Φυσικά και δεν πρόκειται για παρεξήγηση ούτε υπάρχει λόγος για να δημιουργηθεί κάποιο θέμα... Απλώς απόψεις καταθέτουμε και πολύ σωστά όπως είπες ο γραπτός λόγος παρεξηγείται κάπως εύκολα...
Όσο για την συμπεριφορά μας σαν λαός το ανέφερα και σε προηγούμενο post δυστυχώς υστερούμε και μάλιστα πολύ γιατί έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε πάντα εις βάρος κάποιου άλλου... Απο εκεί ξεκινάνε όλα! Παρόλα αυτά όμως έχουμε τον τρόπο και την ικανότητα σαν άνθρωποι να ξεχωρίσουμε σε πολλά πράγματα ασχέτως που αυτό πολλές φορές δεν μας επιτρέπεται (από τρίτους) και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά όπως για παράδειγμα οι διακρίσεις των πιλότων για να μην ξεφύγουμε και από το θέμα... Ο Ελληνας στα δύσκολα φαίνεται τι άνθρωπος είναι γιατί υπάρχει φιλότιμο... Η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα!
Για μένα πάντως αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά αγωνίζονται και η δουλειά τους κρύβει τόσους κινδύνους, που κάποιος που βρίσκεται έξω απ΄το χορό μπορεί να μην τους καταλαβαίνει, αξίζουν συγχαρητήρια και πόσο μάλλον όταν η ανταμοιβή τους δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1/100 του έργου που προσφέρουν...
Κλείνοντας να πω μια φράση που άκουσα από κάποιον χειριστή ελικοπτέρου την πρώτη μέρα που πήγα στο Στεφανοβίκειο όταν μας εξηγούσε την σπουδαιότητα και την σοβαρότητα της δουλειάς και δεν νομίζω να την ξεχάσω όσο είμαι στο στρατό...
"Κάθε πρωί φεύγοντας απ' το σπίτι μου φιλάω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου γιατί δεν ξέρω αν θα τους ξαναδώ"
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,
ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!