευτερη, ησουν λιγο μπροστα οταν σε ευνοουσε το ρολλ απο χαμηλες στροφες, αλλα με ταση να σε μαζεψει οσο ανεβαιναν τα χιλιομετρα.
στο ανοιγμα απο ψηλες στροφες, απλα δεν υπηρχε επαφη...
ολα τα παραπανω συμφωνα με το φιλο μας τον λευτερη.
τωρα το που ειναι τα ts2, 3, 4, 5, +-/, σε σχεση με Μ3, υπαρχουν ατομα και εντος και εκτος φορουμ να το διαπιστωσετε.
ξερω οτι δεν σε απασχολει αυτο και τοσο και πιο πολυ φιλολογικη κουβεντα κανεις (και πολυ σωστα και συμφωνω), αλλα τα συμπερασματα που βγαζεις δεν ξερω πραγματικα που τα στηριζεις.
διοτι στο δρομο το μονο πατημα που εγινε και ειναι γνωστο και δεν αμφισβητειται, ειναι το παραπανω που εγραψα, το οποιο εχει ξαναγραφτει φυσικα.
προσωπικα, δεν εχω την ελαχιστη περιεργεια να δω τι κανει ενα Μ54 με ess σε σχεση με ενα s54, ομως απο αυτα που διαβαζω, θα μου επιτερψεις να σου πω οτι αυτα που γραφεις δεν αποδεικνυονται.
αν θελεις να δεις που πραγματικα βρισκεται το αυτοκινητο σου, εκτος απο το dyno-day οπου θα εχουμε την ευκαιρια να μετρησουμε την ιδια μερα και στις ιδιες περιπου συνθηκες, βρες ενα Μ5 Ε60 και ενα Μ3 που να δηλωνει ιδια ιπποδυμανη με εσενα (δεν θυμαμαι ποσο εισαι) και δες που βρισκεσαι...
εγω εκτιμω και χωρις να κατσω να υπολογισω, οτι η διαφορα απο Μ5 σε αριθμο καροτσας θα ειναι διψηφια...
για το Μ3 αν εχουμε δυναμομετρησεις σχεσεις, διαφορικα, βαρη κλπ, μπορω να στο υπολογισω αν θελεις, αλλα μια δοκιμη ειναι νομιζω πιο ευκολο να γινει.
και καλυτερα απο σταση, ωστε να υπαρχει ιδια συνθηκη και για τους δυο.
σορρυ θειε μου, συνεχιζουμε την κουβεντα αργοτερα αν θελεις, παω να βγαλω βολτα τη γρια...!