Stamatis (02-07-10)
S8N (02-07-10)
Konstantinos E60 (02-07-10)
πολυ ωραιο θεμα.....εχω μια απορια...γιατι οι τιμες της μερσεντε οσοαν αφορα το μεταλλικο χρωμα ειναι πανω απο χιλια ευρω ενω σε αλλες ειναι απο 450 μεχρι 600-700...μηπως ειναι οντως καλυτερη η ποιοτητα τους?????
Πολύ καλή ερώτηση.
Η χρέωση μεταλλικού χρώματος λοιπόν σε αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απατεωνιές.
Δηλαδή πως θα μας παραδώσουν το αυτοκίνητο? Άβαφο? Όχι βέβαια. Θα μας το δώσουν χωρίς επιπλέον χρέωση σε 'απλό' χρώμα, λευκό, μαύρο, μπλε ή κόκκινο μη μεταλλικά. Εάν θέλουμε μεταλλικό μας λένε τρελά νούμερα όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω.
Ποιο είναι λοιπόν το πραγματικό κόστος στην επιπλέον χρήση κάποιας πέρλας ή μέταλλου για να τα κάνουμε μεταλλικά???
Από το πρόγραμμα που έχουμε στο pc όλες τις συνταγές και το οποίο μας βγάζει με ακρίβεια 0.01 cent του ευρώ, μπορώ με σιγουριά να σας πως ότι η επιπλέον επιβάρυνση από το απλό χρώμα είναι ελάχιστη. Το υπολογίζω σε λιγότερο από 20-40 ευρώ / αυτοκίνητο, ανάλογα με πληθώρα μετάλλων & περλών. Με εξαίρεση κάποιες ξηραλικές πέρλες που τις έχω δει μόνο σε Lexus και είναι 10 με 20 ευρώ ακόμα, όλα τα υπόλοιπα είναι στα επίπεδα που σας είπα.
Αλλά τι να κάνουμε? Όποιος θέλει μεταλλικό ας το πληρώσει....χρυσό.
Εγώ προσωπικά ψηφίζω λευκό. Τα λευκά που φτιάχνουν τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καμία σχέση με τα λευκά πριν 10-20 χρόνια που κιτρίνιζαν και ήταν σα μπεζ. Πολύ καλή επιλογή λοιπόν και ένα χρώμα που τονίζει τις γραμμές και τις καμπύλες του αμαξώματος...
Ε9Χ Μ3 σε Alpine Weiss με κάρμπον οροφή
stratos (02-07-10)
m-power_01 (06-07-10)
Ενω ολες οι εταιρειες βγαζουν τα μεταλικα χρωματα εκτος απο μαυρο και λευκο που βγαινουν σε "απλα"...
Η τιτανοτεραστια bmw βγαζει το μαυρο σε απλο αλλα και σε μεταλικο μαυρο...με 900 και κατι ευρω συν στη τιμη.
To E21 πάντως μιά 20ετία που το είχα, σε άσπρο, παρόλη την κακομεταχείριση, ξεσκόνισμα με βούρτσα, ενώ ήταν ψιλολασπωμένο, πλύσιμο στο χέρι με σφουγγάρι ενώ ήταν λασπωμένο και παρόμοια, είχε λιγότερη αράχνη απ το ε46αρι, πάλι άσπρο, που μάζεψε σε μιά επταετία και με ιδιαίτερη φροντίδα.
Το πεζάκι 206 που είναι ίδιων έτών και μαύρο, έχει λιγότερη αράχνη, ίσως γιατί είναι και μεταλλικό; Δεν ξέρω τι να πώ.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
Θες να ακούσεις και το πιο αστείο απ όλα? Μιλάμε μπροστά στο πωλητή με είχαν πιάσει τα γέλια, δεν μπόρεσα να κρατηθώ...
Πάμε μ ένα φίλο μια μέρα στη Skoda & στη Seat να ρωτήσει για κάποιο μοντέλο τους.
Οι τύποι χρεώνανε το ΑΠΛΟ κόκκινο χωρίς μέταλλο (tornado red) 300 ευρώ επιπλέον, γιατί όπως μας είπε ο πωληταράς '....είναι κόκκινο!!'
Τα μεταλλικά τα είχαν +700 ή 800 ευρώ αν θυμάμαι καλά.