Nίκο είναι κάτι σαν και αυτό: https://cgi.ebay.co.uk/K-N-Air-Filte...item2ea065708d ???
το οποίο τοποθετείτε μέσα στο φιλτροκούτι.
Nίκο είναι κάτι σαν και αυτό: https://cgi.ebay.co.uk/K-N-Air-Filte...item2ea065708d ???
το οποίο τοποθετείτε μέσα στο φιλτροκούτι.
Απο προσοπικη μου εμπειρια οταν ειχα προγραμμα στο αυτοκινητο δουλευε καλυτερα με ελευθερο φιλτρο της ΚΝ και JR που ειχα φορεσει με το μαμα δεν τα πηγαινε και τοσο καλα.
Οταν εβγαλα το προγραμμα με το ελευθερο φιλτρο στις χαμηλομεσαιες μιλαμε κατεβαινα να σπρωξω ! Με το εργοστασιακο αρπαζει πολυ καλυτερα...
-
Εχω green αλλα μαλλον στο επομενο σερβις θα το πεταξω και θα βαλω χαρτινο. το θεμα λαδι ειναι σοβαρο, καθως στη συντηρηση θελει περασμα με λαδι απο 20-30εκατοστα αποσταση ωστε να καλυφθει παντου αλλα να μην μπουκωσει με λαδι γιατι τοτε φαινεται αμεσα στην αποδοση του κινητηρα (το χω κανει το λαθος..) Γενικα δεν αξιζει για 0,5-1 αλογο να πληρωσει καποιος 100 ευρω για φιλτρο με καθαριστικα και 300 τουλαχιστον για το χαλασμενο ΜΑΦ... Απο δυναμομετρησεις που εχω διαβασει σε περιοδικο με ελευθερο φιλτρο και εργοστασιακο το ωφελος ηταν περιπου μισο αλογο!
Και εγώ όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο του είχα βάλει φίλτρο ελευθέρας K&N μέσα στο φιλτροκουτί,η διαφορά που είδα ήταν σχεδόν μηδαμινή,άντε να πήρα ένα πόνυ,το μόνο που άλλαξε είναι ο θόρυβος που νομίζεις ότι κάτι έγινε,από θέμα συντήρησης θέλει κάθε 12000χιλ. καθάρισμα με το ειδικό σαμπουάν του και τελευταία το λαδάκι συντήρησης,ακόμα το έχω,αλλά την επόμενη φορά θα το βγάλω για να βάλω το μανίσιο...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m-power_01 : 30-12-09 στις 21:34 Αιτία: unbold
''One love three letters'' .....BMW
κ επανερχομαι με εγκυκλοπαιδικη μορφωση......
Ανάσανε... Ναι καλά καταλάβατε, μιλάω για το μοτέρ σας, το οποίο χάρη στο ιδανικό φίλτρο αέρα μπορεί να βελτιωθεί η ροή του εισερχόμενου αέρα σε αυτό με αποτέλεσμα να αυξηθούν ακόμα και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.
Φίλτρο αέρος
Το φίλτρο αέρα μπορεί να διπλασιάσει την κυκλοφορία του αέρα, κάτι που μπορεί να επιφέρει μια μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός του φίλτρου είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Τα εργοστασιακά φίλτρα χρησιμοποιούν χαρτί ή κάποιο αφρώδες υλικό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πιο εύκολα τα σωματίδια σκόνης σε αυτά και κάποια στιγμή να φράζουν, οπότε σε αυτή την περίπτωση μειώνεται αισθητά η κυκλοφορία του αέρα. Ένα φίλτρο αέρος όμως περιέχει στρώσεις από βαμβάκι συμπιεσμένο, σε ένα αλουμινένιο πλέγμα επιστρωμένο με ένα ειδικό λάδι, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια φιλτραρίσματος.
Φίλτρο ελεύθερης ροής
Προσφέρει 40% περισσότερη ποσότητα εισερχόμενου αέρα και κατακρατεί τη σκόνη όπως ακριβώς και τα εργοστασιακά φίλτρα, ενώ αφήνει όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα να μπαίνει χωρίς να του «σπάει» την πίεση.
Φίλτρο κλειστού τύπου
Το φίλτρο κλειστού τύπου κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το ανοιχτού τύπου με τη μόνη διαφορά ότι αυτό βρίσκεται μέσα σε κουτί. Το κουτί αυτό ονομάζεται φιλτροκούτι. Θεωρητικά επειδή ακριβώς βρίσκεται σε κουτί, θεωρείται ότι αποδίδει λιγότερο σε σχέση με τα φίλτρα ανοιχτού τύπους. Πρακτικά όμως αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τύπο του κινητήρα.
Βαρελάκι
Αυξάνει την πίεση του εισερχόμενου αέρα και υπόσχεται μεγαλύτερη αύξηση της ιπποδύναμης σε σχέση με τις απλές φιλτροχοάνες. Χαρίζει καλύτερη ροή στο κύκλωμα, με άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις του αυτοκινήτου.
Κιτ καθαρισμού
Ποιος σας είπε ότι όλα τα φίλτρα είναι μίας χρήσης; Υπάρχουν στην αγορά φίλτρα που πλένονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για πολλά χιλιόμετρα, χωρίς να χάνουν την απόδοση και την αξιοπιστία τους. Υπάρχει επίσης ειδικό σαμπουάν και λάδι που μπορείτε να ξαναπεράσετε το φίλτρο, για καλύτερη κατακράτηση σωματιδίων. Στο εμπόριο θα βρείτε έτοιμα κιτ με ειδικό σαμπουάν και λάδι, για το καθαρισμό και την επαναφορά του φίλτρου στην μέγιστη δυνατή κατακράτηση σωματιδίων, για την καλύτερη δυνατή ροή του αέρα.
Τοποθέτηση
Η τοποθέτηση πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο τεχνικό. Εσείς απλώς συμβουλευτείτε τον για τη σωστή επιλογή, που θα δώσει την ιδανικότερη βελτίωση στο αυτοκίνητο σας.
Πηγη:4T
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Έχω βάλει K&N αντί του χάρτινου. Διαφορές δεν είδα με τις αισθήσεις μου αλλά στα περισσότερα αυτοκίνητά μου τα χρησιμοποιούσα χωρίς να έχω πρόβλημα τουλάχιστον.
Kαι γω φοραω Κ/Ν στο μαμα φιλτροκουτι.Σημαντικες αλλαγες δν εχω παρατηρησει..
ξερουμε μηπως διαδικασια ακριβως για καθαρισμο κ λιπανση K&N φιλτρου?
ευχαριστω!
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Ορίστε αγαπητέ :
https://www.autotriti.gr/data/magazi...hema/37588.asp
Vasilis (26-03-10)