Σελίδα 2 από 10 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 95

Θέμα: ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Περιοχή
    BMW 6 cylinder
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εαν δεν συμμορφωθούνε με τιμές θα το κάνεις
    Δεν μπορεί το ΙΔΙΟ (ίδια μάρκα προιόν) να έχει μισή τιμή έξω από ότι Ελλάδα επειδή θέλει ο Λεμονής και ο κάθε Notos να βγάζει 350%...
    Και μην μου πεις ότι αυτοί έχουν μαγαζία σε πολύ ακριβές περιοχές γιατί τότε και εγώ θα σου πω ότι και οι άλλοι έχουν μαγαζιά στη 5th Avenue & στη Viamontenapoleone!
    Detailing Madness

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Zαχαρια εχεις δικιο.
    Ο Σταθης απο την αλλη μιλησε παρα πολυ σωστα.
    Η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

Προσωπικη εμπειρια δικη μου απο την πλευρα του συνεργειου ειναι ο τζαμπατζης παει συννεφο.
    Στην περιπτωση σου ομως Ζαχαρια μονο τζαμπατζης δεν εισαι.
    Τα παντα πρεπει να πληρωθουν αλλα πρεπει να υπαρχει και ενα μετρο και ενας επαγγελματισμος.
    Το να δωσεις 100 κωδικους και να ζητησεις τιμες ειναι μανουρα για τον ανταλλακτικο αλλα μεχρι εκει....
    Αυτο το μαγαζι χανει ενα πελατη για χαζο λογο.Και οι εποχες σημερα δεν ειναι για να χανεις ΟΥΤΕ εναν!
    Θα μπορουσε πολυ ομορφα να σου κανει τη δουλεια αλλα να στο "πουλησει" με τον τροπο του!
    Να "πουλησει" την παροχη του με χιλιους δυο τροπους που θα του αποφερουν οχι 20 αλλα 1020 ευρω.
    Οποιος εχει να κανει με πελατες μπορει να καταλαβει το σκεπτικο μου.

Απο την αλλη σκεφτειτε οτι σε ευρωπαικες αντιπροσωπειες με σοβαρη υποσταση το "Μπες να το παμε μια βολτα να ακουσεις ενα τσικι-τσικι" συνεπαγεται με ανοιγμα εντολης εργασιας και χρεωση μιας εργατωρας που ειναι καπου στα 80-90 ευρω.....

Και δω ερχεται ο αλεξιπτωτιστης πελατης,σε διακοπτει με αγενεια απο την συζητηση σου με αλλο πελατη και εχει την απαιτηση να "το παμε μια βολτα, να ακουσεις κατι".....
    Και μολις πατε την βολτα και του πεις "μαλλον μπαρακι ζαμφορ ακουγεται" λεει ενα ευχαριστω μεσα απο τα δοντια και φευγει για να το φτιαξει ισως καπου αλλου.....

Αλλα 20 ευρω για τιμες με φαξ....απιστευτο....
    Και τι παραστατικο δλδ θα σου εκοβε?
    ΑΠΥΔΑ 138747 "Κοστολογιο με φαξ" !!!!!
    χαχαχαχα ρε μλκ......χαχαχαχαχαχα.
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

3. The Following 2 Users Say Thank You to z3 2.2 For This Useful Post:

S8N (17-01-12), Κωνσταντίνος (17-01-12)

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν εγραψα οτι ειναι αδικημα (φυσικα και δεν ειναι), αλλα ανηθικο.

Και περιεγραψα συγκεκριμενα τι ειναι ανηθικο εν προκειμενω, το να πας να δοκιμασεις παπουτσια ή ρουχα, με σκοπο να δεις αν σου κανουν, αποφασισμενος οτι θα τα παρεις απο αλλου.
    Δεν ειναι αυτο ουτε εξυπναδα, ουτε τιμιο.

Θα μου πεις βεβαια απο την αλλη, πως χεστηκ@με για το τι ειναι τιμιο και τι ηθικο, το θέμα ειναι να γλυτωσουμε οσα περισσοτερα μπορουμε.

Υγ. Δεν εχω ουτε ειχα ποτε μου καταστημα, ουτε επισης και κανενας φιλος μου.
    Δεν συμφωνώ.
    Και έξυπνο είναι και τίμιο.
    Μπαίνεις, δοκιμάζεις, ρωτάς τιμή, γελάς, φεύγεις, παραγγέλνεις.
    Τι να λέμε? Τιμή μπουφάν columbia στο στοκ, 172¤ από "και καλά" 344¤. ενώ είχε αρχική τιμή (MSRP) στις ΗΠΑ 120$, τελική με μεταφορικά 80¤.
    Κάθισμα παιδικό recaro 360¤ Ελλάδα, 190¤ από Γερμανία.
    κλπ
    κλπ
    Γιατί να είμαι το κορόιδο?
    Όταν ζητάνε τριπλάσια χρήματα από την τιμή που άλλοι προσφέρουν, σαφώς και τίμιο είναι και πάρα μα πάρα πολύ έξυπνο.
    Αν ζητούσαν ένα ποσό το οποίο δικαιολογεί την "υπηρεσία" που προσφέρουν πολύ ευχαρίστως να τους το δώσω όπως εξάλλου έχω κάνει και στο παρελθόν.
    Έχω φίλο με κατάστημα με ηλεκτρικά είδη, που οι τιμές που κάνει είναι εφάμιλλες με τις χαμηλότερες του διαδικτύου.
    Σε πληροφορώ πως και 20 και παραπάνω τοις εκατό να μου έρθει, τα ηλεκτρικά μου πάντα τα ψωνίζω από αυτόν.
    Γιατί είναι Επαγγελματίας.
    Μια φορά έψαχνα κάτι εστίες Smeg. Τιμή Ελλάδας 1220¤. Αγορά από Ιταλία με μεταφορικά 660¤.
    Ο Φίλος - έμπορος μου είπε "μην είσαι μ@^&κας. Αγόρασέ από Ιταλία".
    Όλα κομπλέ και με εγγύηση από Petco.
    Εν ολίγοις, κορόιδο είναι αυτός που δεν ψάχνεται και δικαιολογεί τον κάθε "έξυπνο" που πουλάει με υπερκέρδος.
    Αλλά που θα πάει, όλοι θα το φάνε το αγγούρι...

Rides
    0

Προεπιλογή

Οτι σπείρεις θα θερίσεις.........

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν συμφωνώ.
    Και έξυπνο είναι και τίμιο.
    Μπαίνεις, δοκιμάζεις, ρωτάς τιμή, γελάς, φεύγεις, παραγγέλνεις.
    Τι να λέμε? Τιμή μπουφάν columbia στο στοκ, 172¤ από "και καλά" 344¤. ενώ είχε αρχική τιμή (MSRP) στις ΗΠΑ 120$, τελική με μεταφορικά 80¤.
    Κάθισμα παιδικό recaro 360¤ Ελλάδα, 190¤ από Γερμανία.
    κλπ
    κλπ
    Γιατί να είμαι το κορόιδο?
    Όταν ζητάνε τριπλάσια χρήματα από την τιμή που άλλοι προσφέρουν, σαφώς και τίμιο είναι και πάρα μα πάρα πολύ έξυπνο.
    Αν ζητούσαν ένα ποσό το οποίο δικαιολογεί την "υπηρεσία" που προσφέρουν πολύ ευχαρίστως να τους το δώσω όπως εξάλλου έχω κάνει και στο παρελθόν.
    Έχω φίλο με κατάστημα με ηλεκτρικά είδη, που οι τιμές που κάνει είναι εφάμιλλες με τις χαμηλότερες του διαδικτύου.
    Σε πληροφορώ πως και 20 και παραπάνω τοις εκατό να μου έρθει, τα ηλεκτρικά μου πάντα τα ψωνίζω από αυτόν.
    Γιατί είναι Επαγγελματίας.
    Μια φορά έψαχνα κάτι εστίες Smeg. Τιμή Ελλάδας 1220¤. Αγορά από Ιταλία με μεταφορικά 660¤.
    Ο Φίλος - έμπορος μου είπε "μην είσαι μ@^&κας. Αγόρασέ από Ιταλία".
    Όλα κομπλέ και με εγγύηση από Petco.
    Εν ολίγοις, κορόιδο είναι αυτός που δεν ψάχνεται και δικαιολογεί τον κάθε "έξυπνο" που πουλάει με υπερκέρδος.
    Αλλά που θα πάει, όλοι θα το φάνε το αγγούρι...
    φιλε μου εχεις αδικο και το παραπανω ποστ ειναι το δειγμα του γιατι πολλα πραγματα καταρρεουν στη χωρα μας.

ειναι απολυτο δικαιωμα σου να ψωνισεις απο οπου σε αυμφερει και απο οπου επιθυμεις.
    εχουμε πολλες φορες αναφερει για ποιο λογο ειναι καλο να προτιμουμε και να στηριζουμε τις ελληνικες επιχειρησεις.
    προχειρα να επαναλαβω οτι καποια απο τα χρηματα που δινουμε γυριζουν σε μας.
    αν δουλευουμε στην ελευθερη αγορα (και δεν ειμαστε απλα δημοσιοι υπαλληλοι που περιμενουν απο το κρατος να παρει δανεικα και να βαλει χαρατσια για να δωσει μισθους) αυτο ειναι απολυτα κατανοητο.
    αν εγω αγοραζω κινητα απο τη γερμανια για να κερδισω, εσυ βγαζεις τα λ7 σου στην γαλλια επειδη δινει περισσοτερο τοκο, ο αλλος ψωνιζει απο αμερικη και γενικα ολοι προτιμουν πια ξενες επιχειρησεις, τελικα ποιος θα απομεινει να δουλευει σε αυτη τη χωρα και σε ποια δουλεια?

αλλα οχι, δεν το θελουμε αυτο! θελουμε οι αλλοι να προτιμουν τις επιχειρησεις που εμεις εργαζομαστε, αλλα μονο εμεις να ειμαστε οι εξυπνοι που σπαμε την αλυσιδα και επωφελουμαστε! χεχεχε

ακομα και αυτο ομως θα μπορουσα να το δεχθω αν πουμε οτι τι να κανουμε αφου η αγορα ελευθερωθηκε και παγκοσμιοποιηθηκε ας αγορασει ο καθενας απ οπου θελει, στο κατω κατω ας γινει και η ελληνικη επιχειρηση ανταγωνιστικη ωστε να την προτιμησει και καποιος ξενος σε αντισταθμισμα του ελληνα που προτιμα την ξενη.
    αν και ολοι ξερουμε οτι ως μικρη αγορα λογω πληθυσμου και μονο αυτο ειναι πολλες φορες ανεφικτο!

το αλλο ομως αυτο που λετε οτι θα πατε εν γνωσει σας να δοκιμασετε ειδη απο ελληνικα μαγαζια με σκοπο απο την αρχη να τα αγορασετε απο αλλου ειναι ανηθικο και απαραδεκτο!

αυτο ειναι καθαρη συμπεριφορα "ελληναρα" που τον ενδιαφερει μονο ο εαυτος του και κανενας αλλος.
    δεν τον ενδιαφερει οτι η ελληνικη επιχειρηση εχει ανθρωπους που πληρωνει, εισφορες, ικα, εφορια, δεη, τηλεφωνα, στοκ, εμπορευματα κλπ, συμμετεχει στον παραγωγικο κυκλο της οικονομιας μας και αυτα τα εξοδα απο καπου πρεπει να τα βγαλει!
    τον ενδιαφερει μονο να παρει ενα καταναλωτικο ειδος φθηνα, προφανως διοτι αυτο του λειπει.

οταν ομως η επιχειρηση αυτη αναστειλει τη λειτουργια της διοτι πολλοι παρομοιως σκεπτομενοι τυποι εξυπνακηδες μαζευτηκαν, και το ιδιο κανει και η διπλανη και παραδιπλανη, τοτε θα ερθει η ωρα που και η επιχειρηση του "ελληναρα" μας θα αδυνατει να του πληρωσει το μισθο του. (εκτος αν ειναι δ.υ. υμετερος ομως ειπαμε, οπου εκει δεν υπαρχει προβλημα πληρωνουν τα κοροϊδα).
    και τοτε θα καταλαβει οτι λ7 του χρησιμευσαν για να στηριχθουν καποιες ξενες επιχειρησεις που δεν του ανταποδιδουν τιποτα περα απο το χαμηλο κοστος ενος προϊοντος.
    γι αυτο προφανως και εχουν τη δυνατοτητα να δινουν χαμηλες τιμες.
    γιατι δεν εχουν πολλους "ελληναραδες" να μπαινουν μεσα και να δοκιμαζουν ή να ρωτανε ερωτησεις, ή να ζητουν εξυπηρετηση, γι αυτα υπαρχουν οι τοπικες επιχειρησεις-κοροϊδα. αυτοι μονο πουλανε!
    μια χαρα ετσι?

οσο για το θεμα του θρεντ, ισως παρεξηγηθηκε το προηγουμενο ποστ μου.
    εγω δεν εγραψα ποτε οτι ο ζαχαριας εχει αδικο και ο εμπορος δικιο.
    το αντιθετο εγραψα για τη συγκεκριμενη περιπτωση.

αλλα ανεφερα οτι στην ελλαδα θα πρεπει να μαθουμε οτι οσον αφορα την παροχη υπηρεσιας δεν ειναι ολα δωρεαν.
    καποια πραγματα σαφως και ειναι δωρεαν (οπως η συνταξη μιας προσφορας), καποια αλλα ομως δεν ειναι.
    ο ανθρωπος που παρεχει μια υπηρεσια απο καπου πρεπει να πληρωθει. και αν δεν ειναι απο την πωληση ενος προϊοντος ή απο τη χρεωση της υπηρεσιας αυτης καθεαυτης, απο που θα ειναι? θα βρεξει χρημα απο τον ουρανο?
    ή καποια κοροϊδα θα δουλευουν τζαμπα για να επωφελουνται οι εξυπνοι?
    οταν ολοι ειμαστε τζαμπατζηδες και τα θεωρουμε ολα δεδομενα η αλυσιδα που υπαρχει αυτη τη στιγμη θα σπασει.
    οταν π.χ. τα 20 μαγαζια που πουλανε nike κλεισουν στη αθηνα επειδη ξυπνησουν ολοι και αγοραζουν απο ebay και μεινει μονο ενα, διοτι η δυναμικη των πωλησεων αυτο θα υποστηριζει, τοτε λοιπον που θα πηγαινει ο εξυπανακιας απο τη μια ακρη της αθηνας στην αλλη, θα ξοδευει βενζινη, εργατωρα, θα περιμενει ουρα για να δοκιμασει, τοτε που ο ξενος θα ανεβασει τιμη καθως ο ανταγωνισμος θα ειναι μικροτερος, να δουμε τοτε απο που θα συμφερει το φιλο μας να αγορασει...
    αν μπορει ακομα να αγορασει και δεν εχει μεινει ανεργος, καθως δεν ηταν ο μονος που το εκανε αυτο κι ετσι και η δουλεια που δουλευε δεν αντεξε. εκλεισε!
    κριμα ε, δεν το ειχε σκεφτει αυτο ο φιλος μας...

7. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), JOHNNY 69 (17-01-12), S8N (17-01-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Στάθη τα τραγικοποιείς τα πράγματα.
    Έχεις δίκιο σε κάποιο βαθμό, αλλά παραλείπεις ορισμένα πράγματα.

Συμφωνώ κι εγώ να στηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά αφού απασχολούν εργαζόμενους, πληρώνουν φόρους κλπ και προτιμώ να ψωνίζω σε αυτά ακόμα κι αν αγοράζω λίγο ακριβότερα.
    Μέχρι εκεί όμως.

Όταν μεγάλα μαγαζιά έχουν ορισμένες μάρκες ρούχων, παπουτσιών κλπ με 60-70% υπερκοστολόγηση, επειδή ο εισαγωγέας και ο μαγαζάτορας νομίζουν πως απευθύνονται σε κορόιδα και όχι σοβαρούς πελάτες, και φτάνουν με τις εκπτώσεις να έχουν όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης προ εκπτώσεων, τότε προσωπικά θεωρώ ανήθικο όχι να ψωνίσω από αλλού αλλά να αφήσω σε αυτούς τα λεφτά μου.
    Τα οποία λεφτά μου ξέρουμε όλοι ότι, από κάποιο σημείο και μετά, δεν πάνε στον απλό πωλητή, αποθηκάριο κλπ αλλά στον ιδιοκτήτη και οι υπάλληλοι αρκούνται απλά στο βασικό μισθό.

Παράλληλα, με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και πολυκαταστήματα τύπου mall, attica κλπ γιατί, λόγω περισσότερης ποικιλίας, συχνά καλύτερων τιμών, διαφήμισης κλπ, ο περισσότερος κόσμος ψωνίζει από αυτά και τα μικρά μαγαζιά κλείνουν.
    Το ίδιο μπορεί να πει κανείς πως συνέβαινε παλαιότερα και με τα σουπερ μάρκετ έναντι των παντοπωλείων κοκ.

Ελεύθερη αγορά έχουμε, η οποία μόνο με ηθικούς κανόνες δεν είναι δομημένη, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι ανήθικο να καταφεύγουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας υπάρχει καλύτερο "value for money".
    Άλλωστε οι μεγάλες επιχειρήσεις το κέρδος τους κοιτάνε, γι'αυτό και μέχρι πριν λίγα χρόνια, που οι αγορές απ'το ίντερνετ δεν ήταν ανεπτυγμένες ιδιαίτερα στη χώρα μας, τα είδη ένδυσης και πολλά ακόμα ήταν πανάκριβα, γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχε ανταγωνισμός.
    Τώρα όμως που βρίσκουν τα σκούρα αναγκάζονται μόνοι τους να ρίξουν τις τιμές.

Το να είναι κάτι λίγο πιο ακριβό σ'ένα μαγαζί το κατανοώ και θα το στηρίξω, το να έχει όμως αποκλίσεις 30-40+% δεν το κατανοώ και εν τέλει δεν θα βγάλω εγώ με τα λίγα μου λεφτά το φίδι από την τρύπα για ορισμένους που τόσα χρόνια έβγαζαν εκατομμύρια υπερκοστολογώντας.
    Η να γίνουν ανταγωνιστικοί, ή να δεχτούν μείωση πελατείας με ενδεχόμενο ακόμα και το κλείσιμο.

Το εμπόριο δεν έχει μόνο κέρδος, έχει και ρίσκο, κάτι που πολλοί στη χώρα μας το αγνοούσαν για τα καλά μέχρι πρότινος.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

9. The Following 2 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

nikos1400 (16-01-12), Panos 316T (16-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ελεύθερη αγορά έχουμε, η οποία μόνο με ηθικούς κανόνες δεν είναι δομημένη, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι ανήθικο να καταφεύγουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας υπάρχει καλύτερο "value for money".
    φιλε μου εγω δεν ειπα οτι ειναι ανηθικο να ψωνιζεις απο το εξωτερικο.
    ειπα οτι μακροπροθεσμα θα διαπιστωσεις οτι δεν σε συμφερει.
    ειδικα εσενα που εισαι νεος ανθρωπος, καθως αν ολοι ψωνιζουνε απ εξω που θα βρεις εσυ δουλεια να δουλεψεις?
    και ποσες εναλλακτικες θα εχεις?

ειπα οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις να απασχολεις και να ξοδευεις το χρονο καποιου ξεροντας εκ των προτερων οτι δεν θα αγορασεις απο εκει.
    η εκμεταλευση αλλωστε δεν ειναι μονο προνομιο του πωλητη (οπως πολυ σωστα αναφερεις στα παραδειγματα σου) αλλα και του αγοραστη ο οποιος εν γνωσει του "κλεβει" το μεγαλυτερο κοστος μιας επιχειρησης.
    το χρονο και τη γνωση του ανθρωπινου δυναμικου.

11. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), BILL007 (16-01-12), Driver M (16-01-12), S8N (17-01-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου εγω δεν ειπα οτι ειναι ανηθικο να ψωνιζεις απο το εξωτερικο.
    ειπα οτι μακροπροθεσμα θα διαπιστωσεις οτι δεν σε συμφερει.
    ειδικα εσενα που εισαι νεος ανθρωπος, καθως αν ολοι ψωνιζουνε απ εξω που θα βρεις εσυ δουλεια να δουλεψεις?
    και ποσες εναλλακτικες θα εχεις?

ειπα οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις να απασχολεις και να ξοδευεις το χρονο καποιου ξεροντας εκ των προτερων οτι δεν θα αγορασεις απο εκει.
    η εκμεταλευση αλλωστε δεν ειναι μονο προνομιο του πωλητη (οπως πολυ σωστα αναφερεις στα παραδειγματα σου) αλλα και του αγοραστη ο οποιος εν γνωσει του "κλεβει" το μεγαλυτερο κοστος μιας επιχειρησης.
    το χρονο και τη γνωση του ανθρωπινου δυναμικου.
    Γι'αυτό το σωστό θα ήταν οι τιμές να είναι λίγο αυξημένες σε ένα μαγαζί σε σχέση πχ με μια αποθήκη που πουλά μόνο στο νετ, ώστε και να αξίζει να το ενισχύσουμε και να υπάρχουν και όλα τα οφέλη που λες κι εσύ (φόροι, θέσεις εργασίας κλπ).

Ως προς τη δεύτερη παράγραφο, κι εκεί συμφωνώ.
    Απλά αν το μαγαζί αυτό ήταν και ανταγωνιστικό τιμολογιακά (δηλαδή ακόμα και λίγο ακριβότερο), τότε οι περισσότεροι δεν θα δοκίμαζαν απλώς αλλά θα αγόραζαν κιόλας.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

13. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

Stathis (16-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

δυστυχως αρη και οπως προανεφερα, η ελληνικη επιχειρηση εχει πολλες φορες αντικειμενικες δυσκολιες (περα απο τον κακο της εαυτο, που συμφωνω μαζι σου) που δεν γινεται να ξεπεραστουν.

