προσωπικη μυο γνωμη ειναι οτι ειμαστε δεσμιοι μιας "εκκλησιας" που απεχει κατα πολυ απο την εκκλησια που διδαξε ο χριστος.οσο περισσοτερο σκεφτομαι τα περι θρησκειας τοσο περισσοτερο ανακαλυπτω οτι η λεγομενη βιομηχανια υποταγης συνειδησεων εχει ξεκινησει απο την "εκκλησια".να μην κανεις σεξ για απολαυση,να σκυβεις το κεφαλι για να δειξεις ταπεινοφροσυνη...
ολα αυτα ειμαι απολυτα βεβαιος οτι εχουν παραφραστει απο ανθρωπους ωστε να υποταξουν τους υπολοιπους ανθρωπους...
αλλωστε δεν ειναι κρυφο οτι η θρησκεια εχει πολλες φορες αμφισβητηθει.
βεβαια στην ελλαδα των πτωχων το πνευματι,οτιδηποτε εχει συμβει μετα την "αρχαιοτητα"εχει να κανει με δολο,συμφερον και μπαμπεσια!και ακριβως επειδη υπαρχουν ανθρωποι που εχουν αφησει τα "εγκοσιμα¨και εχουν αφοσιωθει στο πνευμα και οχι στην υλη,οπως ο γεροντας παισιος και παρα πολλοι αλλοι,υπαρχουν και "ηγουμενοι" που εχουν αναγει την ανωμαλια και τη κεδροσκοπια σε δικια τους θρησκεια.βλεπε εφραιμ.
καποτε τη μια και μοναδικη φορα που πηγα να εξομολοθηθω,ειχα παει σε ενα νεαρο παπα,εγω ημουν 22?αυτος θα ηταν 30κατι....
οταν του εξομολογηθηκα οτι θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο (bmw) και νοιωθω τυψεις που θελω ενα ακριβι και φιρματο αμαξι αυτος μου ειπε..
-γιατι?αν δεν κοροιδεψεις δεν εξαπατησεις και εισαι μια χαρα με τος εαυτο σου και τους ανθρωπους γυρω σου,γιατι να σου στερησει ο θεος τη χαρα του να αγορασεις ενα ωραιο αυτοκινητο?
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....