Με το 135 σε εθνική με 120 άνετα 8,5 λτ/100!!
Στην πόλη 14-15,5 λτ/100 χλμ...
Με το 135 σε εθνική με 120 άνετα 8,5 λτ/100!!
Στην πόλη 14-15,5 λτ/100 χλμ...
UP YOURS!
Γιαννη, εμενα ο ασσος δειχνει 10, κατι για χιλιομετρα αυστηρα μεσα σε πολη. Και οταν λεω πολη εννοω κινηση.Ουτε κιφησιας ουτε ποταμι ουτε τετοιες μεγαλες λεωφορους που ρολαρεις... Ο κεντρικοτερος δρομος που κινειται ειναι η Θηβων.
Στο ταξιδι εχω δει καταναλωση ,που αμα σου την πω θα πηδηχτεις απ'το παραθυρο...
Με 120 έχω κοντά στα 9.
Με 160 έχω σταθερά 7.5 ενώ στιγμιαία πέφτει στα 6.4 σε απόλυτη ευθεία και με γκάζι Τόσο ώστε να μην επιβραδύνει.
Στην πόλη με κίνηση το 13άρι είναι φυσιολογικό.
Sent from my iPhone using Tapatalk
να κανω μια παρατηρηση σχετικα με τις καταναλωσεις.
μην δινετε τοσο πολυ βαρος στον υπολογιστη ταξιδιου.εχω τσεκαρει οτι εχουν καποια μικρη αποκλιση σε σχεση με την πραγματικη καταναλωση.
ο καλυτερος τροπος να βγαλουμε την μεση καταναλωση ειναι να φουλαρουμε το τεποζιτο να κρατησουμε τα χιλιομετρα στο κοντερ και μολις αδειασει το τεποζιτο παμε ξαναφουλαρουμε και υπολογιζουμε τα λιτρα που καταναλωσαμε σε σχεση με τα χιλιομετρα που καναμε.
θα δειτε οτι η πραγματικη μεση καταναλωση θα ειναι διαφορετικη απο αυτη του υπολογιστη ταξιδιου.
paganis (24-02-11)
παντως στο θεμα του cruise control ειμαι καθετος......ειναι σχεδον αδυνατο να καιει παραπανω απο οτι το ανθρωπινο ποδι!!!!!
εχω κανει χιλιαδες χιλιομετρα με το μαραφετι(και στο φορτηγο)και η διαφορα σε σχεση με το ποδι ειναι τεραστια!!!!!
oldcarskickass (24-02-11)
θανο και ομως ισχυει κατι τετοιο και οπως το ανεφερε ο συνονοματος πανος πιο πριν ειναι το πατα ασε!! και οπως σου ειπα παιζει ρολο η μορφολογια του εδαφους! πχ πας απο θεσ/νικη καβαλα!ο δρομος ειναι ναι μεν με πολλες ευθειες αλλα ειναι ολο ανηφορα κατηφορα!το κακο με το cruise ειναι οτι προσπαθει να κρατησει σταθερη ταχυτητα και στην ανηφορα και στην κατηφορα δλδ αν πηγαινεις σταθερα 150 αυτο παει ανηφορα κατηφορα 150 οποτε το γκαζι το εχει στο πατωμα!!!αααλο και αυτο οτι το cruise επιταχυνει λες και εριξες ενα τουβλο στο γκαζι!!! δεν επιταχυνει καθολου γραμμικα οποτε οοολα αυτα συμβαλουν στην αυξηση της καταναλωσης!!!αυτο βεβαια εχω παρατηρησει στο Ε46 στα αλλα δεν ξερω πως δουλευει το cruise!!
PANOS-E60 (24-02-11)
ΛΟΓΙΚΑ στην εθνική η κατανάλωση θα πέσει.
Μα ο σκοπός του cruise control είναι η σταθερή ταχύτητα.
Ρε σεις σε όποιο όχημα χρησιμοποιήσα το cruise control για την ίδια διαδρομή ΠΑΝΤΑ είχα χαμηλότερη κατανάλωση από ότι με το πόδι!!
Εγώ με τον άσσο με 120 - 140 καίω 6.4 (από μάνικα σε μάνικα) όταν το BC μου βγάζει κατανάλωση γύρω στα 8! Η διαφορά είναι μεγάλη και αυτό το κατάλαβα ότι δείχνει λάθος όταν στο τελευταίο ταξίδι από θεσσαλονίκη μου έγραψε 8.1lt/100 και σύνολο χιλιομέτρο 594. Που αν τα βάλεις κάτω το σύνολο των λίτρων είναι πάνω από 51 που είναι το τεπόζιτο!!! (το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε πέσει κάτω από το 1/4).
Στην πόλη είμαι γύρω στο 8 (μάνικα).
Το θέμα είναι αυτό που λέει ο στράτος, ότι κάθε μοτέρ έχει ΒΕΛΤΙΣΤΗ κατανάλωση σε διαφορετικά χλμ ανά ώρα.
Πχ την τελευταία φορά που πήγαινα σταθερά (και << ποδαράτα >> με 170 - 180 έκαψα 9.8 στα 100, not bad, αλλά σε σχέση με το 6.4 είναι τεράστια η διαφορά.