Δεν έπαθε καποιο προβλημα απο την τοποθέτηση του αερίου, οταν ανοιχτηκε το μοτερ ομως για καποια αλλη εργασια έδειξε κακη λειτουργία του κινητηρα απο το αεριο που τοποθετηθηκε στο κεφαλάρι και τις βαλβίδες.
Δεν έπαθε καποιο προβλημα απο την τοποθέτηση του αερίου, οταν ανοιχτηκε το μοτερ ομως για καποια αλλη εργασια έδειξε κακη λειτουργία του κινητηρα απο το αεριο που τοποθετηθηκε στο κεφαλάρι και τις βαλβίδες.
Άρα είδε μή φυσιολογικές φθορές στις βαλβίδες λόγω τοποθέτησης αερίου;
Vassilis ///M (26-09-12)
Το θέμα με το MAF ήταν θέμα προγραμματισμού απ' ότι κατάλαβα.
Oλα είναι θέμα προγραματισμού,αλλά απο ότι έμαθα δέν έχει κάποια σχέση με το αέριο, ειδικά σε BMW δέν έχει ακουστεί πουθενα ακόμα και στο εξωτερικό,αλλα ας περιμένουμε να δουμε και τι θα πεί ο κάτοχος του αυτοκινήτου[και οχι απο τριτους] ,το μόνο που θα πω είναι ότι το αυτοκίνητο πρέπει να δουλέυει με όλα τα ηλεκτρονικά του ,να μην αφαιρείται τίποτα από πανω[απορω πως δεν είχε μπει σε save mode operation χωρις μαφ].Δέν μπορεί οι ταξιτζήδες με αέριο και με ΝΙΣΣΑΝ αυτοκίνητα να βγάζουν 250.000 χλμ ++ και να μαθαίνουμε η να ακούμε αλλά .......ασ περιμένουμε λοιπών.... καιδεν ειναι ανάγκη να τα σκιζουμε επειδί έχουμε αέριο οικονομια με το πόδι στο πάτωμα δέν γίνεται....
S8N (26-09-12)
Nα πω και εγώ την αποψη μου, οποιοι βάλανε αεριο και δούλεψε σωστά είναι τυχεροι και ο λογος που το λέω ειναι οτι εχω παραδείγματα με 3 ιδια αυτοκινητα που τοποθετηθηκε το ιδιο κιτ στο ιδιο συνεργειο ( απο τα κορυφαια στην Θεσσαλονικη με εμπειρια πολλων ετων στον χωρο του αεριου) και εδω και 2 χρονια το ενα δουλευει μια χαρα, το δευτερο υπολειτουργει και το τριτο εχει πλέον προβλήματα στο μοτερ του, τα χιλιομετρα που τοποθετηθηκαν τα κιτ στα 3 αυτοκινητα ειχαν αποκλιση 15000 χιλιομετρα περιπου. Καλή η οικονομια αλλα πιστευω αλλη η δουλεια του μαστορα που τοποθετει και αλλη του προγραμματιστη. Σαν να βλέπεις τον μπαρμπαμητσο της γειτονιας με GT1 ενα πραμα. Οσο για τον προγραμμα που δουλευουν στο αεριο τα πραγματα ειναι απλα κλέβουν τιμες απο maf - αβανσ και διαφορες αλλες παραμετρους που χρειαζονται και οταν ξαναπας μετα απο 1000 χιλιομετρα τις περνανε στο συστημα του αεριου και τροποποιουν τις τιμες εως οτου δουλεψει το αμαξι σωστα στο δρομο χωρίς κομπιασματα και αρρυθμίες (μπακαλιστικες καταστάσεις για μενα) . Η ποιο σωστη διαδικασια για να προγραμματιστει ενα αμαξι ειναι να μπει σε δυναμομετρο με προγραμματιστη και να τελειωνει η δουλεια.
Δεν θέλω να θίξω κανεναν τα παραπάνω ειναι προσωπικες αποψεις και τα παραδειγματα υπαρκτα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Leonidas_E39 : 26-09-12 στις 13:58
ghost-rider (26-09-12), S8N (26-09-12)
Χαλαρα λεο...
Σιγα μην ανεβει δυναμομετρο ενα αμαξι για να περασει υγραεριο.
Εγω πιστευω οτι εφοσον τιθεται θεμα προγραμματισμου, τοτε το θεμα ειναι γμσ τα.
Και το λεω αυτο, γιαγι αν μια εταιρεια που φτιαχνει κιτ για οτι αμαξι κυκλοφορει, θα πρεπει να εχει και custom προγραμματισμο. Πραγμα που δεν παιζει, οχι απο αποψη οτι δεν γινεται, απλα δεν θα εχει καλα αποτελεσματα, και αν εχει θα εχει πολυ λιγα.
Απο.την αλλη πχ αν υπηρχε μια εταιρεια που εβγαζε κιτ μονο για πεμβε, τοτε θα μπορουσαν να εχουν και κονσερβα για καθε τυπο μοτερ ξεχωριστα.
Αυτο φυσικα ειναι κατι που θα μπορουσαν να κανλυν οι ιδιες οι εταιρειες, πραγμα το οποιο και δεν κανουν, οταν η αγορα εχει γεμισει απο τετοιες μετατροπες.
Αυτο λεει πολλα για το αν ειναι καλο να βαλεις στο αμαξι σου αλλο καυσιμο σε σχεση με αυτο που κατασκευαστηκε να καιει...
sympether with chiefτης
έχω ξαναπεί την προσωπική μου άποψη στο θέμα σαν μηχανικός..ο κάθε κινητήρας είναι σχεδιασμένος να δουλεύει με συγκεκριμένο καύσιμο, όλα τα αλλά αργά η γρήγορα θα δημιουργήσουν πρόβλημα! Έχω δει πολλά παραδείγματα από διαφορετικά αυτοκίνητα..ο καθένας κάνει ότι θέλει βέβαια στο αυτοκίνητό του...
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
joseph (26-09-12), Leonidas_E39 (26-09-12), Thomelef (26-09-12)
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.