stratos (15-03-10)
Ναι για αποκλειστική χρήση VanVic OK ...αλλά σαν όχημα τέτοιας ιπποδύναμης/ροπής πλέον, όπως λέει κι ο Δημήτρης, το χρειάζεται. Δεν αλλάζει κάτι από 1η ως 5η στο 6άρι, οπότε δεν έχει να χάσει κάτι εκεί. Απλά τρελαίνομαι με την ιδέα να πηγαίνω ταξιδάκι με 6η 180 στις 3500 και να έχω γκάζια χωρίς να ακούγεται καθόλου....
stratos (15-03-10)
ΟΚ αυτό δεν το ήξερα και είναι λάθος μου. Ευχαριστώ Βαγγέλη για την ενημέρωση.
Εγώ φαντάστηκα οτι το6άρι είναι πιο σφιχτό κιβώτιο και το 5άρι πιο μακρύ όπως συμβαίνει με τα Evo. Αν η μόνη διαφορά είναι η overdrive 6η τότε μόνο σε ταξίδι θα σε βοηθήσει αυτό (που φαντάζομαι δεν γίνονται και πολλά ταξίδια με το Ζ).
Οπότε για να απλώσουν οι ταχύτητες χρειάζεσαι πιο μακρύ διαφορικό. Με τα λάστιχα ίσως δείς κάποια διαφορά αλλά δεν φαντάζομαι οτι θα είναι και τόσο αίσθητή. Βέβαια δοκιμάζοντας προχωράς σε αυτά τα πράγματα όπως έκανες με το βολάν.
Θέλει κάποιος να στροφάρει παραπάνω και είναι λάθος να αλλάξει ελατήρια βαλβίδων ?????????
π.σ. Το ξέρετε ότι ο Μ54 ΔΕΝ έχει μηχανικά ωστήρια ???? ... ξέρετε τι θα γίνει αν χάσει πίεση το Hydraulic valve lifter ???? ... θα συνάψει σχέση η βαλβίδα με το πιστόνι ... ήτοι θα αρχίσουν να φιλιούνται !!!! ... το Βάνος το ρωτήσατε αν θέλει να στροφάρει 7500 ???
τέσπα ... και στο Βόρειο Πολο να το αφήσεις το μοτέρ Βαν ... να κρυώσει 2 χρόνια ... 7500 με 1 μπαρ υπερπλήρωση δεν πρόκειται να στροφάρεις αν δεν αλλάξεις ΟΛΟ το μοτέρ
330compressor (15-03-10)
Αντρέα αν διαβάσεις το post No.16 θα δείς οτι προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να κάνω το μοτέρ μου να στροφάρει στις 7500 RPM.
Ιδανικά θα το ήθελα να φτάνει τις 7100-7200 ωστε να "ξεζουμίσω" και τους συγκεκριμένους εκκεντροφόρους που φοράω, γνωρίζοντας ότι και η συμπίεση πρέπει να πέσει αλλά και να αλλάξουν πολλά "εντόσθια".
Επείδή όμως ειδικός δεν είμαι, έφτιαξα αυτό το thread για να αναπτυχθούν απόψεις απο ανθρώπους που γνωρίζουν και ίσως κι απο κάποιους που ενδεχομένως να έχουν αντίστοιχη εμπειρία.
Σκέφτηκα λοιπόν να μιλήσουμε για υποθετικό σενάριο ανώτατου στροφαρίσματος στις 7500 RPM και να δούμε τί μπορεί να χρειάζεται για να επιτευχθεί αξιόπιστα κάτι τέτοιο.
Ακραίο σενάριο δείχνει και ίσως πράγματι να χρειάζεται να αλλάξουν όλα αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε και όσοι δεν ξέρουμε, απο μέλη που έχουν την διάθεση να μοιραστούν γνώση και εμπειρίες με τους υπόλοιπους.
Ένα μου αρέσει ότι όλοι εμείς οι bmwδακιδες τις ίδιες ανησυχίες έχουμε (μας λένε μια άλλη ράτσα) αυτά κάποτε δε σου κρύβω και εγώ τα σκεπτόμουν αλλά όταν μου τα εξήγησαν μηχανολόγοι με γνώσεις και διατριβή στο αντικείμενο τότε κατάλαβα το τη ζήταγα & έψαχνα να κάνω γωνία στο δεκάρικο..!!! καλύτερα 5 και στο χέρι, παρά 10 και να τρέχεις με τα μαλλιά όρθια ……