Αρχικό μήνυμα απο
stratos
Δεν διαφωνώ με το reflash, απλά διαφωνώ να βάλει κάποιος χέρι σε ένα αρκετά πιεσμένο μοτέρ ενώ υπάρχουν παράλληλα δοκιμασμένες λύσεις.
Όταν τοποθετείς τον εγκέφαλο ακόμα και με τους προεγκατεστημένους χάρτες είναι όλα ΟΚ. Επίσης, κατεβάζεις κάθε λίγο τις καινούριες εκδόσεις που περιέχουν σχετικές τροποποιήσεις.
Πλεονέκτημα είναι οι δικλίδες ασφαλείας: δεν σε αφήνει να ανεβάσεις πίεση αν δεν φτάσεις τους 80 βαθμούς λάδι και ρίχνει πίεση όταν φτάσεις τους 120.
Επίσης δεν χρειάζεται επαναπρογραμματισμός κάθε φορά που κάνεις κάποια βελτίωση. Βάζεις downpipes και περνάς stage 2 χάρτες απλά.
Επίσης επιτρέπει στον χρήστη να κάνει μόνος του ρυθμίσεις χωρίς να είναι απαραίτητα προγραμματιστής. Κάνεις μικρές αλλαγές στο ignition correction και στους χάρτες πίεσης για fine tuning.
Επίσης, το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι οτι μπορείς να αλλάζεις χάρτες ανάλογα με τα γούστα σου. Εγώ δουλεύω συνέχεια με τον εργοστασιακό και με ένα πάτημα ενός κουμπιού βάζω τον χάρτη που θέλω για να κάνω κανένα πάτημα.
Δεν είναι ανιχνεύσιμο απο το διαγνωστικό με τίποτα ενώ όταν κάνεις ορογραμματισμό βγάζει στο διαγνωστικό Number of reflashes: xxx Τέλος, αν κάνεις κάποιο update δεν χάνεις το πρόγραμμα που έχεις περάσει και δεν χρειάζεται να τρέχεις.
Τέλος, δίνει την δυνατότητα να κάνεις logs με όλες τις παραμέτρους και αν κάτι δεν πάει καλά αλλάζεις μόνος σου κάποιες ρυθμίσεις. Επίσης, διαβάζει τυχόν βλάβες πουέχει καταγράψει ο εγκέφαλος και τις σβήνεις αν χρειαστεί.
Εκεί είναι τα σημεία που δεν υποστηρίζω το reflash. Όχι οτι έχω πρόβλημα με αυτό ή με κάποιον βελτιωτή αλλά βρίσκω σημαντικά πλεονεκτήματα με την χρήση παράλληλου εγκεφάλου