Καλησπέρα,
είχα με την σειρά, VW Golf III 1.4, Fiat Punto GT 1.4, Nissan Almera 1.5, Opel Astra H 1.4, για όλα άνω των 3 ετών έκαστο στην κατοχή μου, και τώρα αυτό της υπογραφής μου.
Οπότε, έχοντας και Γερμανικό, και Ιταλικό και Γιαπωνέζικο, μπορώ να έχω ιδία άποψη για την αξιοπιστία τους.
Στο Golf έκανες την προσευχή σου πριν το ταξίδι, ποιοτικό αλλά τάφος και με ακριβά ανταλλακτικά.
Το Punto GT ήταν απόλαυση στα γκάζια (8 έτη - 160.000 ΚΜ το κράτησα!!), απίστευτα γρήγορο αλλά ποιότητα μέτρια. Το δε μοτέρ έσπασε στο τέλος (πιστόνια) αλλά είχε φτηνά ανταλλακτικά.
Το Almera ήταν ψόφιο, αλλά αρκετά ποιοτικό, χωρίς τριξίματα, με τραγική συμπεριφορά στις στροφές. Αλλά μόνο βενζίνη και αλλαγή λαδιών.
Το Astra το έχω ακόμα, τάφος επίσης αλλά στιβαρό και αντέχει στην σκληρή χρήση χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.
Το αυτοκίνητο της υπογραφής μου, είναι σε άλλο επίπεδο φυσικά, λόγω κόστους αλλά τα αξίζει και με το παραπάνω! Στο δρόμο του πίνω το αίμα, δεν καίει, δεν τρίζει, κανένα πρόβλημα έως τώρα (πλην μια ανάκληση για κολώνα τιμονιου και μια για τεντωτηρα καδένας), μόνο πετρέλαιο και τα προβλεπόμενα σέρβις, στα 7,5 χρόνια που το έχω. Και το κυριότερο, το στύβω στις στροφές και κρατάει πολύ καλά, παρά την απλή ανάρτηση (την οποία αλλάζω με M-Pack την ερχόμενη εβδομάδα!!), το πατάω τέρμα (έχω βάλει φώτο για το πόσο είναι το τέρμα του ) και πατάει στο δρόμο και δεν το αισθάνομαι στον αέρα σαν μερικά άλλα που έχω οδηγήσει, στην κατηγορία του.
Σε γενικές γραμμές, βρήκα στο δικό μου, και την ποιότητα, και τα γκάζια, και την οικονομία, και το κράτημα!!
Φυσικά, όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν βλάβες μα δεν πρέπει να γενικεύουμε ή να θεοποιούμε καμία μάρκα.
Εν κατακλείδι, αγοράζεις αυτό που σου κάνει κλικ και ο Θεός βοηθός!
Sent from my Xiaomi Redmi Note 3G
VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 7seater