Αρχικό μήνυμα απο
ghost-rider
Παει αναλογα με το λαδι αλλα και με την οδηγηση.
Το castrol το 5-40 παντως που μου εβαζαν και στην αντιπροσωπεια δυσκολευομουν οχι μονο να το κρατησω στο καρτερ μου αλλα και να το δω στο δεικτη μου(μετα απο λιγα χλμ γινοταν τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινες αν ο δεικτης επιανε λαδι η οχι. Οταν γινοταν τοσο λεπτο λοιπον ο Μ54 το επινε σαν μεκρομουτρο το κοκκινο κρασι).
Επιτοπου δοκιμαζω το motul 8100 excess.
H καταναλωση πεφτει ακομα και πλακωμενο στα 100 ml ανα 1000 χλμ περιπου, ενω οταν δεν παταγα δεν το ακουμπαγε.
Παρολα αυτα μετα τα 5000 χλμ γινοταν και αυτο λεπτουτσικο και ο κινητηρας μου αποκτουσε πιο τραχυα λειτουργια. Με αποτελεσμα το πολυ καθε 7000 να με σπρωχνει σε αλλαγη μιας και ηθελα να ακουω το γλυκο γουργουρητο του...
Παρομοια συμπεριφορα και με fuchs 10-40 titan. Aν και τα κρυα πρωινα εκανε αισθητη την παρουσια του με "αγρια" λειτουργια. Oχι κατι εξωφρενικο αλλα το 5 ειναι λιγο πιο γλυκο κρυο, ειδικα το χειμωνα. Το καλοκαιρι μια χαρα ειναι και το 10-40. Γενικα παντως ο Μ54 οταν δουλευει με 10- κατι θελει πιο προσεκτικο ζεσταμα στο λαδι...
Φυσικα επεσα και σε λουμπες, σε λαδια που δεν χρειαζεται καν να αναφερω και να δυσφημισω, μιας και μπορει να ειναι η ιδεα μου. Με αυτα παντως εχω καψει και ενα λιτρο ανα 2000 χλμ. Η και περισσοτερο. Δεν θυμαμαι καν... Ειναι εξωφρενικο. Ελαιοφθορειο ο Μ54.
Χωρια που δουλευε σα μπουκωμενος, δεν τραβαγε και τα συναφη. Ε βεβαια... Κοντευε να δουλευει μισο βενζινη μισο λαδι... Σα διχρονο πηγαινε. Αλλα μαλλον δεν εφταιγε αυτος.
Τες πα αυτα τα λαδια καναν αισθητη την παρουσια τους στα πρωτα 2000 χλμ το πολυ οποτε και επαιρναν ποδι.
Α, τα πρωτα 500χλμ συνηθως ηταν υποδειγματικα. Μετα το πρωτο σκισιμο ξεκιναγαν τα οργανα.
Η πλακα ειναι οτι ειχαν προδιαγραφες longlife τρομαρα τους...
Στη συνεχεια δοκιμασα aral 5-50. Καλο γενικα αλλα δεν συμπεριφερεται σα πενταρι χαμηλα. Μαλλον σα δεκαρι θα ελεγα. Φυσικα οτι σκισιμο και να εριχνα παρεμενε ιδιο και απαραλλακτο ενω το μοτερ δεν τσιμπαγε σταγονα.
Παρολα αυτα η λειτουργια μου το πρωι, και μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια ηταν αγρια... 10-50 επρεπε να το δηλωνουν αυτο.
Μπορει για αλλα μοτερ να ειναι αριστο αλλα για τους Μ54 απλα δεν κανει. Για κανενα λογο.
Τελευταια δοκιμη εγινε με mobil 1 5-50. Mε τιμη 96 ευρω τα 8 λιτρα δεν ακουγοταν ασχημο.
Το εχω 3000 χλμ και δεν εχει τσιμπησει σταγονα, ενω δουλευει γλυκα σα να εχει 5-40 μεσα...
Απο την αλλη σκιζεις σκιζεις και οταν τραβας το δεικτη το λαδι συνεχιζει να εχει ιξωδες.
Ειναι εκει, δεν το ψαχνεις. Διακριτικα ομως. Δεν στεκεται πανω σα να εχεις βουτηξει το δεικτη σε μελι οπως με το aral 5-50.
Βεβαιως ειναι νωρις ακομα για να βγει συμπερασμα αλλα μεχρι τωρα ολα οκ.
Αν στραβωσει η δουλεια θα ξαναγυρισω στα motul 8100(5w-40).
YΓ. χλμ 248.000
Πιθανον ενα πιο φρεσκο μοτερ να ειχε τελειως διαφορετικη συμπεριφορα στα πιο πανω πειραματα.