παιζει κ για 46αρι αραγε?????
Φίλε μου μας τρέλανες! Έχουμε μια Z3 2.Ο με Μ52Β20 κούκλα!Θα την κάνουμε 2,8 και βλέπουμε για κομπρέσορ!!! Είναι το αυτοκίνητο της καρδιάς μας!!!!!!!!
Μετά απο fine-tuning (thanx to Scandalis) προέκυψαν οι επιδόσεις απόδοσης που φαίνονται εδώ
Power (flywheel): 381,3 PS @ 6900 RPM
Torque (flywheel): 45,5 KgM @ 4700 RPM
Εδώ παραθέτω και ορισμένες εξηγήσεις που εξηγούν τα της βελτίωσης που επήλθε απο το fine-tuning
Ενδεχομένως να έπεται και συνέχεια.
ίδωμεν...
Stamatis (20-02-10)
Βαγγέλη, τα νούμερα αυτά είναι εξωπραγματικά.....δεν υπάρχει καν επαφή με Ε46 Μ3.
Άνοιγμα να κάνουμε ευχαρίστως και όποτε θες, απλά για να μετρήσουμε πόσες κολώνες θα είμαι πίσω...
Το ξέρω ότι τα νούμερα δείχνουν εξωπραγματικά.
Απλή παράθεση των μετρήσεων έκανα, όπως και τις άλλες φορές.
Απο «μαμά» Μ3 Ε46 ξέρω ότι είμαι ξεκάθαρα μπροστά, σε ευθεία σε 0-100, στα 400m, στα 1000m κλπ.
Με το δικό σου, όπως τό ΄χεις περιποιηθεί, δεν ξέρω, υποψιάζομαι, θά΄χε πράγματι ενδιαφέρον να δούμε καποια στιγμή αλλά για μας και για το κέφι μας.
Πάντως για κολώνες μου φαίνεται ότι δεν... Όχι κι έτσι !
Αν υπάρχει διαφορά, αυτή θα φανεί μετά την 3η ή 4η
ερχονται κ 2 βιντεακια απο την δυναμομετρηση του Vanvic...............
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Οι M54, Ν54, N55 έχουν τεράστια ομοιότητα, ίδια διάμετρο και διαδρομή εμβόλων και είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο. Λέγεται ότι χρησιμοποιείται το ίδιο καλούπι χύτευσης (του Μ54) με μικρές διαφοροποιήσεις στις βάσεις περιφερειακά και εμπρός. Έχουν χαλύβδινα χιτώνια με επίστρωση κράματος χαλκού.
S65-V8 M3, S85-V10 M5/M6 αλουμινένιοι επίσης.
S54 εξ ολοκλήρου χαλύβδινος για μεγαλύτερη ακαμψία και αντοχή στις καταπονήσεις (λόγω ευστροφίας και μεγαλύτερης διαμέτρου εμβόλων από την υπόλοιπη "σειρά" x54)
BILL007 (27-02-10), Stefanos_Cool (27-02-10), Vasilis (27-02-10)
Νίκο δεν έχουν ίδια κράματα οι κινητήρες Μ54 με αυτούς της σειράς Ν.
Και οι δυο έχουν αλουμίνιο αλλά αυτοί της σειράς Ν έχουν και μαγνήσιο στο κράμα τους.
Οι κινητήρες σειράς Ν είναι λιγότερο ανθεκτικοί σε «αυξημένες» καταπονήσεις σε σχέση με την «γαιδουρινή» ανθεκτικότητα των Μ54.