Δεν έχω κάτι με τα κλειστά επαγγέλματα ούτε με αυτούς που τα δουλεύουν.
Από την άλλη όμως δεν μπορεί να βγήκαν 10 άδειες το 70 με μια Χ τιμή και τώρα να την πουλάει ο καθένας 100 και 200 χιλιάρικα (τα οποία όπως σωστά λέει ο Φάνης είναι ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ) με το μόνο σκεπτικό ότι αυτό είναι η σύνταξη του ιδιοκτήτη.
Το ίδιο και με τις άδειες των φορτηγών και των φαρμακείων.
Αυτές είναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ άδειες και ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει να επιστρέφονται ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και όχι στον πλειοδότη.
Τις ίδιες πάνω κάτω αντιδράσεις είχαν οι οδηγοί ταξί όταν ήταν να μπούνε ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ μηχανές (βρείτε μου ΜΙΑ, ΜΟΝΟ μία επειχήρηση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ τύπου που δεν υποχρεούται από το νόμο να έχει ταμειακή, το ίδιο και όταν σταμάτησαν αν φορολογούνται ΤΕΚΜΑΡΤΑ και ανεξάρτητα από το πόσο βγάζουνε, με το ποσό των 1200 ¤ το χρόνο, όταν εγώ για μια επειχήρηση που κράτησα με νύχια δόντια και ιδρώτα 3 χρόνια και πλήρωσα 750¤ σε περαιώσεις.
Αυτοί οι κύριοι αντί να διαδηλώνουν (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ τους πάντες, όχι γιατί απλά απεργούν αλλά γιατί κλείνουν ΛΙΜΑΝΙΑ και αεροδρόμια) έπρεπε να βγουν και να λένε ευχαριστώ στο κράτος που τους άφησε και δημιούργησαν ένα κράτος εδώ και 30τόσα χρόνια.
Επίσης πείτε μου ΑΛΛΗ μια επειχήρηση η οποια αγοράζει το εμπόρευμα και τον εξοπλισμό (εδώ τα αυτοκίνητα ταξί) της ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, πείτε μου ρε παιδιά, γιατί εγώ και ΦΠΑ πλήρωνα για το γ@@@μάγαζο μου και τα πάντα.
Όταν έπιασα τα @@ μου όμως δεν ήρθε κανείς (ΚΑΝΕΙΣ) να μου πει πάρε τα λεφτά σου από το κράτος. Και το κράτος ΔΕΝ έχει καμιά δουλειά, από την απρόσωπη εφαρμογή των νόμων.
Αλλά δεν φταίνε αυτοί αλλά οι *****οι αστυνομικοί που φοβούνται να εφαρμόσουν το νόμο.
Έχουμε κράτος εν κράτη τους οδηγούς ταξί, φορτηγών και χιλιών δύο άλλων.
Και στην τελική τι φοβούνται; Τον ανταγωνισμό;;;;
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ όποιος είναι άξιος θα επιβιώσει, έτσι δεν είναι (ή πρέπει να είναι; ) γιατί αν θέλω να οδηγήσω εγώ ταξί επαγγελματικά πρέπει να πληρώσω όσα θέλει ο άλλος ιδιοκτήτης;
Δε χαίρομαι που κάποιοι θα δυσκολευτούν πάρα πολύ με αυτή την απελευθέρωση, αλλά πραγματικά φτάνει πια. Η άλλη λύση είναι να μοιραστούν φοροαπαλλαγές σε όλες τις επειχηρήσεις, να καταργήσουμε τις ταμειακές μηχανές και να πληρώνουμε ένα Χ ποσό ετήσιο φόρο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ το πόσα εισπράτουμε.