Κι όμως!!
Σε κάθε γέμισμα μηδενίζω όλες τις ενδείξεις.
Και μάλιστα στο τελευταίο ταξίδι σταμάτησα αρκετές φορές, μπήκα στο κρυφό μενού και είδα ότι το υπολοιπόμενο καύσιμο (σε λίτρα) αντίστοιχούσε (με την ακρίβεια του ματιού) με τον δείκτη του καντράν.
Αυτό το πράγμα δλδ να δείχνει μέση κατανάλωση η οποία ασθροιστικά με τα χλμ βγάζει περισσότερο από τα λίτρα στο τεπόζιτο το παρατήρησα από όταν άλλαξα το breather του diesel (δες ένα θέμα που έχει ανοίξει ο individual).
Εκεί παρατήρησα μεγάλη πτώση κατανάλωσης μέσα στην πόλη και αυτές τις περίεργες ενδείξεις.
Να πω ότι στο συγκεκριμένο βενζινάδικο βάζω καύσιμο από το 04 και στο Ε30 και στο 36 και τώρα στο 87, συνήθως γεμίζω και τις τελευταίες 6 φορές βλέποντας και την κρυφή ένδειξη του BC τα λίτρα του γεμίσματος είναι σχεδόν όσα λείπουν από τα 51 του τεπόζιτου μείον αυτά που λέει το BC +/- 2.
Επίσης την ΠΡΟτελευταία φορά για θεσσαλονίκη αθήνα γεμίζω, μου δείχνει υπολειπόμενα χλμ γύρω στα 450 (λογικό γιατί ήμουν μέσα στην πόλη). Το παίρνει η γυναίκα οδηγός (μέγιστη διαγαλαξιακή ταχύτητα 110, στην κατάβαση του βόλου...) και όταν φτάσαμε επάνω έλεγε υπόλοιπα χλμ 510! Είχαμε καταναλώσει λιγότερο από το μισό τεπόζιτο και έδειχνε μέση κατανάλωση 7.9, δλδ τελείως εκτός.
Δε μπορώ να καταλάβω τι δεν γίνεται σωστά, αλλά δεν έχω χρόνο και να το ψάξω.
Έβγαλα μπαταρία για κανά 40λεπτο, αλλά πάλι τα ίδια.