Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 37 από 37

Θέμα: [E46] Μπλοκε διαφορικο

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εχω την εντυπωση πως τα στεισον εχουν ακριβως το ιδιο μεταξονιο με τα υπολοιπα απλα διαφοροποιουνται στον 3ο ογκο που εχουν επιπλεον πισω.

2. The Following User Says Thank You to Leonidas_E39 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (05-03-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Για ποσο επιπλεον βαρος μιλαμε?

Rides
    1

Προεπιλογή

Καλημερα!
    Σημερα το πρωι ειδα ολες τις απαντησεις. Δυστυχως "κολλησαμε" στο γιατι θελω να βαλω μπλοκε σε αυτο το αμαξι που ειναι station και γιατι αγορασα station και οχι coupe.
    Εν συντομια (μιας που ειμαι και καινουριος και δεν εχουμε γνωριστει ακομα) γιατι θελω τους χωρους. Θελω να μπορω να το φορτωνω με εξοπλισμο windsurf μιας που αυτη ειναι η τρελα μου εδω και 16 χρονια (και εχω μαζεψει και μπολικα πραγματα!) και να ειμαι ανετος. Πληροφοριες για το αμαξι με μια επιφυλλαξη για την ορθοτητα των αριθμων εδω: https://www.ultimatespecs.com/car-sp...ries-320i.html
    Περιπου τα ιδια σε βαρος και διαστασεις με ενα sedan. Ολοιδια μηχανικα με ενα sedan. Ουτε παντρεμενος, ουτε το βρηκα στην οικογενεια και μακαρι να μην υπηρχε αυτη η απεχθεια του Ελληνα προς τα station και να μπορουσα να βρω ενα ελληνικο 335i touring που υπαρχουν απειρα στην Ευρωπη αλλα η κυβερνηση αποφασισε να βαλει τελος στις εισαγωγες μεταχειρισμενων. Αλλη κουβεντα αυτη ομως!

Πισω στην συζητηση για το διαφορικο...
    Χθες πηγα απο τη Νεα Μακρη στο B16a Workshop να ρωτησω για το διαφορικο της MFactory. Μια χαρα μου φανηκαν τα παιδια εκει και μαλιστα ο ενας απο αυτους αν και honda συνεργειο ειχε ενα M3 46αρι! Μετα απο συζητηση και δεδομενου οτι ειμαι ασχετος με drift και παντιλικια μου προτεινε το helical (torsen) και οχι το metal disk διαφορικο. Πιο ξεγνιαστο για καθημερινη οδηγηση και λιγοτερη εως καθολου extra συντηρηση. Τα εργατικα που θελει για ενα βαλε βγαλε διαφορικο και λυσε δεσε διαφορικο ειναι περιπου 120 -150 ευρω ΑΝ το αγορασεις απο εκει το μπλοκε. Ο υπολογισμος της τιμης του μπλοκε ειναι με βαση την τιμη και τα μεταφορικα στο site της mfactory, μετατροπη σε ευρω με την τρεχουσα ισοτιμια, ΦΠΑ και Τελωνειο (κατι μεταξυ 27-30% επι της τιμης) και καποιο κερδος του μαγαζιου. Επειδη ειδα οτι ξινιζα με ολα αυτα συν συν συν και ειχαμε κανει μια αρχικη συζητηση για περιπου 700-750 ευρω μου ειπε υπολογισε το γυρω στα 800 ευρω. Σαν συγκριση με το quaife που τον ρωτησα μου απαντησε οτι κι εκεινος τα θεωρει πιο ποιοτικα, ειναι και πιο παλαια εταιρια στο χωρο αλλα εχει δει κι εκεινα να χαλανε αλλα και τα mfactory. Αλλα δεν υστερουν σε κατι τα MFactory. Ειναι θεμα δικο μου ποιο θα επιλεξω. Εκτος απο τα εργατικα ομως μου ειπε να εχω διαθεσιμα και καποια χρηματα για ανταλλακτικα του διαφορικου γιατι μια που θα ανοιχτει και εχει και 180.000 χλμ απο x προηγουμενους ιδιοκτητες να αλλαχτουν ρουλεμαν ή τσιμουχες ή οτι αλλο φαινεται φθαρμενο οποτε πρεπει να υπολογιζω συν κανα 200αρι περιπου αν χρειαστει να αλλαχτουν πολλα. Συν βαλβολινη. Οποτε το αναβαλλω λιγο σαν αγορα ωστε να ειμαι πιο ανετος οικονομικα και να αλλαξω οτι χρειαστει. Επισης θελω να εξετασω την περιπτωση αποφυγης ΦΠΑ και τελωνειου ισως αν αγκαρεψω καποιον να το αγορασει απο ΗΠΑ και να μου το στειλει ως δωρο σαν ιδιωτης.
    Αν εχει καποιος καποια ιδεα επ αυτου ειμαι ολος αυτια! Επισης καποιος που ξερει απο παντιλικια και Drift αν μπορει να απαντησει σε μια ερωτηση: Χρειαζεται να τα δωσω απο τωρα να βαλω μπλοκε στο αμαξι και να μαθω με την συμπεριφορα του μπλοκε ή να το προπονησω και να μαθω να το ζυγιζω με το ελευθερο διαφορικο και το βαζω στη συνεχεια;

