Πόσο έχουν οι Amsoil?
Πάντως δύσκολα θα ρίσκαρα και δεν θα έβαζα 75w140, με βάση την παρατήρηση κάποιου (χωρίς παρεξήγηση).
Πάντως δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω και κάτι άλλο σε μάρκα, αν και η αίσθηση μου είναι ότι και η μαμά castrol είναι (όπως πολύ πιθανόν και τα λάδια).
Πάντως αν είναι 'φθηνή' η Amsoil να τη δοκιμάσω. Γενικά πάντως προτιμώ να δίνω ένα 25άρι ακόμα και κάθε χρόνο και να βάζω Castrol παρά κάτι άλλο ακριβό και να το αλλάζω πιο αραιά.
Amsoil είχα βάλει κι εγώ στο ΤΤ μετά από πρόταση του Λαμπριανίδη. Μέχρι τότε έβαζα Redline. Με τις Amsoil δούλευε πιο γλυκά, οι Redline μου έδωσαν την εντύπωση πως προορίζονταν για πιο σκληρή χρήση (πίστα, κλπ) και συχνότερες αλλαγές.
Panos 316T (30-10-12)
Όχι, ελεύθερα ήταν τα διαφορικά. Τη μεγάλη διαφορά την είδα στις βαλβολίνες του σασμάν. Τις αγόραζα από το κατάστημα στην Καλλιρόης, αν και καμια φορά αναγκαζόμουν να πάω στην αποθήκη του στον Πειραιά. Αν θυμάμαι καλά, το 2003 τις αγόραζα 25 ευρώ το λίτρο όταν οι Redline έκαναν 40.
Στο σασμάν έβαλα της μαμάς (MTF - LT2) χωρίς να μείνω ικανοποιημένος. Θα δοκίμαζα ευχαρίστως και κάτι άλλο, αλλά ίσως και να είναι πεταμένα λεφτά (ο μηχανικός μου πιστεύει ότι είναι μια χαρά με της μαμάς αν και κατά τη γνώμη μου οι ταχύτητες δεν κουμπόνουν όσο 'γλυκά' θα ήθελα - ίσως όμως να είναι και από την κατασκευή του το κιβώτιο του roadster έτσι).
Κρατάμε συνεπώς ότι η Amsoil βγάζει καλές βαλβολίνες.
S8N (30-10-12)
και εγω εχω torsen διαφορικο μπλοκε εργοστασιακο και βαζω motul 75w-140 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος..στο σασμαν βαζω redline d4 atf που ειναι για αυτοματο σασμαν και ειναι επισης πολυ καλες..το κοστος για τις motul νομιζω γυρω στα 18 το λιτρο αλλα τις αλλαζω καθε 30000 χλμ..οσο για το κιβωτιο του ζ3 ειναι εκ κατασκευης σκληρο και ιδιαιτερα το χειμωνα με το κρυο..οι redline d4 atf κανουν τα πραγματα σαφως καλυτερα και οι αλλαγες ειναι γλυκυτερες απο την πρωτη στιγμη!
zaharias (30-10-12)
ενα search σε ξενα φορουμ θα σε βοηθησει..δες ομως εν συντομια για να καταλαβεις για το d4.. https://www.turnermotorsport.com/p-3...ic-d4-atf.aspx
Γενικα failures μπορει να συμβουν με οποιαδηποτε βαλβολινη αν ειναι καποιος σιδεροφαγος..
gupakos (30-10-12)