Καλημερα!
Σημερα το πρωι ειδα ολες τις απαντησεις. Δυστυχως "κολλησαμε" στο γιατι θελω να βαλω μπλοκε σε αυτο το αμαξι που ειναι station και γιατι αγορασα station και οχι coupe.
Εν συντομια (μιας που ειμαι και καινουριος και δεν εχουμε γνωριστει ακομα) γιατι θελω τους χωρους. Θελω να μπορω να το φορτωνω με εξοπλισμο windsurf μιας που αυτη ειναι η τρελα μου εδω και 16 χρονια (και εχω μαζεψει και μπολικα πραγματα!) και να ειμαι ανετος. Πληροφοριες για το αμαξι με μια επιφυλλαξη για την ορθοτητα των αριθμων εδω:
https://www.ultimatespecs.com/car-sp...ries-320i.html
Περιπου τα ιδια σε βαρος και διαστασεις με ενα sedan. Ολοιδια μηχανικα με ενα sedan. Ουτε παντρεμενος, ουτε το βρηκα στην οικογενεια και μακαρι να μην υπηρχε αυτη η απεχθεια του Ελληνα προς τα station και να μπορουσα να βρω ενα ελληνικο 335i touring που υπαρχουν απειρα στην Ευρωπη αλλα η κυβερνηση αποφασισε να βαλει τελος στις εισαγωγες μεταχειρισμενων. Αλλη κουβεντα αυτη ομως!
Πισω στην συζητηση για το διαφορικο...
Χθες πηγα απο τη Νεα Μακρη στο B16a Workshop να ρωτησω για το διαφορικο της MFactory. Μια χαρα μου φανηκαν τα παιδια εκει και μαλιστα ο ενας απο αυτους αν και honda συνεργειο ειχε ενα M3 46αρι! Μετα απο συζητηση και δεδομενου οτι ειμαι ασχετος με drift και παντιλικια μου προτεινε το helical (torsen) και οχι το metal disk διαφορικο. Πιο ξεγνιαστο για καθημερινη οδηγηση και λιγοτερη εως καθολου extra συντηρηση. Τα εργατικα που θελει για ενα βαλε βγαλε διαφορικο και λυσε δεσε διαφορικο ειναι περιπου 120 -150 ευρω ΑΝ το αγορασεις απο εκει το μπλοκε. Ο υπολογισμος της τιμης του μπλοκε ειναι με βαση την τιμη και τα μεταφορικα στο site της mfactory, μετατροπη σε ευρω με την τρεχουσα ισοτιμια, ΦΠΑ και Τελωνειο (κατι μεταξυ 27-30% επι της τιμης) και καποιο κερδος του μαγαζιου. Επειδη ειδα οτι ξινιζα με ολα αυτα συν συν συν και ειχαμε κανει μια αρχικη συζητηση για περιπου 700-750 ευρω μου ειπε υπολογισε το γυρω στα 800 ευρω. Σαν συγκριση με το quaife που τον ρωτησα μου απαντησε οτι κι εκεινος τα θεωρει πιο ποιοτικα, ειναι και πιο παλαια εταιρια στο χωρο αλλα εχει δει κι εκεινα να χαλανε αλλα και τα mfactory. Αλλα δεν υστερουν σε κατι τα MFactory. Ειναι θεμα δικο μου ποιο θα επιλεξω. Εκτος απο τα εργατικα ομως μου ειπε να εχω διαθεσιμα και καποια χρηματα για ανταλλακτικα του διαφορικου γιατι μια που θα ανοιχτει και εχει και 180.000 χλμ απο x προηγουμενους ιδιοκτητες να αλλαχτουν ρουλεμαν ή τσιμουχες ή οτι αλλο φαινεται φθαρμενο οποτε πρεπει να υπολογιζω συν κανα 200αρι περιπου αν χρειαστει να αλλαχτουν πολλα. Συν βαλβολινη. Οποτε το αναβαλλω λιγο σαν αγορα ωστε να ειμαι πιο ανετος οικονομικα και να αλλαξω οτι χρειαστει. Επισης θελω να εξετασω την περιπτωση αποφυγης ΦΠΑ και τελωνειου ισως αν αγκαρεψω καποιον να το αγορασει απο ΗΠΑ και να μου το στειλει ως δωρο σαν ιδιωτης.
Αν εχει καποιος καποια ιδεα επ αυτου ειμαι ολος αυτια! Επισης καποιος που ξερει απο παντιλικια και Drift αν μπορει να απαντησει σε μια ερωτηση: Χρειαζεται να τα δωσω απο τωρα να βαλω μπλοκε στο αμαξι και να μαθω με την συμπεριφορα του μπλοκε ή να το προπονησω και να μαθω να το ζυγιζω με το ελευθερο διαφορικο και το βαζω στη συνεχεια;