5. The Following 2 Users Say Thank You to lazaros For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (06-03-13)

Περιοχή
    αθηνα μενίδι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Φίλε λαζαρε δεν ξέρω αν πρέπει να προπονηθεις με το μπλοκέ η χωρίς το μπλοκέ αλλα εγώ έχω εκτός το ε46 και ένα ιστορικό 2002 το οποιο όταν δεν είχα μπλοκέ η συμπεριφορά του ήταν ελαφρώς απαράδεκτη.Μπορώ να πω ότι το πλοκέ βελτίωσε τη οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα στις στροφές θα σου χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο.Εντάξει δεδομένης και της ιποδύναμης του αυτοκινήτου σου μην περιμένεις να γράψεις και το ονομά σου στην ασφαλτο αλλα θα το ευχαριστηθείς.Απλά το μπλοκέ δεν πρέπει να το φοβάσε αν το παρακανεις αφήνεις γκαζι και επανέρχεται στη θέση του. Τώρα απο κει και πέρα για μένα κακώς που αυτοκίνητα όπως τα δικά μας δεν έχουν μπλοκέ απο τη μάνα τους αυτά είναι μέσα στη πολιτική της εταιρίας που για να μειώσει και το κόστος μέχρι και προσφατα δεν βάζαν παραθυρα ηλεκτρικά στις πίσω πόρτες δεν θελω να το σχολιάσω αυτό γιατί θα αρχισω να βρίζω την κατα τα άλλα αγαπημένη μας bmw.Αν έχεις τα λεφτά προχώρα κοιτα απλα το θέμα παντα της τιμής εν συναρτήση τι εγγύηση παίρνεις για το μφακτορι και πρόσεξε αν βάζοντας το μπλοκε συνεργαζεται αψογα με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου σου αντισπίν και ότι άλλο έχεις χωρίς φωτάκαι τσεκ έντζιν και μαες.

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λαζαρε αν τα χεις μην το ρωτας καθολου....μπαξε!

αν οχι,δεν μπορεις να κανεις και πολλα με το διαφορικο που φορας τωρα,χαζοσπινιαρισματα μονο.Σε μια αλανα κατι θα γευτεις αλλα μην το εμπιστευεσαι σε δρομο κανονικο με πεζοδρομια και μπαριερες!

* fb page flickr

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Βασιλης Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......με αυτόν τον μοναδικό ήχο που μόνο οι ευθείς 6κύλινδροι BMW έχουν..

Περιοχή
    αθηνα μενίδι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ακριβώς και ότι λέει ο φίλος το 46ρι το 330που έχω δεν είναι για πολλά το αυτοκίνητο έχει τη σχετική δύναμη για κολπάκια αλλά είναι απρόβλεπτο χωρίς το μπλοκέ δεν είναι για μαγκές.Μόνο για κανένα χαζοξεκίνημα και κανα τετακέ σε ανοιχτό χώρο

9. The Following User Says Thank You to Βαγγελης For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (08-03-13)

Elpida Guest

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο lazaros Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα!
    Σημερα το πρωι ειδα ολες τις απαντησεις. Δυστυχως "κολλησαμε" στο γιατι θελω να βαλω μπλοκε σε αυτο το αμαξι που ειναι station και γιατι αγορασα station και οχι coupe.
    Εν συντομια (μιας που ειμαι και καινουριος και δεν εχουμε γνωριστει ακομα) γιατι θελω τους χωρους. Θελω να μπορω να το φορτωνω με εξοπλισμο windsurf μιας που αυτη ειναι η τρελα μου εδω και 16 χρονια (και εχω μαζεψει και μπολικα πραγματα!) και να ειμαι ανετος. Πληροφοριες για το αμαξι με μια επιφυλλαξη για την ορθοτητα των αριθμων εδω: https://www.ultimatespecs.com/car-sp...ries-320i.html
    Περιπου τα ιδια σε βαρος και διαστασεις με ενα sedan. Ολοιδια μηχανικα με ενα sedan. Ουτε παντρεμενος, ουτε το βρηκα στην οικογενεια και μακαρι να μην υπηρχε αυτη η απεχθεια του Ελληνα προς τα station και να μπορουσα να βρω ενα ελληνικο 335i touring που υπαρχουν απειρα στην Ευρωπη αλλα η κυβερνηση αποφασισε να βαλει τελος στις εισαγωγες μεταχειρισμενων. Αλλη κουβεντα αυτη ομως!

