Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, έχουν κατά κανόνα μεγαλύτερη εξειδίκευση, κυρίως σε σύγχρονους και πολύπλοκους κινητήρες, αφού όπως είναι λογικό, έρχονται συχνότερα σε επαφή με καινούρια αυτοκίνητα, είτε λόγω εγγύησης, είτε γιατί υπάρχουν πολλοί κάτοχοι που έχουν την (ψευδ?)αίσθηση ότι στα εξουσιοδοτημένα θα συμπεριφερθούν σωστότερα στο αυτοκίνητό τους κλπ. Όλα αυτά σε μεγάλο βαθμό είναι αληθή. Και πάλι όμως, δε δικαιολογούνται επουδενί οι υπέρογκες τιμές που χρεώνουν για μικροεργασίες (αλλαγές λάμπας, λαδιών κλπ), οι οποίες ούτε εξειδίκευση χρειάζονται, ούτε κάποιο ρίσκο ενέχουν. Παράλληλα, θεωρώ απαράδεκτο ότι σε δύο εξουσιοδοτημένα που έχω πάει δεν μου επετράπη να παρεβρίσκομαι στο χώρο του σέρβις, κάτι που όπου αλλού έχω πάει, ακόμα και σε εξουσιοδοτημένα άλλων εταιρειών (πχ peugeot, opel) δεν μου το αρνήθηκαν ποτέ. Για εργασίες φανοποιίας πάλι, οι τιμές είναι απλά κωμικές και συχνά υπερδιπλάσιες μη εξουσιοδοτημένων φανοποιείων, που πολλές φορές είναι πολύ ποιοτικότερα.
Πιστεύω λοιπόν, ότι η καλύτερη λύση είναι ένα εξειδικευμένο συνεργείο που να έχει άριστη επίγνωση των αυτοκινήτων μας και να είναι εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες (πχ για αναβαθμίσεις λογισμικού κλπ), αφού και πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές θα έχει και πιο εύκολα αποκτάς σχέσεις εμπιστοσύνης από το απρόσωπο εξουσιοδοτημένο που το πληρώνεις χρυσό και συχνά βάζουν (τουλάχιστον για τις μικροεργασίες) παιδάκια που καλά καλά δεν έχουν τελειώσει το ΤΕΕ (τα οποία φυσικά δε φταίνε σε τίποτα, αφου τα λεφτά δεν πάνε στην τσέπη τους αλλά στις αντιπροσωπείες) και την εργασία αυτή την πληρώνεις λες και στην έκαναν οι μηχανικοί της sauber. Φυσικά, ούτε το να εμπιστεύεσαι το αμάξι σου στον κάθε μάστορα είναι σωστό, αφού υπάρχουν πολλά τσακάλια που δημιουργούν πολύ περισσότερες βλάβες από όσες επισκευάζουν. Η μέση λύση είναι κάποιο εξειδικευμένο και έμπιστο συνεργείο, που δεν είναι εύκολο να το βρεις, αλλά όταν τα καταφέρεις, εξασφαλίζεις αναμφίβολα την καλύτερη απόδοση χρημάτων-προσφοράς σε σχέση με τα πανάκριβα εξουσιοδοτημένα και τον φτηνό μαστροχαλαστή...
the more people agree with me
the more I think I'm wrong