ντινο βαλε καμια φωτο της αρεσκειας σου για να την συζητησουμε...
ντινο βαλε καμια φωτο της αρεσκειας σου για να την συζητησουμε...
Οπως εγραψα και παραπανω, τα γουστα του καθενος ειναι διαφορετικα.
Ριξε μια ματια εδω:
https://www.flickr.com/photos/75571860@N06/
Καποιες απο τις παραπανω, ειναι εκτος των "κανονων" του πρωτου ποστ.
Δεν παυουν να ειναι απιθανες.
Η κοπελα χρησιμοποιει μηχανη/φακους καποιων λιγων χιλιαδων ευρω. Δεν βγαινουν τετοιες φωτος με .... κινητο τηλεφωνο
Γνωριζει πολυ καλα να επεξεργαζεται μια φωτο, η οποια ενω στην αρχικη ληψη μπορει να ειναι αδιαφορη, να την αναδεικνυει σε αριστουργημα...
Ενα ... ελαφι, τι μπορει να "λεει" σε μια φωτο ?
Ενα χιονισμενο τοπιο ?
Ενας μικρος καταρράκτης ?
Η Μονμάρτη ?
Χιλιαδες παραδειγματα.
Σε μια γραμμη θελω να πω οτι καλοι χρυσοι καποιοι κανόνες, αλλα απο μονοι τους δεν ειναι αρκετοι για το διαφορετικο
Περιμενω φωτος και συμβολη απο bazil van sinner....ερασιτεχνης μεν....ταλεντακι δε...
Bazil Van Sinner (21-01-15)
Έχει νόημα να επεξεργάζεσαι* τις φωτογραφίες ή καλύτερα να αποτυπώνεις το αυθεντικό της στιγμής με μια απλή φωτογραφική;
Anyway μη μου δίνετε σημασία, δεν το έχω και δεν θα το έχω ποτέ το θέμα αν και θα μου άρεσε να ξέρω να βγάζω φωτογραφίες.
Παρακολουθώ ωστόσο με ενδιαφέρον.
*ξέρω, πλατιάζω πολύ.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Aπο την στιγμή που είναι ψηφιακή η φωτογραφία το
θεωρώ εως απαραίτητο.
Επεξεργασία με επεξεργασία έχει διαφορά βέβαια.
Ώς ένα σημείο και απο συγκεκριμένα "εργαλεία" επιτρέπονται οι επεξεργασμένες και σε διαγωνισμούς.
Δέν θυμάμαι για πόσο καιρό μου λεγε ο Ντίνος"ασχολήσου με το Lr και θα με θυμηθείς" ,επιβεβαιώνω και επαυξάνω απο μέρους μου.
Απο κεί και πέρα είναι ,νομίζω,στο "στύλ" του καθενός το αν και κατα πόσο θα επεξεργάζεται τις φωτογραφίες του.
Προσωπικά τις περνάω όλες μια βόλτα απο το Lr έστω για το τσεκάρισμα,το ίσιωμα τουλάχιστον και επίσης χρησιμοποιώ και το Photoscape για ορισμένες λειτουργίες του,λόγο ευκολίας.
Όσον αφορά το αυθεντικό της στιγμής.
Oi παραπάνω φωτογραφίες με το Rocco,ποιά είναι ομορφότερη?
Η ίδια στιγμή είναι ;-)
Diane Arbus
nik200 (22-01-15)
Δεν μπορώ να τη δω μπιλ αλλά σίγουρα οι επεξεργασμένες (αν κρίνω από αυτές που ποστάρουμε στο γνωστό μας θρεντ) είναι καλύτερες
Αναφέρομαι σε άματερ επίπεδο. Anyway.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
nik200 (22-01-15)
Ερασιτέχνης ή όχι ,η αισθητική δεν χρειάζεται δίπλωμα
και η βελτιστοποιήση της τεχνικής ,προσωπικά,στόχος.
Αν θές να θυμάσαι το αρνί και την παρέα που ήσασταν ενα κινητό
είναι πολύ καλό για να "αποτυπώσει" την στιγμή,μια φωτογραφική είναι αξεσουάρ στην συγκεκριμένη περίπτωση και τζάμπα θα τσικηστεί κι όλας.
Αν όμως έχεις ζούρλα στο μυαλό σου και τρέχεις στα μπα'ι'ρια για να "πιάσεις" αστραπές
(γκουχ γκουχ....) πρέπει να ασχοληθείς με την ποιότητα και με την επεξεργασία για
να λάβει την αξία της η εικόνα.