Πισω στην συζητηση για το διαφορικο...
    Χθες πηγα απο τη Νεα Μακρη στο B16a Workshop να ρωτησω για το διαφορικο της MFactory. Μια χαρα μου φανηκαν τα παιδια εκει και μαλιστα ο ενας απο αυτους αν και honda συνεργειο ειχε ενα M3 46αρι! Μετα απο συζητηση και δεδομενου οτι ειμαι ασχετος με drift και παντιλικια μου προτεινε το helical (torsen) και οχι το metal disk διαφορικο. Πιο ξεγνιαστο για καθημερινη οδηγηση και λιγοτερη εως καθολου extra συντηρηση. Τα εργατικα που θελει για ενα βαλε βγαλε διαφορικο και λυσε δεσε διαφορικο ειναι περιπου 120 -150 ευρω ΑΝ το αγορασεις απο εκει το μπλοκε. Ο υπολογισμος της τιμης του μπλοκε ειναι με βαση την τιμη και τα μεταφορικα στο site της mfactory, μετατροπη σε ευρω με την τρεχουσα ισοτιμια, ΦΠΑ και Τελωνειο (κατι μεταξυ 27-30% επι της τιμης) και καποιο κερδος του μαγαζιου. Επειδη ειδα οτι ξινιζα με ολα αυτα συν συν συν και ειχαμε κανει μια αρχικη συζητηση για περιπου 700-750 ευρω μου ειπε υπολογισε το γυρω στα 800 ευρω. Σαν συγκριση με το quaife που τον ρωτησα μου απαντησε οτι κι εκεινος τα θεωρει πιο ποιοτικα, ειναι και πιο παλαια εταιρια στο χωρο αλλα εχει δει κι εκεινα να χαλανε αλλα και τα mfactory. Αλλα δεν υστερουν σε κατι τα MFactory. Ειναι θεμα δικο μου ποιο θα επιλεξω. Εκτος απο τα εργατικα ομως μου ειπε να εχω διαθεσιμα και καποια χρηματα για ανταλλακτικα του διαφορικου γιατι μια που θα ανοιχτει και εχει και 180.000 χλμ απο x προηγουμενους ιδιοκτητες να αλλαχτουν ρουλεμαν ή τσιμουχες ή οτι αλλο φαινεται φθαρμενο οποτε πρεπει να υπολογιζω συν κανα 200αρι περιπου αν χρειαστει να αλλαχτουν πολλα. Συν βαλβολινη. Οποτε το αναβαλλω λιγο σαν αγορα ωστε να ειμαι πιο ανετος οικονομικα και να αλλαξω οτι χρειαστει. Επισης θελω να εξετασω την περιπτωση αποφυγης ΦΠΑ και τελωνειου ισως αν αγκαρεψω καποιον να το αγορασει απο ΗΠΑ και να μου το στειλει ως δωρο σαν ιδιωτης.
    Αν εχει καποιος καποια ιδεα επ αυτου ειμαι ολος αυτια! Επισης καποιος που ξερει απο παντιλικια και Drift αν μπορει να απαντησει σε μια ερωτηση: Χρειαζεται να τα δωσω απο τωρα να βαλω μπλοκε στο αμαξι και να μαθω με την συμπεριφορα του μπλοκε ή να το προπονησω και να μαθω να το ζυγιζω με το ελευθερο διαφορικο και το βαζω στη συνεχεια;
    καλσηπερα και απο μενα, με λενε Ελπιδα και επιτελους βρηκα εναν ανθρωπο να εχει και ενδιαφερον για windsurf! Και εγω τωρα ψαχνομαι να βαλω σχαρες στο αμαξι (bmw 116i) και θα ηθελα τη βοηθεια σου ως προς το τι να αγορασω κλπ. Επισης σιγα σιγα θα παρω και εξοπλισμο. Και σε αυτο το κομαμτι καθε βοηθεια δεκτη ειναι!!! Ψαχνω σανιδι 145lt περιπου ('η και λιγο μικροτερο) και πανι 4,5 ή 4,7m2

Σε ευχαριστω εκ των προτερων!
    Ελπιδα

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP