Γιάννης (14-10-10)
Θοδωρη η ποσότητα του υγραεριου υπολογίζεται μέσω μιας πολυβαλβιδας που βάζουν στην φιαλη . Αυτή μετράει πίεση . Έτσι επιτυγχάνεται και η πληρότητα του 80% μαξ. Άρα αν τις βάλεις σε σειρά θα έχεις πάλι σωστή ένδειξη αφού η πίεση θα τείνει πάντα να εξισορροπηθει από την αρχή των συγκινονουντων δοχείων !
BILL007 (12-10-10)
m-power_01 (13-10-10)
Κατι πηρε το αυτι μου οτι η συμφωνια που κρατουσε την τιμη του υγραεριου χαμηλα, εξαρτουσαι την τιμη αυτη(υγραεριου) με βαση την τιμη του πετρελαιου θερμανσης. Τωρα που ακριβαινει το πετρελαιο θερμανσης λογικα θα ανεβει και το υγραεριο-φυσικο αεριο σε επιπεδα που δεν θα καθιστουν συμφερουσα την μετατροπη. Οσοι ενδιαφερεστε καλο θα ηταν να το ψαξετε διεξοδικα.
beliris (13-10-10), m-power_01 (13-10-10)
ακομη και να γινει αυτο δεν θα ειναι ενα 20% πιο κατω? φυσικα μετα θα κανεις αποσβεση στα 2 χρονια...
Αγαπητοι φιλοι, αναρωτηθηκε κανεις τι θα γινει με το software του εγκεφαλου, το οποιο θα αναγνωρισει αμεσως τις διαφορες (το γκαζι ειναι στεγνο δεν λιπαινει, ο κινητηρας ανεβαζει θερμοκρασιες, αλλαζει το αβανς, υπερθερμαινονται οι καταλυτες, ...) και θα εχει διαρκως check engine*** ?
Οι εκεφαλοι των bmw το γκαζι δεν το δουλευουν, ετσι χοντρικα για να το καταλαβαινουμε, κι αν παρα τον κανονα βρεθει καποιος με διαφορες παρεμβασεις-παρεμβολες να το κανει να δουλεψει, παλι θα αναβει check engine* και η διαρκεια ζωης του κινητηρα θα μειωθει δραματικα.
Το x5 4,4 καλιτερα να κανει εναν σωστο επαναπρογραματισμο eco-tuning.
(προγραμματισμο οικονομιας-οικολογιας)
Εγω πάντως με το δικό μου σώθηκα! Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά εδώ στο Ελλάντα με την τιμή του LPG... Βουλγαρία πάντως το βάζω με 50 λεπτά περίπου...
Check engine μου άναψε στην αρχή αλλά για άσχετους λόγους οι οποίοι διορθώθηκαν έπειτα απο επέμβαση ΣΩΣΤΟΥ μάστορα που ήξερε τι έκανε. Έχω γράψει σχεδόν 10000km με το LPG και μεχρι τώρα όλα καλά. Αν έχει μειωθεί η διάρκεια ζωής του κινητήρα μου (Μ43) και μάλιστα δραματικά, αυτό δεν το ξέρω... Ο χρόνος θα το δείξει! Αλλά και αυτό να γίνει θα έχω μια καλή αφορμή να αρχίσω να ψάχνομαι και εγώ για καμιά μετατροπούλα....
Όταν μεγαλώσω θα γίνω Μ5....
GIWRGOSPR (21-12-10), katsaraios (13-10-10), m-power_01 (13-10-10)
Όσο για το στεγνό Γκάζι και η αμόλυβδη είναι στεγνή ! Το πρόβλημα λοιπόν με την λιπανση των βαλβιδων ήταν παλιά στα μη καταλυτικά μετά το 90 διορθωθηκε (πολλές εταιρίες άλλαξαν παρτ Ναμπερ σε βαλβίδες εξαγωγής γιατί καίγονταν από την απουσία μολύβδου )
το υγραεριο επίσης εξομοιωνει σε μεγάλο βαθμό την καύση της βενζίνης ! Αυτό που λες για το αβανς είναι εν μέρει σωστό ... Τι θέλω να πω... Λύνεται και χωρίς επαναπρογραμματισμο , αν λυθεί δεν έχεις θερμοκρασίες ούτε καμένες βαλβίδες . Το πως λυνεται ειναι αυτό που κάνει τον μάστορα ...γιατί είπαμε οι περισσότεροι είναι βενζιναδες , λαστιχαδες , μαντραδες κλπ άριστα καταρτισμενοι !
Πάντως από όσο έχω δει στην Γερμανία ακόμα και στο mobile.de έχει αρκετά BMW LPG με πολλά χιλιόμετρα ... Για ναμην μιλήσω για Ιταλία και Βουλγαρία ή Κίνα ! Όπως επίσης ο δικός μας yannisv μας είχε πει για το BMW LPG που είχε κατα την παραμονή του στην Αγγλία
BILL007 (13-10-10)
Με το πετρογκαζ ανεβαινει και την καταναλωση σε λιτρα!
μην μας διαφευγει αυτο...
εχουμε μερικα αυτοκινητα στην εταιρεια (4) με διαφορα συστηματα αεριου προς παρακολουθηση.
Η αναλογια κοστους εγκαταστασης/ προβληματων τροφοδοσιας/ οικονομιας/ ειναι φαυλος κυκλος.
εδω σας παρουσιαζω επαναπρογραμματισμενο Ε60 Μ54 που απο 12-18λιτ/100 εχει βελτιωθει να αποδιδει 30ιππους παραπανω, και να καταναλωνει απο 7 ! εως και 10λιτ/100.
Με αυτο το αυτοκινητο κανω Bochum-Αθηνα-Bochum με 4 ρεζερβουαρ.
(Κανονικο bmw e60 ρεζερβουαρ, οχι μαιμουδεμενo).
Στη φωτο βλεπετε οτι εχω 'κλειδωμενον' τον αυτοματο πιλοτο (απο την ασπρη κουκιδα, πανω απο την μυτη της βελονας ταχυτητας), βλεπετε τις στροφες κινητηρα με 6η, βλεπετε και με ποσα ταξιδευω, με 32* βαθμους ζεστη.
Βλεπετε οτι εκεινη την στιγμη εχω μισο ρεζερβουαρ και οτι εχω ακομα υπολοιπο 464χλμ.
Αρα κανω 930χλμ στο ρεζερβουαρ (ταξιδι).
Και αυτη ειναι μια των περιπτωσεων.
Τον χειμωνα Autobahn κανω με 1 ρεζερβουαρ εως και 1250 χλμ.
οποτε προς τι το πετρογκαζ? Φορτωμα απο περιεργα σωληνακια, πνευμονες, και ατσαλινες φιαλες τοσου βαρους για ποιον λογο???
Η παραπάνω κατανάλωση είναι περίπου 20 % και πιο κάτω !
Άρα εκεί που εκαιγες 15 λίτρα άρα 22¤ τώρα θα καις 18 λίτρα άρα 11.7 ¤ .
Συμφωνα με τις καταναλωσεις που λες ακόμα και 10 λίτρα να καψεις θες 15¤ ...
Επίσης δεν μας είπες κόστος βελτίωσης