Αφού κουβάλησε άτομα, φρούτα, λαχανικά, εργαλεία, έπιπλα κ.ο.κ μιας και ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν 3 άτομα μετά από 13 χρόνια και 4 μήνες η BMW Ε39 520i μας εγκατέλειψε με σχεδόν 300.000 χλμ στο οδόμετρο. Το 90% των χιλιομέτρων είχανε γίνει μέσα στην πόλη.
Πρέπει να πω πως οι προειδοποιήσεις υπήρχαν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Η κατανάλωση λαδιού άρχισε να ανεβαίνει σιγά σιγά σε πολύ υψηλό σημείο. Τους τελευταίους μήνες είχαμε φτάσει στο 1 λίτρο λαδιού ανά 1000 χλμ (αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι φίλοι από τη βόρεια Ελλάδα
). Μετά από μερικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι αρχίσανε τα προβλήματα ψύξης. Και έτσι ένα σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής άρχισαν τα τραντάγματα από τον κινητήρα. Η αυτοψία έδειξε ότι έμπαινε νερό στον 2ο κύλινδρο. Το κόστος επισκευής αυτού του προβλήματος καθώς και διαφόρων άλλων τεχνικών μικροπροβλημάτων αύξανε το ποσό σε υψηλό σημείο. Δεν θα άξιζε μια τέτοια επένδυση σε ένα αυτοκίνητο τέτοιας ηλικίας και καθημερινής χρήσης. Και έτσι πάρθηκε η απόφαση να αποσυρθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του φόρουμ για τις βοήθειες και τις συμβουλές που προσέφεραν είτε διαδικτυακά είτε μέσα από τους καφέδες μας έτσι ώστε να διατηρηθεί αυτό το όχημα σε καλή κατάσταση χωρίς να με «γδέρνουν» οικονομικά.
Επίσης βρήκα την ευκαιρία να γνωρίσω τρομερά άτομα από όλη την Ελλάδα με κοινό μας πάθος το αυτοκίνητο.
Έχω πολλές όμορφες εμπειρίες και εικόνες στο μυαλό μου από εκδρομές, καφέδες και τραπεζώματα.
Για αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ
Μια φωτογραφία από το τελευταίο μεγάλο ταξίδι που έκανε στην Καστοριά
Λιάκος