Εγω αμα χρειαστω θα παω σε λυση που εχει κανει και o nickΜ3
jb racing
sachs δισκο με ελατήρια
sachs πλατο ειναι το κιτακι που δίνει και ο turner...και τελος...
Εγω αμα χρειαστω θα παω σε λυση που εχει κανει και o nickΜ3
jb racing
sachs δισκο με ελατήρια
sachs πλατο ειναι το κιτακι που δίνει και ο turner...και τελος...
Powered by
Panos 316T (18-09-12)
Σωκρατη, του Νικου ειναι μανιουαλ το αμαξι και ειναι πιο απλα τα πραγματα.
Στα smg επικρατουσε η αποψη οτι δεν μπαινει ελαφρυ βολαν μονης μαζας. Και αν μπει πρεπει να εχει ο δισκος ελατηρια και να μην ειναι ο ΟΕΜ.
Στο δικο μου εχω ελαφρυ βολάν και δισκο-πλατό LUK εργοστασιακό. Θεωριτικά αυτο δεν επρεπε να δουλευει.
Εχω κανει 20,000 χιλιομετρα και 50 track days χωρις κανενα προβλημα.
M3 CSL
Nikos (18-09-12), Panos 316T (18-09-12)
Σορυ, λαθος.
20,000 μιλια εχω κανει !!
M3 CSL
Συμφωνω. Να σημειωσω εδω ομως οτι η HPF χρησιμοποιει το βολαν διπλης μαζας σε ολες τις εφαρμογες της SMG και Manual αλλαζοντας μονο το δισκοπλατο γιατι θεωρει οτι ειναι η καλυτερη λυση για τα Ε46 Μ3 σε FI εφαρμογες. Η active οπως ανεφερα ειναι η μονη που δουλευει ελαφρωμενο βολαν μονης μαζας στα SMG και χωρις προβληματα, πουλωντας το ομως σαν κιτ με ελατηριατο δισκο και ενισχυμενο πλατο.
Δεν συμφωνω με την καταργηση της αποσβεσης που γινεται ειτε μεσω βολαν διπλης μαζας ειτε μεσω του ελατηριατου δισκου. Αυτη η 'ξερη' λυση θα εχει σιγουρα αρνητικα αποτελεσματα στο ηδη προβληματικο υποπλαισιο καθως και στην μεταδοση. Ειδικα στα SMG που το γκαπα γκουπα ειναι ηδη αρκετα εντονο.
Αν ειχα manual θα προχωρουσα σε αλλαγη βολαν με ελαφρυτερο. Στα SMG αν δεν πηγαινα HPF (που εχει και αυτο προβληματα στο σταματα-ξεκινα και γενικα με την ομαλη συμπλεξη στις χαμηλες ταχυτητες) θα πηγαινα εδω
https://www.ebay.de/itm/Sachs-Race-o...item51a13a1d04
τωρα γιατι το δικο σου δουλευει, ενω δεν θα επρεπε συμφωνα με αυτο που ξερουμε ειναι οντως αξιοπεριεργο. Ας μην ξεχναμε βεβαια οτι το δικο σου ειναι CSL και οχι απλο Μ3 και εχει αλλο εγκεφαλακι SMG με αλλες παραμετρους
alexk (18-09-12), chief (18-09-12), Panos 316T (18-09-12), Stathis (18-09-12)
Για να καταλαβω,ποιος ο λογος να αλλαξει καποιος ενα βολαν-δισκο-πλατο αν το αμαξι δεν εχει καποια βαρβατη βελτιωση ?
www.deepbluebeachbar.com
Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
************** Click on the link: ****************
https://www.paliochori.com/vt/deepblue
για να στροφάρει πιο εύκολα.
4 κιλά κάτω απο το βολάν σύμφωνα με τις φώτο του χριστόφορου δεν είναι μικρό θέμα.
μεγαλύτερη ευστροφία στην μετάδοση απο το μοτέρ...βέβαια οκ. για να μην γινόμαστε και υπερβολικοί, δεν είναι και Η τρελή διαφορά, αλλά όσο να'ναι είναι και αυτό μια καλή αναβάθμιση όσων αφορά τα περιφρειακά εξαρτήματα για την βελτίωση ενός Ν/Α μοτέρ.
οι διαφορέ συνήθως φαίνονται όταν έχεις ένα μεγαλύτερο σύνολο μετατροπών, όπου κάθε τι που έχεις αλλάξει, δίνει ένα μικρό κλίκ πιο πάνω απ'ότι το μαμά...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 18-09-12 στις 14:48
sympether with chiefτης
Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
************** Click on the link: ****************
https://www.paliochori.com/vt/deepblue
σε ένα Ν/Α μοτέρ βαγγέλη, και εφόσων δεν θες να το κάνεις F/I, οι λύσεις είναι λίγες και περιορίζονται σε τέτοιου είδους αλλαγές.
διαφορικο - εξατμίσεις - ελαφρωμένα βολάν - καλύτερο πρόγραμμα - καμμιά εισαγωγή.
τέτοια πράγματα.
υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια με συμπιέσεις κτλ κτλ, αλλά οκ...εκεί πάει αλλού η βαλίτσα.
συμπέ...στο χέσαμε λιγάκι εεε???
sympether with chiefτης
Εγω παντως πιστευω οτι το ελαφρωμενο βολαν αν ειχε διαφορα προς το καλυτερο, θα το ειχαν ηδη κανει οταν παρουσιασαν το CSL. Για να μην προχωρησε σε αυτη την αλλαγη η BMW προφανως τα κερδη δεν θα ηταν τα αναμενομενα. Δεν πιστευω οτι δεν το σκεφτηκαν οταν σχεδιαζαν το CSL που ουσιαστικα ειναι ενα ειδικο αυτοκινητο καθως στο απλο Μ3 προτεραιοτητα εχουν και αλλες παραμετροι περαν των απολυτων επιδοσεων.
alexk (18-09-12)