αλλο περιθωριο κερδους εχεις οταν απευθυνεσαι σε μια αγορα 100 εκατομυριων καταναλωτων και αλλο οταν απευθυνεσαι σε 10 εκατομυρια.
    αλλη η διαπραγματευτικη σου δυναμη σαν ογκος παραγγελιων, αλλες οι συμφωνιες με τους μεταφορεις, αλλοι οι τζιροι, αλλοι το μεσο εσοδο ανα πελατη οπου εχεις τη δυνατοτητα να το διατηρησεις πολυ χαμηλα και να κερδισεις απο τον ογκο.

στη μικρη δικη μας αγορα τα περιθωρια αυτα οριοθετουνται (στο εμποριο παντα) απο τον πληθυσμο.
    οτι και να κανουμε δεν γινεται να φτασουμε τις ξενες αγορες, ουτε να υποστηριξουν ελληνικες επιχειρησεις μισθους εξωτερικου, καθως τα κερδη ειναι αναλογα.
    γενικα η εξισωση λεει οτι το υψος του επιτρεπομενου μισθολογικου κοστους και το κερδος μιας επιχειρησης ειναι ευθεως αναλογο με το τζιρο και το ποσοστο κερδους.

εμεις εδω το μονο που κανουμε ειναι να επωφελουμαστε απο την αγοραστικη δυναμη του αμερικανου οταν π.χ. αγοραζουμε απο την αμερικη.
    ετσι ομως ενισυχουμε τη δυναμη της ξενης οικονομιας και οχι της δικης μας.
    αυτο ειναι κατι που δεν απαγορευται φυσικα απο καποιο νομο, τελικα ομως αποβαινει εις βαρος της ασθενεστερης οικονομιας ή οποια τεινει να ασθενησει ολο και περισσοτερο οσο οι καταναλωτες της προτιμουν το εξωτερικο.

15. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), BILL007 (17-01-12), chrisgiapz3 (17-01-12), JOHNNY 69 (17-01-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

γιατι τοσα χρονια οι περισσοτεροι εμποροι ειχαν κερδος στα ειδη τους πανω απο 100%?
    γιατι φτασαμε τωρα στο σημειο ακομα και μεγαλοι εμποροι πολυκαταστηματων να εχουν εκπτωσεις 40% πριν γινουν οι κανονικες εκπτωσεις και τωρα στις κανονικες εκπτωσεις να φτανουν το 70% εκπτωση στις αρχικες τιμες?
    τωρα δηλαδη τι αλλαξε? αλλαξαν οι φοροι? (ναι αλλαξαν αυξηθηκε το φπα) αλλαξαν τα νοικια? αλλαξαν οι μισθοι? τωρα δεν βγαινουν, βγαινουν και με το παραπανω απλα ηρθαν οι τιμες μαλλον εκει που επρεπε...
    μεχρι προπερσι ο Ελληνας επιχειρηματιας με ενα πελατη ηθελε να βγαλει την μερα του και δεν κοιταξε να φερει 20 πελατες και ολοι στραφηκαν σε αγορες το εξωτερικου, το ανηθικο ξεκινησε απο αλλου...
    ενα απλο παραδειγμα ειναι και οι καφετεριες στις οποιες ο καφες ειχε ανοδικη πορεια και πανω απο τα 5 ευρο, οπου φετος και με την αυξηση του φπα στο 23% οι καφετεριες εριξαν τις τιμες τους στο 50% τι αλλαξε? δεν υπαρχει κερδος?
    για μενα σαν καταναλωτης ο σωστος δεν χανεται ποτε, υπαρχουν καταστηματα με επωνυμα ρουχα και λογικες τιμες που καταφερνουν και ακομα και στις δυσκολες σημερινες μερες να ειναι γεματα με πελατες!
    υ.γ αυτα πρεπει να μεταφερθουν στην επικαιροτητα

οσο για το θεμα του Ζαχαρια απλα ειναι ασχολιαστο.....μαλλον καποια ατομα βρισκονται σε δικο τους κοσμο!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spar@ : 17-01-12 στις 00:03

17. The Following 7 Users Say Thank You to spar@ For This Useful Post:

A8hnaios (18-01-12), BILL007 (17-01-12), chrisgiapz3 (17-01-12), Driver M (17-01-12), gant (17-01-12), m-power_01 (17-01-12), Panos 316T (17-01-12)

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP